کد خبر: 1032601
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱
" پلیس و پژوهش"
امروز رویکرد جامعه محوری پليس مستلزم محوریت علم و دانش در جهت افزایش اعتماد اجتماعی و کارآمدی است و در اين ميان نیروی انتظامی باید هر چه بیشتر خود را با دانش روز آشنا سازد تا متناسب با شرایط روز در تامین امنیت جامعه نقش خود را به خوبی ایفا کند.

به گزارش سعید عرفان منش خبرنگار جوان انلاین از اصفهان، سرهنگ مختار درخشان؛ معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان در خصوص تحقیق و پژوهش که مهمترین پشتوانه مهم پلیس برای تامین امنیت جامعه است می نویسد؛پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي، به منظور گسترش فرهنگ "پژوهش" در جامعه و ارج نهادن به مقام شامخ "پژوهشگران" ۲۵ آذر از سوي"شوراي فرهنگ عمومي" كشور به نام "روز پژوهش" نام‌گذاري شد. وزارت "علوم، تحقيقات و فناوري" نيز از سال ۱۳۷۹چهارمين هفته آذرماه را به نام هفته پژوهش نام‌گذاري كرد.

نگاهی به ضرورت و اهمیت پژوهش در کشور

هفته پژوهش از آن جهت نام گذاری شد که مردم با اهميت پژوهش، نقش، جايگاه و تاثيرآن در اداره سازمان ها، اداره كشور و جامعه و بهبود وضع زندگي و معيشتي شهروندان آشنايي بيشتري پيدا كنند و از زاويه‌اي ديگر در جريان عملكرد مؤسسات، سازمان‌ها و مجموعه‌هايي كه ماهيت وظايفشان، پژوهشي است قرار گيرند.

اين روز همچنين فرصتي است تا مردم و دوستداران علم وپژوهش با يكديگر به تعامل بپردازند و مردم بيشتر در جريان فعاليت‌هاي پژوهشي انجام شده در بخش‌هاي مختلف كشور قرار گيرند.

امروزه ضرورت و اهميت پژوهش بر هيچ كس پوشيده نيست زيرا پژوهش مي‌تواند جلوي بسياري از دوباره كاري ها، اتلاف وقت و بودجه را بگيرد. هر قدر موضوعي بزرگتر و با اهميت تر باشد نياز به پژوهش براي تصميم‌گيري درباره اجراي آن بيشتر است. اين كار، ريسك تصميم و اجرا را به حداقل مي‌رساند.

براي برنامه ريزي بلند مدت نيز نياز به تحقيقات بيشتر است. در صورتي كه برنامه ريزي فاقد پشتوانه تحقيقاتي باشد و به طور همه جانبه پيش از آغاز مورد بررسي قرار نگرد، به يقين در اجرا و عملياتي شدن با مشكل روبه رو خواهد شد. ازاين رو مي‌توان گفت پژوهش به ويژه در تصميم‌گيري هاي كلان نقش عمده‌اي دارد. از همين روست كه بسياري، پژوهش را "حلقه مفقوده توسعه" يا "سنگ زير بناي توسعه" مي‌نامند.

تعریف پژوهش

همانگونه كه مي‌دانيم پژوهش، فعاليتي است دقيق، منظم و منطقي براي كشف حقايق، دست يابي به دانش نو، حل مسائل و تصميم گيري‌هاي درست.

تحقیق و پژوهش در کلام امام خمینی(ره ) و مقام معظم رهبری(مد ظله العالی(

بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی همواره نسبت به توجه مسئولان به افزایش علم و دانش در بین جوانان به منظور ابزاری برای خودکفایی و عدم وابستگی به بیگانگان تاکید داشتند. ایشان در یکی از بیانات خود پیرامون تحقیق و پژوهش چنین بیان می دارند:« اگر بخواهید عزیز و سربلند باشید باید از سرمایه های عمر و استعداد جوانی استفاده کنید. با اراده و عزم راسخ خود به طرف علم و عمل و کسب دانش و بینش حرکت نمایید که زندگی زیرچتر علم و آگاهی آن قدر شیرین و انس با کتاب و قلم و اندوخته ها آن قدر خاطره آفرین و پایدار است که همه تلخی ها و ناکامی های دیگر را از بین می برد.»

مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز بر حمایت قاطع از جامعه علمی و پژوهشی کشور تاکید کرده و در این خصوص بیان می دارند: « اگرچه خدمت رساني كاركم اهميتي نيست اما در كنار خدمت رساني،كارهاي دقيق پژوهشي لازم است زيرا بدون آن، حتي خدمت رساني هم ممكن است به درستي انجام نشود. عنصر تحقيق و پژوهش در همه جا به صورتي كامل در مجموعه كارها و فعاليت ها بايد مورد توجه قرار گيرد.»

نقش تحقیق و پژوهش در تامین امنیت پایدار

بر اين اساس نيروي انتظامي جمهوري اسلامي كه حافظ امنيت و آسايش مردم است نيز به منظور توسعه امنيت پايدار و اجراي موفق طرح ها و ماموريت هاي كلان خود پژوهش محوري را در دستور كار خود قرار داد.

امروز رویکرد جامعه محوری پليس مستلزم محوریت علم و دانش در جهت افزایش اعتماد اجتماعی و کارآمدی است و در اين ميان نیروی انتظامی باید هر چه بیشتر خود را با دانش روز آشنا سازد تا متناسب با شرایط به ایفای نقش بپردازد. برای تحقق این مهم گام اول حركت به سوي طراحي يك پليس «دانش محور» است.

نكته حائز اهميت اين است كه دانش محوری هویت نوین سازمان های معاصربه شمار مي ايد و رویکرد نوینی است که به اقتضای حاکمیت واقعیات جدید بر ساختار و شکل سازمان ها مورد توجه قرار گرفته، این هویت بیانگر ویژگی های خاص ماهیت سازمان هایی است که به رمز موفقیت خویش نایل آمده اند.

از ديگر ملزومات و مقدمات اين مهم مي توان به تقويت توان يادگيري، تقويت توان ياددهي، تقويت توان آينده پژوهي در پليس و پيش ضرورت هاي مديريتي شامل تغيير فرهنگ مديريت به فرهنگ دانشوري اشاره كرد.

جایگاه پژوهش در ناجا

امروز به بركت رهنمودهاي مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) و فرماندهان عالي رتبه، مومن و متعهد ناجا تحولي عظيم در عرصه علم و دانش و تحقيق و پژوهش به وجود آمده است و نيروي انتظامي در مراكز علمي و فناوري كشور جايگاه خوبي پيدا كرده و همگام و همپاي آنها حركت مي كند و حتي در برخي از موضوعات علمي و فناوري توانسته از آنان پيشي بگيرد.

چرا ناجا به سمت علمی شدن قدم بر می دارد؟

پاسخ اين سوال روشن است، دليل آن پيچيده شدن جرايم در دنياي امروز است به طوري كه بدون كار علمي و بدون ابزار علم و دانش نمي توان ديگر بر جرايم فائق آمد و مجرمان حرفه اي كه از طريق فضاي سايبري امنيت مردم را به خطر مي اندازند را دستگير و به دست قانون سپرد.

افزايش كيفيت در ماموريت ها، ارتقاي دانش كاركنان، تحول در فناوري روز دنيا، بالا بردن نقش مديريت دانش در پيشگيري از جرايم، توجه به زمان و همگام بودن با زمان، توجه به رويكرد علمي پليس در مواجه شدن با جرم، اشرافيت داشتن بر امور حقوقي مرتبط با ماموريت ها، ايجاد بستر لازم براي توسعه فرهنگ جامعه محوري پليس با افزايش علم و دانش، نشان دادن جايگاه علم در ساختار نيروي انتظامي، سرعت بخشيدن و رسيدن به قله هاي تعالي رفتار پليس، جلوگيري از برداشت هاي متفاوت پليس از وظايف خود، استانداردسازي رفتار و كردار كاركنان پليس، توسعه خودباوري، استعداد يابي و فرهنگ مقاومتي و جهادي از جمله اهداف و ضرورت هاي توسعه علم در نيروي انتظامي است.

شناخت علمی و دقیق پدیده ها و مسایل اجتماعی در حوزه تعاملی امنیت عمومی و انضباط اجتماعی- تلاش در جهت ارتقاء آگاهی و بسط فرهنگ خود کنترلی، قانون گرایی، انضباط و پیشگیری اجتماعی - کمک به تعمیق بنیان های نظم و امنیت و حفظ و ارتقاء آن از طریق ظرفیت سازی و ایجاد فرصت همکاری با اقشار مختلف جامعه، دستگاه ها و نهادهای دخیل در نظم و امنیت اجتماعی با رویکرد جامعه محوری از اهداف نیروی انتظامی در راستای حرکت به سوی علم محوری است و در این رویکرد مسلما پلیسی می‎تواند در جامعه موفق باشد که با امکانات و دانش روز در میدان عمل حاضر شود

رویکرد علمی و پژوهشی در پلیس اصفهان

فرماندهي انتظامي استان اصفهان نيز در راستاي همين رويكرد با انعقاد تفاهم نامه هايي با دانشگاه ها و مراكز علمي و همچنين تاسيس مركز جامع علمي كاربردي و ترويج تحقيق و پژوهش زمينه رشد و پيشرفت علمي كاركنان خود را فراهم آورده و توانسته روز به روز بر دانش و علم كاركنانش بيفزايد و با وجود حضور ميليوني مسافران و گردشگران داخلي و خارجي در طول سال بهترين ميزباني را براي آنان فراهم كند.

كسب رتبه هاي برتر در در كشف علمي جرايم، كشف علمي 85 درصد جرايم، تعالي رفتار كاركنان، ارتقاي سطح حقوق شهروندي در ناجا، قرار گرفتن نيروي انتظامي استان در رتبه بندي علمي دستگاه ها از جمله نتايج دانش افزايي كاركنان پليس است.

امروز پليس اصفهان به خود مي بالد و افتخار مي كند كه از نظر درجه علمي و تحقيقاتي در رتبه هاي برتر كشوري قرار دارد و در حفظ موقعيت و جايگاه علمي استان سهيم است. اميد كه بتوانيم اين جايگاه را همچنان حفظ كرده و در كسب رتبه هاي برتر موفق تر عمل كنيم.

در پایان برخود لازم می دانم هفته پژوهش را به همه پژوهشگران، محققان و فعالان عرصه علم و دانش کشور به ویژه محققان و پژوهشگران که در زمینه ارتقای هرچه بهتر نظم و امنیت کشور فعالیت دارند و همکاران پژوهشی خود تبریک گفته و از زحمات بی شائبه و تلاش های شبانه روزی آنان قدردانی کنم. پلیس مصمم است تا با همکاری و تعامل با محققان و پژوهشگران گام های مؤثرتری در خدمت رسانی بهتر به مردم شریف ایران برداشته و امنیت و آرامش پایداری را در جامعه رقم بزنیم.

 

 

 

 

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر