کد خبر: 1031556
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۵۶
جانشین کمیته اجرایی طرح شهید سلیمانی در گفتگو با «جوان»:
طرح شهید قاسم سلیمانی به این دلیل خاص است که در نظام سلامت برای پیشگیری از یک بیماری که برای آن نه دارویی وجود دارد نه واکسن ارائه شد. طرحی که بسیار هوشمندانه بود. در حوزه پیشگیری اساس را بر علائم بالینی بیمار قرار دادیم و تکیه بر تست‌های جاری که ارزش تشخیصی قابل قبولی ندارد کمتر شد و تکیه ما بر قرنطینه افراد مبتلا یا افراد مشکوک یا کسانی که با بیمار در تماس بوده‌اند، قرار گرفت.
سيداحمدهاشمی اشكا
سرویس ایران جوان آنلاین: اوایل آذرماه بود که قرار شد طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با هدف مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ در تمام استان‌های کشور اجرا شود. طرح شهید حاج قاسم سلیمانی که مبتنی بر برنامه «هرخانه یک پایگاه سلامت» است و از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین طراحی شده است، حالا بعد از گذشت حدود یک ماه، با شیوه محله و خانواده محور پیش می‌رود و نتایج بسیار خوبی به همراه داشته و توانسته با غربالگری و مراقبت از بیماران کرونایی، از شیوع آن جلوگیری کند. به گفته مسئولان اجرایی، شرط موفقیت این طرح تمرکز بر ویروس به‌جای تمرکز بر بیمارستان و ارائه خدمات فعال و خانواده محور به‌جای خدمات غیرفعال است. طرح نمونه مشخصی از جلب مشارکت مردم، هماهنگی بین بخشی، برنامه‌ریزی بر اساس نیاز محلات و استفاده بهینه از توان نظام شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور است. با شاهرخ رامین جانشین کمیته اجرایی طرح شهید قاسم سلیمانی در رابطه با اجرای طرح در استان‌ها گفتگو کرده‌ایم.

ویژگی طرح شهید قاسم سلیمانی چیست؟

هم اکنون و براساس این طرح، در بسیاری از مناطق با بهره‌مندی از توانمندی‌های موجود و ایده و نظرات ساکنان هر محله کار‌هایی انجام می‌شود که به نوبه خود منحصر‌به فرد است. به نظر در نگاه اول باید گفت که در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی اجازه داده شد تا مردم بر حسب شرایط محلی و امکانات خود بتوانند ابتکاراتشان را عملی کنند.

بعد از یک ماه طرح را موفق می‌دانید؟

تمام طرح‌ها و برنامه‌ها وقتی به مرحله اجرا می‌رسند، حتی اگر نمره خوب و قبولی هم بگیرند حتماً با مشکلاتی مواجه هستند. در مورد طرح شهید سلیمانی نیز تا این مقطع نتایج این طرح بسیار مثبت بوده و امیدوارم که این نتایج با حمایت مردم که تکیه گاه اصلی بسیج و سازمان بسیج هستند و در اصل معدن تفکر بسیجی هستند ادامه پیدا کند.

یکی از ویژگی‌های این طرح پشتوانه علمی وزارت بهداشت و نیروی اجرایی مردمی بسیج است، این همکاری چگونه آغاز شد؟

این کار محصول مشترک همفکری و همکاری سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت است. طرحی که برای کنترل بیماری کرونا طراحی شد توسط دانشمندان و محققان دانشگاهی ذیل مدیریت بسیج جامعه پزشکی نوشته شد و برای اجرا، تفاهمنامه‌ای بین سردار سلیمانی فرمانده محترم سازمان بسیج مستضعفین کشور و دکتر نمکی مقام محترم وزارت بهداشت مزین به نام شهید قاسم سلیمانی است. امیدواریم برکت نام این شهید بزرگوار بتواند به موفقیت طرح کمک کند. طرح شهید قاسم سلیمانی به این دلیل خاص است که در نظام سلامت برای پیشگیری از یک بیماری که برای آن نه دارویی وجود دارد نه واکسن ارائه شد. طرحی که بسیار هوشمندانه بود. در حوزه پیشگیری اساس را بر علائم بالینی بیمار قرار دادیم و تکیه بر تست‌های جاری که ارزش تشخیصی قابل قبولی ندارد کمتر شد و تکیه ما بر قرنطینه افراد مبتلا یا افراد مشکوک یا کسانی که با بیمار در تماس بوده‌اند، قرار گرفت.

یعنی با این کار تقریباً همه افراد برای کنترل و پیشگیری از کرونا وارد میدان می‌شوند؟

دقیقاً همین طور است. بسیار کار راحتی است که ۹۹ درصد جامعه ایرانی، ۱ درصد از جامعه را مورد حمایت خود قرار دهند و محدودیت‌هایی که پیش از اجرای این طرح در مورد قرنطینه در حوزه‌های اقتصادی و معیشتی مردمی که می‌خواستند قرنطینه شوند مطرح بود در این پروژه جواب داده شد. یعنی مثل همیشه نیرو‌های بسیج به میدان آمدند تا مشکلات معیشتی ناشی از قرنطینه خانواده‌ها را بر طرف کنند تا این موضوع مانع اجرای یک پروژه مهم ملی نشود. وقتی نتایج طرح طی چند هفته اخیر که زمان شروع بوده را می‌بینیم مطمئن می‌شویم با نمره خوبی قبول شده است.

گفتید همه طرح‌ها در زمان اجرا به مشکلاتی برمی‌خورند. مشکلات پیش‌روی این طرح چیست؟

در این طرح ما در درجه اول با کمبود منابع رو‌به‌رو بودیم و در درجه دوم با کمبود وقت مواجه شدیم. زیرا در زیر آتش دشمنی به اسم ویروس کرونا در حال برنامه‌ریزی بودیم، به همین دلیل فرصت تست کردن و فرصت گرفتن اطلاعات از محیط و زمان برای ارزیابی کردن توان اجرایی بسیار کم بود. اما باید با سرعت برنامه‌ریزی کرده و آن را به مرحله اجرا می‌رساندیم.

برای رفع مشکلات چه برنامه‌ریزی‌هایی کرده‌اید؟

ما برای حل مشکلات طرح که ممکن بود در آینده پیش بیاید اجازه دادیم که مجریان طرح آزادی عمل داشته باشند و بتوانند نسبت به وضعیت، شرایط خاص خودشان و امکانات محلی تصمیمات سریع و خاص بگیرند. بر خلاف طرح‌های گذشته که تخطی از اصول و روش‌ها یک نقص تلقی می‌شد، اینجا چنین قانونی نداریم. در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی اجازه داده شد که مردم بر حسب شرایط محلی و امکانات خودشان بتوانند ابتکارات خود را عملی کنند و حتی نتایج این ابتکار را در شبکه مخصوص این طرح منعکس کنند تا بتوانیم به دیگران نیز این نتایج را توصیه کنیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار