کد خبر: 1032929
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۲
ناهماهنگی در توزیع یارانه‌ها کار را به‌جایی رسانده‌است که به گفته یکی از نمایندگان مجلس نیمی از نهاد‌ه‌های دامی وارداتی یارانه‌ای (به ارزش ۳ میلیارد دلار) که با ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومان وارد کشور می‌شود، سر از بازار آزاد در می‌آورد؛ در همین راستا رئیس‌جمهور گفت: در کنار تولید، چرخه توزیع کالا‌های اساسی باید با سازوکاری شفاف و هماهنگ و با نظارت وزارتخانه صمت و جهاد کشاورزی پیش برود تا از هر نوع تخلف مانند رانت و انحصار در کشور جلوگیری شود.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به‌رغم آنکه به نام حمایت از مصرف‌کننده سالانه از رهگذر بودجه ده‌ها هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود، متأسفانه چرخه واردات و توزیع کالا‌های یارانه‌ای چنان دچار مشکل است که به گفته یک نماینده کمیسیون کشاورزی نیمی از نهاده‌های دامی وارداتی یارانه‌ای به ارزش ۳ میلیارد دلار سر از بازار آزاد در می‌آورد.

در حالی که وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید نهاده‌های دامی وارداتی یارانه‌ای باید در اختیار تولید‌کنندگان واقعی قرار بگیرد، متأسفانه نیمی از این نهاده‌ها سر از بازار آزاد در می‌آورند. در این جلسه عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس اخیراً در نشستی اظهار داشت: طبق بررسی‌ها ۵۵ درصد نهاده وا‌رداتی در بازار آزاد عرضه می‌شود، گفتنی است پیش از این نیز مرتضی رضایی، معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی این رقم را ۶۵ درصد اعلام کرده‌بود.

افزایش ۳۰ درصدی نرخ نهاده ها‌ی دامی این روز‌ها هزینه تولید گوشت در کشور را بالا برده‌است، به‌طوری که بخشی از خانوار‌ها دیگر توان خرید این کالا را ندارند نکته تأسف برانگیز آن ا‌ست که تورم این بخش در شرایطی رشد دارد که در بودجه سنواتی به نام حمایت از مصرف‌کننده میلیارد‌ها دلار یارانه پرداخت می‌شود و دست آخر مشخص می‌شود در چرخه واردات و توزیع کالای یارانه‌ای مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرد و از بازار آزاد سر در می‌آورد.

به گفته محمد جواد عسگری، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس سال ۹۸ به میزان ۴۵۰ میلیون دلار و در سال ۹۹ به میزان ۱۴۵ میلیون دلار برای واردات نهاده ارز داده شده‌است، اما این نهاده‌ها به کشور وارد نشده‌است دولت باید درباره سرانجام این ارز‌ها گزارش بدهد.

۹ هزار واحد مرغداری سهمیه می‌گیرند، اما تولید ندارند

همچنین احد آزادیخواه، عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس نیز معتقد است توزیع نهاده توسط بازارگاه مشکل دارد، به‌طوری که ۵۵ درصد نهاده‌ها در بازارگاه بارگذاری نمی‌شود.

نکته جالب دیگر آنکه به گفته وی، ۹ هزار واحد تولید ندارند، اما سهمیه نهاده دامی دریافت می‌کنند و کارخا‌نه‌های خوراک هم امکان فروش نهاده دارند، فرایند بازارگاه در دست دو وزارتخانه کشاورزی و صمت است.
با وجودی که موضوع انحرافات یارانه‌ای سال‌هاست که در جریان می‌باشد، روز گذشته رئیس‌جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به آن توجه کرد.

حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور روز یک‌شنبه در یکصد و نود و یکمین نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با اشاره به فشار جنگ اقتصادی بر اقشار کم‌برخوردار و در عین حال تولید‌کنندگان و کارآفرینان به ویژه آن دسته‌ای که امور توسعه‌ای کشور را به عهده دارند، تأکید کرد: مردم از مسئولان کشور توقع و انتظار دارند که مشکلات را بر طرف و راه را برای توسعه اقتصاد هموار سازند.

روحانی گفت: اخیراً گام‌های جدی‌تری برای اتخاذ هماهنگ تصمیمات در زمینه تأمین مایحتاج مردم و کالا‌های اساسی با هماهنگی وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی برداشته شده‌است.

رئیس‌جمهور سیاست خوداتکایی، نظام عادلانه توزیع و عرضه کالا‌های اساسی همگام با نظارت بر قیمت‌ها را از مهم‌ترین اهداف دولت برای رفع نیاز‌های معیشتی مردم و افزایش تاب‏آوری اقشار آسیب‏پذیر برشمرد و افزود: در کنار تولید، چرخه توزیع کالا‌های اساسی باید با ساز و کاری شفاف و هماهنگ و با نظارت وزارتخانه صمت و جهادکشاورزی پیش برود تا از هر نوع تخلف مانند رانت و انحصار در کشور جلوگیری شود.

وزیران جهادکشاورزی و صنعت، معدن و تجارت (صمت) در این جلسه گزارشی از هماهنگی‌ها درخصوص تنظیم بازار ارائه کردند و پس از بحث و بررسی تصمیمات لازم درباره تقویت رقابت و مقابله با رانت و تخلف در بازار کالا‌های اساسی به ویژه مرغ و تخم‌مرغ اتخاذ شد و تأمین و ساماندهی کالا‌ها در بازار شب عید مورد تأکید قرار گرفت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار