کد خبر: 1031519
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۹
با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و تعطیلی سالن های آرایشی به دلیل شیوع کرونا ، صنف آرایشگران زنانه شهرستان اسلامشهر در آستانه ورشکستگی قرار دارد
بهاره عشقی صابر

از ابتدای شیوع کرونا و آغاز محدودیت‌ها تاکنون بسیاری از صنوف در تنگنا قرار گرفته و این تعطیلی ها خسارات فراوانی در پی داشته است.

محدودیت های کرونایی ایجاد شده جدا از اینکه تا چه اندازه می‌تواند در قطع زنجیره انتقال موثر واقع شود، ضررهای اقتصادی و اجتماعی بسیاری به اصناف کشور که تنها راه کسب درآمد خود را از دست داده اند، وارد کرده و این آسیبها ادامه دارد.

البته این محدودیت‌ها در بسیاری از کشورهای جهان اجرا می‌شود، اما کمک‌های دولت ها به اصناف باعث شده بار محدودیت‌ها در این کشورها کمتر بر دوش کسبه سنگینی کند.

در شهرستان اسلامشهر طبق دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا شهرستان وبا توجه به وضعیت نارنجی آن، تنها صنوف یک و دو قادر به فعالیت هستند و صنف آرایشگران زنانه که در گروه صنوف دسته سه قرار می‌گیرند، تعطیل بوده و با وجود مشکلات اقتصادی و تورم شدید،شاغلین این گروه صنفی با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می کنند.

خدیجه سالاری رئیس اتحادیه صنف آرایشگران زنانه شهرستان اسلامشهر در گفتگو با خبرنگار جوان آنلاین در اسلامشهر با اشاره به تداوم تعطیلی های گروه های صنفی ۳ و ۴ در این شهرستان، اظهار داشت: تداوم تعطیلی های مکرر ناشی از ویروس کرونا منجر به بیکاری پرسنل شاغل این صنوف که معاش خود و خانواده را تأمین می‌کردند، شده است.

وی با بیان اینکه فعالان این صنف کاملاً در سختی و رنج امرار معاش می‌کنند، گفت: در شهرستان اسلامشهر بیش از ۶۰۰ واحد فعال دارای پروانه‌ کسب مشغول فعالیت بوده و پروانه کسب ۶۰ واحد آرایشگاهی نیز به دلیل مشکلات بهداشتی و نداشتن مجوزهای مربوطه معلق مانده است.

رئیس اتحادیه صنف آرایشگران زنانه اسلامشهر افزود: به دنبال تعطیلی های سالنهای آرایش دارای پروانه کسب، زمینه ایجاد و فعالیت مراکز غیر قانونی و زیرزمینی فراهم شده و متاسفانه افرادی که مراحل قانونی را طی سالیان متمادی به دست آوردند باید سالن های خود را ببندند و پرسنل متخصص را از دست بدهند، اما مکان های بدون مجوز و بدون پروانه کسب به صورت زیرزمینی فعالیت کنند که گاهاً امکان ورود و شناسایی این مراکز توسط بازرسان وجود ندارد.

سالاری با اشاره به اینکه اغلب بانوان مشغول در این صنف سرپرست خانوار هستند، تاکید کرد: با تعطیلی مداوم و طولانی سالن های آرایش زنانه بیش از ۱۰۰۰ نفر در شهرستان اسلامشهر بیکار شده اند که قریب به ۷۰ درصد آنان سرپرست خانوار بوده و روزی فرزندان و خانواده را تأمین می‌کنند.

وی ادامه داد: تقریباً تمام سالن‌های آرایش زنانه شهرستان بجز تعدادی انگشت شمار، استیجاری بوده و در این شرایط سخت اقتصادی اکثر مالکین با افزایش اجاره بها و عدم بخشودگی اجاره ماه‌های گذشته بر مشکلات این صنف افزوده‌اند.

رئیس اتحادیه صنف آرایشگران زنانه با تاکید بر عدم حمایت دولت از این صنف، تصریح کرد: به دلیل داشتن پروانه کسب هیچ یک از بانوان فعال این صنف نتوانستند از وام حمایتی آسیب‌دیدگان کرونا استفاده کنند و همچنین هیچ بسته معیشتی و بهداشتی و حمایتی نیز به این صنف تعلق نگرفته است.

سالاری گفت: با توجه به اینکه تمام سالن‌های آرایشی مجهز به تهویه مناسب بوده و از لوازم یکبار مصرف استفاده می کنند، از مسئولین امر درخواست داریم تدابیری اتخاذ کنند تا فعالان این حوزه که تا مرز ورشکستگی پیش رفته اند، بتوانند در مدت زمانی معین و با تعیین وقت قبلی به مشتریان آنهم با رعایت تمام دستورالعمل های بهداشتی به فعالیت بپردازند.

وحید مهرپویان طارانی رئیس اتاق اصناف شهرستان اسلامشهر در نشست ستاد مقابله با کرونا در شهرستان اسلامشهر طی روزهای گذشته با اشاره به مشکلات صنف آرایشگران زنانه این شهرستان اظهار داشت: بسیاری از مدیران سالنهای آرایشی زنانه با این شرایط و تداوم تعطیلی سالن های آرایشی اعلام ورشکستگی کرده و در حال تخلیه سالن‌ها هستند .

وی گفت: از رئیس شبکه بهداشت و مسئولین ستاد کرونا شهرستان درخواست داریم تدابیری اتخاذنمایند، تا این صنف که قریب به ۸۰۰ واحد صنفی را در بر می‌گیرد، بتوانند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به فعالیت بپردازند .

طارانی تاکید کرد: صنف آرایشگران زنانه از جمله صنوفی است که بیشترین آسیب را در ایام کرونا متحمل شده و بانوان فعال این صنف که اغلب سرپرست خانوار هستند، با تعطیلی سالن های آرایشی برای تامین مایحتاج ضروری روزانه خانواده‌ شان درمانده شده اند .

رئیس اتاق اصناف شهرستان اسلامشهر با تاکید بر اینکه حفظ سلامت جامعه در اولویت برنامه های اتاق اصناف اسلامشهر است، خاطرنشان کرد: باید تدابیری برای برون‌رفت اصناف از بحران اندیشیده شود تا در کنار حفظ سلامت جامعه، کسب و کارها نیز با کمترین آسیب و بالاترین مشارکت با گذر از این دوران به رونق اقتصادی بازگردند.

 

قابل ذکر است که این گروه صنفی با مشکلات فراوانی دست به گریبانند و امیدواریم مسئولین ذیربط با بخشودگی های مالیاتی و وام‌های طولانی‌مدت و کم‌بهره شرایطی را فراهم آورند تا برای حمایت از بانوان کارآفرین این صنف موثر واقع شود.

امیدواریم تداوم تعطیلی این صنف و افزایش مشکلات اقتصادی طاقت‌فرسای بانوان در این حوزه، موجب افزایش آسیب‌های اجتماعی نگردد چرا که در این صورت تبعات آن تمام جامعه را فرا گرفته وخسارات جبران ناپذیر آن تا مدت ها باقی خواهد ماند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر