کد خبر: 1032938
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۲
با نزدیک شدن به زمان ثبت‌نام کاندیدا‌های ریاست فدراسیون فوتبال موج تازه‌ای از تلاش چهره‌های بازنشسته فعلی حاضر در فدراسیون برای بقا در فوتبال آغاز شده است. بنا به گفته آقایان انتخابات بر اساس اساسنامه مورد تأیید فیفا و ای‌اف‌سی برگزار می‌شود و آن‌ها تلاش کرده‌اند با حذف شرط سنی کاندیدا‌ها برای حضور در انتخابات در اساسنامه جدید شرایط را به گونه‌ای پیش ببرند که بتوانند در انتخابات شرکت کنند و پست‌های مهم را از دست ندهند. با این حال مجلس شورای اسلامی بار‌ها مخالفت صریح خود با حضور بازنشستگان، به‌ویژه بازنشسته‌های امتحان پس‌داده را در انتخابات فدراسیون فوتبال اعلام کرده است.
فریدون حسن
سرویس ورزشی جوان آنلاین: تلاش این بازنشستگان برای به دست گرفتن سکان هدایت و ریاست فدراسیون فوتبال در حالی است که مطابق قانون منع به کارگیری بازنشسته‌ها و بر اساس اساسنامه‌های فدراسیون‌های ورزشی در هیچ‌یک از فدراسیون‌ها شاهد حضور افراد بازنشسته نیستیم، اما فوتبال ظاهراً حتی در اجرای این قانون هم تافته جدابافته است و آقایان می‌خواهند هر طور شده و به هر قیمت ممکن در فدراسیون فوتبال ماندگار شوند. احسان قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اینکه آیا بازنشستگان می‌توانند در انتخابات فدراسیون فوتبال شرکت کنند، می‌گوید: «این موضوع مبنا و پایه حقوقی و قانونی ندارد، زیرا کشور ما قانون دارد و در اساسنامه هم به قوانین داخلی و ملی اشاره شده است. باید بگویم حضور بازنشستگان در انتخابات با ماهیت حقوقی و قانونی تعارض دارد. طبیعتاً افراد مطلع هم این موضوع را اذعان‌ می‌کنند.»

در این میان علی کفاشیان، نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال برخلاف آنچه بهارستان‌نشینان معتقدند، عنوان می‌کند: «قانون بازنشستگی شامل رئیس و دبیرکل است که کار اجرایی می‌کنند. بازنشستگان می‌توانند در هیئت رئیسه حضور داشته باشند. شرایط سنی برداشته شده است. فیفا یک‌سال وقت داده تا فدراسیون فوتبال خصوصی شود و در این صورت بازنشسته‌ها می‌توانند برای ریاست فدراسیون هم اقدام کنند. در حال حاضر فقط  رئیس، دبیرکل و سمت‌های اجرایی شامل قانون بازنشستگی می‌شوند.» حرف‌های کفاشیان با وجود اینکه خودش را چندان به حضور در انتخابات مشتاق نشان نمی‌دهد، حاکی از آن است که ساکنان کنونی ساختمان مشکی خیابان سئول حاضر نیستند به این راحتی‌ها اثاث خود را جمع و ساختمان را خالی کنند، حتی به قیمت دور زدن قانون و شاید با تحریک مجامع بین‌المللی و تعلیق فوتبال کشور.

رحیم زارع، رئیس کمیته فوتبال مجلس شورای اسلامی دیگر نماینده‌ای است که صراحتاً اعلام می‌کند بازنشسته‌ها حق شرکت در انتخابات فدراسیون را ندارند. او با اشاره به حذف شرط سنی برای شرکت در انتخابات در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال می‌گوید: «بازنشسته‌ها به هیچ عنوان نمی‌توانند در انتخابات پیش‌روی ریاست فدراسیون فوتبال شرکت کنند. قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در دستگاه دولتی در کشورمان اجرا می‌شود، به همین دلیل نمایندگان مجلس مخالف حضور بازنشسته‌ها در رأس فدراسیون فوتبال هستند.»

احمد راستینه، رئیس فراکسیون ورزش مجلس هم با اعلام نظر صریح و قاطع در خصوص ممنوعیت حضور بازنشسته‌ها در ثبت‌نام و انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال از برخی تلاش‌ها برای دور زدن قانون کشور خبر می‌دهد و می‌گوید: «بندی در اساسنامه فدراسیون فوتبال وجود دارد که هر شخص با هر سنی می‌تواند برای ریاست این فدراسیون نامزد شود. با این حال ما در مجلس شورای اسلامی صراحتاً اعلام می‌کنیم طبق قانون، امکان به‌کارگیری بازنشسته‌ها در رأس فدراسیون فوتبال وجود ندارد و هیچ یک از آقایان بازنشسته حق ثبت‌نام و شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال را ندارند.»

آنچه به نظر می‌رسد اینکه در آستانه زمان ثبت‌نام کاندیدا‌های ریاست فدراسیون فوتبال دعوایی تازه بین نمایندگان مجلس و فدراسیون‌نشینان به وجود آمده است. مهدی تاج و حیدر بهاروند در جریان بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا سفر پرسروصدایی به قطر داشتند، سفری که با دیدار آن‌ها با سران ای‌اف‌سی همراه بود. سابقه نشان می‌دهد فدراسیون‌نشینان هرگاه احساس خطر کرده‌اند با گزارش‌های جسته و گریخته به فیفا و ای‌اف‌سی سعی کردند با فشار و اهرم تعلیق فوتبال جا پای خود را محکم و حرف‌شان را به کرسی بنشانند. باید دید آیا این سفر هم در استای همان اهداف بوده یا خیر، این سؤالی است که در زمان شروع ثبت‌نام و موضع‌گیری‌ها در خصوص آن پاسخ داده می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار