کد خبر: 1034313
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۲
وزیر ارتباطات در سفر اخیر خود به سیـسـتان و بلوچستان، ضریب پوشش تلفن همراه این استان را از صدا وسیمای آن بیشتر دانست. این اظهار‌نظر عجیب در حالیبود که پوشش فرستنده‌های دیجیتال تلویزیونی در سیستان و بلوچستان بیش از ۹۵ درصد است. آذری جهرم ی اوایل امسال هم در شوخی با کاراکتر مه‌لقاخانم سریال نون خ گفته بود که مه‌لقا خانم هم می‌داند که فرکانس‌های ۷۰۰ و۸۰۰ لازم است و صدا و سیما باید آن را بازگرداند؛ حال آنکه این فرکانس‌ها در اینترنت ۴G هیچ کاربردی ندارد. 
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان دومین روز از سفر خود به استان سیستان و بلوچستان که هفته گذشته انجام شد، با حضور در بخش خبر ۲۰ صدا و سیمای این استان پاسخگوی سؤالات و مشکلات مطرح‌شده مردم بود.

محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به اینکه ضریب پوشش تلفن همراه از صداوسیما بیشتر است، اعلام کرد که ۷۳ درصد روستا‌های بالای ۲۰ خانوار استان به اینترنت دسترسی دارند، اما به دلیل آمار بالای روستا‌های این استان، ۲۷ درصد باقیمانده، تعداد بسیاری از روستا‌ها را شامل می‌شود.

چشم‌پوشی وزیر از دستاورد‌های دیجیتال

این سخنان وزیر با واکنش صدا و سیمای سیستان و بلوچستان مواجه شد. برنامه تلنگر در شبکه استانی سیستان اطلاعاتی از دسترسی مردم به شبکه آنالوگ و دیجیتال ارائه داد که نشان داد سخنان وزیر ارتباطات منطبق با واقع نبوده‌است.

در برنامه تلنگر تصریح شده‌است که «پوشش فرستنده‌های رادیویی استان صددرصد و پوشش فرستنده‌های دیجیتال تلویزیونی بیش از ۹۵ درصد است. در مجموع درصد پوشش جمعیتی تلویزیون دیجیتال و آنالوگ حدود ۹۸ درصد جمعیت استان است. با توجه به اینکه جمعیت استان حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر است، اگر پوشش آنالوگ را هم کلاً در نظر نگیریم، فقط حدود ۱۵۰ هزار نفر از مردم استان از پوشش شبکه‌های دیجیتال محروم‌اند. بنابراین آمار ارائه شده توسط وزیر محترم که فرمودند ۱۰۰ هزار نفر از دانش‌آموزان استان سیستان و بلوچستان از پوشش شبکه‌های تلویزیونی محروم می‌باشند، جای تأمل و بررسی دارد. از همان ابتدای بیماری کرونا صدا و سیمای استان سیستان و بلوچستان آموزش و تدریس دروس پایه‌های تحصیلی را از طریق شبکه استانی هامون در اختیار دانش‌آموزان قرار داد که این امر موجب قدردانی مدیر کل آموزش و پرورش استان نیز شد. ایشان در جلسه‌ای ابراز کرد که با این اقدام صدا و سیما سطح تحصیلی در استان ارتقا یافته‌است. گفتنی است این درصد پوشش از سوی صدا و سیما در شرایطی صورت گرفته که در این چند سال اخیر سازمان در محدودیت شدید منابع مالی ملی و استانی قرار گرفته‌است که اگر این محدودیت‌ها نبود، قطعاً درصد پوشش شبکه‌های دیجیتال تلویزیونی تا کنون بالای ۹۸ درصد بود.»

بیشترین فرستنده‌های ایران در سیستان

جالب اینجاست که سیستان و بلوچستان بیشترین تعداد ایستگاه‌ها و فرستنده‌ها را در کشور به خود اختصاص داده‌است. در حال حاضر ۴۱۹ ایستگاه تلویزیونی در کل استان داریم که از این مجموع چهار فرستنده پرقدرت، ۱۴ فرستنده متوسط قدرت و ۴۰۳ فرستنده کم‌قدرت است. فرستنده‌های صداوسیمای استان سیستان و بلوچستان حتی تا ۷۰ کیلومتر خارج از مرز ایران را نیز پوشش می‌دهد و مردم پاکستان و افغانستان هم از برنامه‌های این استان استفاده می‌کنند؛ یعنی اگر فرستنده‌های پرقدرت‌تر نصب شود، قطعاً برنامه‌های این مرکز حتی می‌تواند کشور‌های همسایه را هم پوشش دهد. در همین زمینه اواخر خرداد ماه امسال مدیر کل صدا و سیمای سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه میزان پوشش رادیویی در استان صد‌درصد است، گفت: «در حال حاضر شش ایستگاه رادیویی و ۲۴ فرستنده رادیویی در سطح استان سیستان و بلوچستان وجود دارد.»

درگیری آذری جهرمی با صدا و سیما به همین جا ختم نمی‌شود. اوایل امسال وزیر ارتباطات در رابطه با فرکانس‌های در اختیار صدا و سیما در حساب توییتری خود نوشت: «صداوسیمای عزیز! فرکانس‌های خالی را به مردم بازگردان، هر چه دوست داری با ما شوخی کن، توهین هم اشکالی ندارد. «مه‌لقا خانم» هم می‌داند که برای بالابردن سرعت اینترنت این فرکانس لازم است. مخلص سعید آقاخانی عزیز و اهالی ‎#نون خ هم هستم. بژی کردستان»

نقشه شما برای فرکانس‌های جدید چیست؟!

با جریان‌سازی‌های رسانه‌ای وزارت ارتباطات پیرامون فرکانس‌های ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز صدا و سیما، بسیاری از کاربران فضای مجازی و فعالان رسانه‌ای به دو طیف حامیان رسانه ملی و وزارت ارتباطات درآمدند و بعضاً واکنش‌های مختلف و فنی به صحبت‌های محمد جواد آذری جهرمی در حساب‌های توییتری خود منتشر کردند.
در همین راستا نیز علی قلهکی، یکی از فعالان فضای مجازی، در واکنش به صحبت‌های اخیر وزیر جوان دولت دوازدهم، در حساب توییتری خود خواستار شفاف‌سازی وزارت ارتباطات درخصوص به‌کارگیری فرکانس‌های این وزارتخانه شد و از مطالبه مردم درباره سرعت اینترنت خانگی گفت و نوشت: «فرکانس‌های۷۰۰و۸۰۰ برای ۴G کارایی خاصی ندارد و عموماً برای ۵G و اینترنت اشیا استفاده می‌شود. در یکی از نظرسنجی‌های پیج اینستاگرام شما هم مشخص شد که اولویت مردم، سرعت فاجعه بار وای‌فای خانگی است و نه اینترنت همراه. یک کلام بگویید نقشه شما برای فرکانس‌های جدید چیست؟! با قبلی‌ها چه کردید؟!» مدیر کل طیف فرکانس سازمان صداوسیما هم چندی قبل با تشریح ناگفته‌هایی از دعوای فرکانسی میان این سازمان و وزارت ارتباطات گفت: «وزارت ارتباطات فرکانس را بهانه کرده تا به وسیله آن پاسخگوی اینترنت بی‌کیفیت باشد.» نکته‌ای که وزارت ارتباطات در محاسبات خود لحاظ نمی‌کند مربوط به تفاوت میان سیستم پخش صوت و تصویر با سیستم موبایل است. به این معنی که سیستم برودکست (پخش صدا و تصویر) مبتنی بر تکنولوژی HPHT یا همان High Power High Tower است که نقاط مرتفع با توان زیاد و پرقدرت را پوشش می‌دهد.

مثلاً اگر از یک فرکانس برای پوشش تلویزیونی تهران استفاده کنیم، در مناطق اطراف مانند کرج، قم، اراک، ورامین و شهر‌هایی از این دست، امکان تکرار کردن این فرکانس وجود ندارد. به بیان دیگر به دلیل ماهیت این تکنولوژی، یک ایستگاه با ایستگاه‌های مجاور خود (حتی با فاصله بیش از ۱۰۰ کیلومتر) نمی‌تواند هم فرکانس باشد و ما مجبور هستیم برای پوشش شهر‌های فوق، از فرکانس‌های دیگری در ایستگاه‌های رادیویی استفاده کنیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار