کد خبر: 1033520
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۳
ابراهیم مشیریان
همزمان با شدت گرفتن آلاینده‌ها در کلانشهر‌های کشور، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان نانوفیلتر‌های صنعتی را به بازار عرضه کرده که قدرت جذب آلاینده‌های بیشتری نسبت به سایر فیلتر‌ها دارد. بر اساس اعلام ستاد نانو، نام بیش از ۶۰۰ شرکت داخلی و خارجی در لیست مشتریان این محصول قرار دارد.

با سرد‌تر شدن هوا همچون سال‌های قبل آلودگی هوا شدت بیشتری پیدا کرده و فیلتر‌های حاوی نانوالیاف می‌تواند به کاهش آلودگی کمک شایانی کند، از این‌رو یکی از شرکت‌های سازنده فیلتر، فیلتر‌های نانویی برای این منظور تولید و به بازار عرضه می‌کند.

این محصول که از سوی محققان نخبه کشور در حوزه مهندسی شیمی تولید شده، به دلیل وجود نانوالیاف، قدرت جذب آلاینده‌های آن نسبت به فیلتر‌های رایج بسیار بالاتر بوده و امکان گیراندازی ذرات زیر ۵/۲ میکرون در این فیلتر‌ها وجود دارد. بنابراین شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدی می‌توانند با استفاده از این فیلتر‌ها نسبت به جذب ریزگرد‌ها از خروجی کارخانه اقدام کنند و در نهایت میزان رهایش ریزگرد‌های خطرناک به محیط‌زیست به حداقل برسد.

فیلتر‌های صنعتی حاوی نانوالیاف پلیمری یکی از محصولات این شرکت است که قابلیت زدایش ذرات آلاینده از خروجی کارخانه‌ها را دارد و در صنایع سیمان، فولاد، آرد، گچ، روغن نباتی و هر صنعتی که در جریان تولید غبار ایجاد می‌کند، کاربرد دارد؛ فیلتر‌هایی که به صورت معمول در کارخانجات و صنایع استفاده می‌شود میکروفیلتر بوده که قابلیت فیلتراسیون بالایی ندارد، ولی نانوفیلتر‌ها به واسطه جذب بالا و فیلتراسیون سطحی که با استفاده از نانوالیاف صنعتی انجام می‌شود، قابلیت غبارگیری تا سطح قابل‌توجهی را دارند.

عملکرد این فیلتر‌ها به دلیل وجود نانوالیاف افزایش یافته و در عین حال طول عمر فیلتر نیز بهبود قابل توجهی پیدا می‌کند. این در حالی است که مصرف انرژی دستگاهی که از این فیلتر استفاده می‌کند، کاهش می‌یابد؛ چون وقتی فیلتر دیرتر اشباع می‌شود، افت فشار کمتری ایجاد می‌کند و در نتیجه توان دستگاه را بالا می‌برد.
بر اساس اعلام ستاد نانو، نام بیش از ۶۰۰ شرکت داخلی و خارجی در لیست مشتریان این محصول قرار دارد که فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان از جمله این مشتریان به شمار می‌رود.

کاربرد این محصول زمانی بهتر مشخص می‌شود که بدانیم دی اکسید گوگرد به تنهایی به عنوان دغدغه در کیفیت هوای تهران قلمداد نمی‌شود و باید برای ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکرون چاره‌اندیشی کنیم. این محصول دانش‌بنیان هم دقیقاً در همین راستا کاربرد دارد و حریف ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکرون می‌شود.

معاون نظارت و پایش محیط‌زیست استان تهران هم در همین زمینه روز گذشته در تشریح روند افزایش دی اکسید گوگرد در هوای تهران گفت: «افزایش آلودگی هوا تابع دو موضوع شرایط جوی و انتشار آلاینده‌ها از منابع مختلف است. در حقیقت هنگامی که پایداری داشته باشیم تمام پارامتر‌ها افزایش پیدا می‌کنند، اما شدت این افزایش بستگی به حجم آلاینده‌ها دارد.»

رستگاری در خصوص ارتباط فعالیت صنایع و افزایش دی اکسید گوگرد نیز گفت: «واحد‌های عمده مصرف‌کننده سوخت فسیلی در تهران همچون سیمان تهران تعطیل هستند و نیروگاه بعثت نیز گاز استفاده می‌کنند، بنابراین به نظر می‌رسد افزایش دی اکسید گوگرد ناشی از افزایش تجمعی روز‌های گذشته هستند که به این آلایندگی اضافه شده‌است.»

وی تأکید کرد: «بی‌تردید اگر صنایع و منابع انتشار آن در تهران تعطیل نمی‌شدند، اعداد برای دی اکسید گوگرد بسیار بالاتر می‌رفت، فعلاً مشکل ما ذرات معلق با قطر متر از ۵/ ۲ میکرون است، بر همین اساس هرچند که باید دی اکسید گوگرد مورد توجه قرار گیرد، اما دغدغه اصلی ما نیست و در طول سال دی اکسید گوگرد اکثراً در شرایط پاک است. امروز باید برای ذرات معلق چاره‌اندیشی کنیم.»

در حال حاضر بر اساس شاخص‌هایی که جهانی هستند برای حفظ سلامت شاخص صفر تا ۵۰ پاک و ۵۰ تا ۱۰۰ را قابل قبول اعلام می‌کنند؛ دی اکسید گوگرد در هوای بالا رفته، اما جز سه روز که چند ایستگاه موردی از ۱۰۰ عبور کردن در بقیه روز‌ها در رنج ۵۰ تا ۶۰ قرار داشته‌است. بنابراین در حال حاضر دی اکسید گوگرد دغدغه جدی نیست و مشکل اصلی بحث ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکرون هستند، مسئله‌ای که خوشبختانه با ورود به موقع یک شرکت دانش‌بنیان، امکانپذیر شده‌است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار