کد خبر: 1032303
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۹
فعالیت‌های ویروس تاجدار در کشورمان همچنان ادامه دارد. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۲ دی ماه، ۶ هزار و ۲۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۱۵ نفر از آن‌ها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۷۰ هزار و ۷۴۳ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: طبق قرار قبلی واکسن ایرانی کرونا در هفته نخست دی‌ماه به مرحله آزمایش انسانی رسید. حالا رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با تأکید بر کسب مجوز وزارت بهداشت و طی مراحل موفق تست، برای ثبت‌نام افرادی که تمایل به مشارکت در مرحله تست نهایی واکسن ایرانی کرونا دارند، فراخوان داد. بر این اساس علاقه‌مندانی که شرایط سنی و جسمی لازم را دارند می‌توانند با مراجعه به سامانه ۴۰۳۰ در این پروژه ملی ثبت‌نام کنند. با وجود موفقیت‌های جهانی در تولید واکسن پیدا شدن سروکله کرونای انگلیسی اثربخشی واکسن کرونا را در هاله‌ای از ابهام فرو برده‌است. این ویروس جهش یافته کرونا هنوز به ایران نرسیده و شرکت‌های فایرز و مدرنا به عنوان نخستین مدعیان تولید واکسن کرونا در دنیا که البته تأیید سازمان جهانی بهداشت را هم دارند، بناست تا واکسن تولیدی خود را روی این مدل تازه از ویروس تاجدار آزمایش کنند. سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرده‌است «کرونای انگلیسی هنوز از کنترل خارج نشده‌است.» در عین حال در آستانه سال جدید میلادی، وزیر بهداشت کشورمان خواستار اجباری شدن تست سریع کرونا برای مسافرانی شده که از سایر کشور‌ها به ایران وارد می‌شوند.

فعالیت‌های ویروس تاجدار در کشورمان همچنان ادامه دارد. طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۲ دی ماه، ۶ هزار و ۲۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۱۵ نفر از آن‌ها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۷۰ هزار و ۷۴۳ نفر رسید. در همین زمان، ۱۸۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۳ نفر رسید. تا کنون ۹۰۳ هزار و ۹۹۸ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۵هزارو۴۶۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۷ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۳۵۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده‌است. در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل‌ها، ۲۰۵ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۲۴۳ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند. حالا ایران هم مثل تمام کشور‌ها به واکسن کرونا همچون اکسیر شفابخشی برای رهایی از این ویروس نگاه می‌کنند و در مسیر ساخت این واکسن قدم بر می‌دارند.

اگرچه پیدا شدن سر و کله کرونای انگلیسی معادله ساخت واکسن کرونا را پیچیده‌تر از قبل کرده‌است. حالا برای پیشگیری از ورود نوع تازه ویروس کرونا به کشور، سعید نمکی وزیر بهداشت برای قطع پرواز‌های بین ایران و انگلیس به وزیر راه و شهرسازی نامه نوشته و از طرفی چندین تکلیف برای معاونت بهداشت جهت پیگیری مسافران ورودی به کشور از مبدأ انگلیس به کشور معین کرده‌است. به گفته وی با توجه به تعطیلات پیش‌رو در سال جدید میلادی، باید تست‌های سریع در فرودگاه‌های بین‌المللی کشور که پرواز خارجی دارند برای مسافران ورودی اجباری شود.

فراخوان ثبت نام داوطلبان تزریق واکسن کرونا از طریق ۴۰۳۰

طبق قرار قبلی بناست تا در هفته نخست زمستان واکسن کرونای وطنی مرحله آزمایش انسانی را پشت سر بگذارد. محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام در این‌باره گفت: «باتوجه به کسب مجوز وزارت بهداشت و طی مراحل موفق تست، از روز گذشته دوم دی ماه ثبت‌نام افرادی که تمایل به مشارکت در مرحله تست نهایی واکسن ایرانی کرونا دارند، آغاز شد.

بر این اساس علاقه‌مندانی که شرایط سنی و جسمی لازم را دارند، می‌توانند با مراجعه به سامانه ۴۰۳۰ دراین پروژه ملی ثبت‌نام کنند.»

پیش از این، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام و کارکنان این ستاد، با اطمینان از کیفیت واکسن ساخت این ستاد برای تزریق این واکسن اعلام آمادگی کرده بودند. مخبر تأکید کرده بود: «ما همه این واکسن را تزریق خواهیم کرد.»

این واکسن ابتدا روی ۵۶ نفر تزریق خواهد شد و روی جنسیت‌ها و یون‌های مختلفی آزمایش می‌شود. در فاز دوم واکسن کرونای وطنی به ۵٠٠ نفر تزریق خواهد شد، اما برای فاز سوم هیچ محدودیتی اعمال نمی‌شود و می‌توان به تولید انبوه رسید.

آزمایش واکسن مدرنا و فایزر روی کرونای انگلیسی

کرونای انگلیسی محاسبات برای تولید واکسن کرونا را در دنیا با چالش مواجه کرده‌است. دو شرکت داروسازی فایزر و مدرنا در اطلاعیه‌ای اعلام کردند که عملکرد واکسن‌های خود را روی نوع جهش یافته کروناویروس که به تازگی در انگلیس و چند کشور دیگر شیوع پیدا کرده، بررسی می‌کنند.

به گزارش شبکه خبری سی ان ان کروناویروس پیش از این نیز جهش پیدا کرده‌بود که طبق اعلام این دو شرکت، واکسن‌های تولیدی از اثربخشی لازم در برابر نسخه‌های دیگر ویروس برخوردارند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: «نوع جدید کووید ۱۹ هنوز از کنترل خارج نشده است.»

مصطفی قانعی، دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا در خصوص وضعیت واکسن ایرانی کرونا، اینگونه توضیح داد: «فعلاً تغییرات خاصی نسبت به روز‌های قبل رخ نداده‌است و سه شرکتی که نسبتاً کارشان ادغام یافته‌است، برای اخذ مجوز انسانی در حال تکمیل مدارک در سازمان غذا و دارو هستند.»

به گفته وی این سه واکسن‌تمام مراحل غیر انسانی و آزمایش روی حیوانات را پشت سر گذاشته‌اند و مدارک باید به حدی برسد که سازمان غذا و دارو آن‌ها را به کمیته اخلاق بفرستد.

قانعی با اشاره به اینکه تولید صنعتی واکسن ایرانی کرونا در اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ میسر خواهد شد، اظهار کرد: «این تولید صنعتی در حد واکسیناسیون همگانی خواهد بود.»

اثر تحریم‌ها بر تولید و واردات واکسن کرونا

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا درباره تأثیر تحریم‌ها بر تولید واکسن ایرانی کرونا تصریح کرد: «تحریم‌ها در وزارت خزانه‌داری امریکا مدیریت شده و مردم را هدف گرفته‌است. مثلاً در مورد واکسن آنفلوآنزا این هدف‌گیری انسانی را دیدیم، در حالی که خرید واکسن صورت گرفت و وجه آن پرداخت شد، اما مانع رسیدن آن به مردم شدند. یا مثال دیگر پول ما در کره جنوبی است که از آن‌ها کیت تشخیصی کرونا خواستیم و امریکا نگذاشت به دست ما برسد.»

قانعی تأکید کرد: «هر جا که بفهمند می‌خواهیم به فناوری دست پیدا کنیم تا نیاز داخل را با تولید داخل مرتفع کنیم، جلوی آن را می‌گیرند. در تولید واکسن هم جا‌هایی که متوجه شدند، کارشکنی‌هایی کردند و مثلاً نگذاشتند دستگاهی را که در این راه نیاز داریم، وارد کنیم.»

به گفته وی اگر این کارشکنی‌ها نبود می‌توانستیم به شکل اورژانسی تعدادی واکسن وارد کنیم تا مشکل گروه‌های پرخطر رفع شود.

قانعی در خصوص واردات واکسن خارجی کرونا گفت: «در این مورد هم وزارت بهداشت اقداماتی انجام داده است، ولی کارشکنی‌هایی از سوی امریکا و هم‌پیمانانش صورت می‌گیرد که ممکن است کار‌ها را دچار اختلال کند. فعلاً در لیست خرید ایران واکسن‌های کرونای فایرز و مدرنا اولویت ندارند، ما بر اساس زیرساخت‌ها، امکانات، قیمت و کشوری که قرار است از آن واکسن را خریداری کنیم، تصمیم می‌گیریم که البته اختیارات این امر با سازمان غذا و دارو است.»

لزوم ادامه محدودیت‌های کرونایی برای هفته آینده در تهران

با تمام حرف و حدیث‌ها و اخبار درباره واکسن کرونا هنوز این واکسن به دست ما نرسیده و تنها راهکار برای مقابله با آن محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌هاست. حالا اگر چه طبق اعلام وزارت بهداشت هم اکنون نقطه قرمزی در کشور وجود ندارد، اما فرمانده ستاد کرونا مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، شرایط تهران را کماکان ناپایدار و شکننده توصیف و بر لزوم ادامه محدودیت‌های کرونایی در تهران برای هفته آینده تأکید کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار