کد خبر: 1033786
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۴
در نشست تبیین راهبردی محور مقاومت مطرح شد
جلسه تبیین راهبردی مقاومت در اندیشه و مکتب شهید سلیمانی با حضورجمعی از نمایندگان مجلس، قوه قضائیه، وزارت امور خارجه و اساتید دانشگاه برگزار شد.
سرویس سیاست جوان آنلاین: به گزارش تسنیم، عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نشست تبیین راهبردی مقاومت در اندیشه و مکتب شهید قاسم سلیمانی به تبیین نقش حاج قاسم سلیمانی در حوزه روابط بین‌الملل پرداخت. وی با اشاره به قرارداد وستفالی که در سال ۱۶۴۸ میلادی منعقد شد، گفت: طبق این قرارداد کشور‌های اروپایی مرز و جغرافیای مشخصی پیدا کردند و نظم نوین بر اساس دولت- ملت‌ها شکل گرفت که این فضا متفاوت از فضای امپراطوری‌ها بود. مقتدایی با بیان اینکه شهید سلیمانی رویکرد امت محوری را در سیاست خارجی ایران تقویت کرد، گفت: این پیام در مقدمه قانون اساسی ذکر شده است، نگاه امت محور در سیاست خارجی مبتنی بر حمایت نظام جمهوری اسلامی از جنبش‌های آزادی‌بخش و مستضعفان جهان است که شهید سلیمانی پرچمدار این امر بود.

وی ادامه داد: قانون اساسی کشور نگاه امت محورانه دارد، یعنی در هر کجای دنیا گروه‌های آزادی‌بخشی وجود داشته باشد انقلاب اسلامی آنجا حضور دارد و باید به آن‌ها کمک کند. نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: این نگاه توسط سردار قاسم سلیمانی درون منطقه گسترش یافت که می‌توان این نگاه را در کشور‌های منطقه از لبنان، سوریه تا عراق و یمن مشاهده کرد.

مکتب سردار سلیمانی از عاشورا الهام گرفته است

حسین اکبری معاون فرهنگی سپاه قدس هم در این نشست به تبیین جایگاه راهبردی مقاومت در اندیشه شهید قاسم سلیمانی پرداخت. وی با بیان اینکه بررسی و ارزیابی اقدامات شهید سلیمانی ذیل چارچوب‌ها و تئوری‌های فعلی امکان‌پذیر نیست، گفت: مکتب شهید سلیمانی دارای یک عقبه و افق است. عقبه این مکتب به اندیشه و تفکر عاشورایی و تفسیر حضرت امام از این اندیشه مرتبط است که با الهام گرفتن از این مکتب شهید سلیمانی محور مقاومت را تقویت و قدرتمند کرد. افق این شهید هم رهایی همه انسان‌ها از سلطه ستمگران بود.

وی با اشاره به شکل‌گیری محور مقاومت و تقویت آن در نتیجه تهاجم رژیم صهیونیستی بیان داشت: دشمنان محور مقاومت فکر می‌کردند با حمله می‌توانند این محور را نابود کنند، اما اقدامات احمقانه آن‌ها باعث تقویت بیشتر محور مقاومت شد. این امر در حمله رژیم صهیونیستی به لبنان اتفاق افتاد و بعد از این مسئله حزب‌الله قدرت گسترده‌ای پیدا کرد. بعد از اتفاقات سوریه و عراق هم محور مقاومت در این کشور‌ها تقویت شد. اکبری سپس به تشریح ویژگی‌های مکتب سردار سلیمانی پرداخت و گفت: مکتب شهید سلیمانی دارای چند ویژگی اساسی است که این ویژگی‌ها در دو سطح فردی و اعتقادی است و شهید عزیز ما به شدت با اخلاص بود و برای خدا کار می‌کرد همین اخلاص باعث ایجاد شجاعت در او شده بود. ایشان با ولایتمداری، عشق و عطش شهادت داشت و همین عناصر او را تبدیل به قهرمان جبهه مقاومت کرد.

به بُعد عرفانی شهید سلیمانی کمتر پرداخته شده است

محمدعلی مهتدی استاد دانشگاه در زمینه مطالعات منطقه‌ای هم در این نشست به نقش شهید سلیمانی در تحولات منطقه غرب آسیا و بعد عرفانی این شهید پرداخت. وی با اشاره به پیگیری تحولات منطقه در طول ۳۰ سال گذشته گفت: در سال ۱۹۸۲ که رژیم صهیونیستی به لبنان حمله کرد فروپاشی این رژیم شروع شد، چراکه این امر جرقه تشکیل محور قدرتمند مقاومت را فراهم کرد و امروز با حضور این محور ادامه حیات رژیم صهیونیستی امکان‌پذیر نیست. این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه بعد عرفانی شهید سلیمانی کمتر مورد توجه قرار گرفته است، تصریح کرد: ایشان از خودگذشته بود و به همه تعلقات دنیا پشت کرده بود و به سوی شهادت حرکت می‌کرد. همین اخلاص و بعد عرفانی شهید سلیمانی را تبدیل به اراده خداوند کرده بود.
شیخ عبدالله الدقاق نماینده آیت‌الله شیخ عیسی قاسم در ایران هم در این نشست به اقدامات برجسته شهید سلیمانی پرداخت و گفت: حمایت شهید سلیمانی از جنبش اسلامی مردم یمن و بحرین و شیخ عیسی قاسم، از اقدامات برجسته شهید در طول دوران فرماندهی وی بر محور مقاومت بود. پیام سردار سلیمانی درباره شیخ عیسی قاسم باعث شد آل‌خلیفه جرئت برخورد با رهبر انقلابیون بحرین را پیدا نکند. وی ادامه داد: شهید سلیمانی معمولاً عادت به بیانیه دادن نداشتند، اما در مورد بحث فلسطین و شیخ عیسی قاسم بیانیه دادند که نشان دهنده اهمیت تحولات بحرین برای شهید سلیمانی بود. نماینده آیت‌الله شیخ عیسی قاسم در ایران توسعه فرهنگی محور مقاومت را از دیگر دستاورد‌های شهید سلیمانی دانست و افزود: گسترش فرهنگ مقاومت بین ملت‌های منطقه از دستاورد‌های شهید سلیمانی بود که مانعی بزرگ مقابل سلطه‌طلبی مستکبران در منطقه بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار