کد خبر: 1034433
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۳
کلیات سند ملی واکسیناسیون کرونا در کشور تصویب شد. طبق این سند که بر اساس شواهد علمی و بررسی‌های کمیته‌های تخصصی تدوین شده و بر مبنای بار بیماری، میزان شیوع بیماری‌های پرخطر و زمینه‌ای هر استان، شهر و شهرستان طبقه بندی لازم برای تزریق واکسیناسیون در چهار فاز انجام شده‌است.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: مجوز تزریق واکسن ایرانی کرونا به ۷ داوطلب دیگر صادر شد. پس از موفقیت آمیز بودن دریافت واکسن از سوی ۷ داوطلب قبلی، داوطلبان جدید طی امروز و فردا واکسن ایرانی را دریافت خواهند کرد و با این حساب مجموع دریافت کنندگان واکسن ایرانی به ۱۴ نفر خواهد رسید.

بر اساس سند ملی واکسیناسیون کرونا در فاز اول افراد کادر بهداشت و درمان که مستقیماً با بیماران کرونا سر و کار دارند، کسانی که در خانه‌های سالمندان کار می‌کنند و همچنین جانبازان شیمیایی، تنفسی و بالای ۵۰ درصد واکسن دریافت می‌کنند که این فاز تقریباً یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند. در فاز دوم سایر گرو‌های پرخطر مانند سالمندان بالای ۶۵ سال هستند که به ترتیب اول از ۸۰ تا ۸۵ سال، ۷۵ تا ۸۰ سال، ۷۰ تا ۷۵ سال و... اولویت‌بندی می‌شوند و افرادی بین ۱۶ تا ۶۴ سال که بیماری زمینه‌ای دارند، در این فاز هستند. فاز سه برای مراکز تجمعی و افرادی که ریسک کمتری نسبت به فاز دو دارند و نهایتاً فاز چهار عموم مردم هستند. محل تأمین واکسن هم از تولید داخل و واکسن‌هایی است که خریداری می‌شود.

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه ۲۰ دی ماه ۵ هزار و ۹۲۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۵۶ نفر از آن‌ها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۲۸۰ هزار و ۴۳۸ نفر رسید. در همین زمان، ۸۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۶ هزار و ۱۰۰ نفر رسید. تا کنون یک میلیون و ۶۷ هزار و ۴۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۴هزارو۶۸۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۸ میلیون و ۹۹ هزار و ۱۹۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده‌است. بر اساس آخرین تحلیل‌ها، هفت شهرستان ساری، آمل، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران و بندرگز و کردکوی در استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

مردم مطمئن باشند وسیله آزمایش واکسن نمی‌شوند

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر اینکه برای ساخت واکسن یا برای خرید واکسن هر ارزی و هر ریالی نیاز باشد بلافاصله به هر قیمتی و برخلاف همه مشکلات، آن را تأمین خواهیم کرد، گفت: «ما زودتر از این هم می‌توانستیم واکسن وارد کنیم و واکسن‌هایی در اختیار ما بود، اما واکسن‌ها متعلق به شرکت‌هایی بودند که می‌خواستند آن را روی مردم ما آزمایش کنند، اما مردم ما مطمئن باشند آن‌ها وسیله آزمایش برای شرکت‌های سازنده واکسن قرار نخواهند گرفت.

وی با اشاره به همکاری مردم و مراعات پروتکل‌ها برای کاهش روند شیوع این ویروس در کشور گفت: «۸۰ درصد بستری‌ها و ۷۰ درصد فوتی‌ها کاهش یافته‌است. همکاری مردم باعث شد امروز در مصوبات ما یک وضعیت جدید تصویب شود و آن وضعیت «شهر‌های آبی» برای مناطق زردی بود که تعداد کرونای مثبت آن، ۲ در ۱۰۰ هزار است و شرایط نزولی دارند. در این مناطق آبی تقریباً همه کسب و کار‌ها فعالیت می‌کنند و در مناطق زرد هم با مراعات پروتکل‌های شدید، کسب و کار‌ها فعالیت خود را ادامه خواهند داد.

روحانی تأکید کرد: «باید اقدامات پیشگیرانه را برای اینکه وارد موج چهارم نشویم تا پایان سال مشکل نداشته باشیم، ادامه دهیم.»

آبی رنگ جدید برای نمایش وضعیت شهر‌های کرونایی

آبی رنگ تازه‌ای است که به دسته‌بندی وضعیت شهر‌های مختلف از منظر شیوع کرونا افزوده شده و در حال حاضر ۱۹۲ شهر آبی داریم. بر این اساس پس از گذر از وضعیت زرد شهر‌ها به یکباره به رنگ سفید نمی‌رسند و به وضعیت آبی خواهند رفت که به معنای از بین رفتن ویروس در آن منطقه نیست. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت هم هنوز هیچ نقطه عاری از کرونا در کشور وجود ندارد و هنوز تمامی نقاط کشور به ویروس آلوده هستند.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به مصوبات جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «در ایران روند بیماری به گونه‌ای است که ۸۰ درصد در بستری‌ها و ۷۰ درصد در مرگ و میر کاهش آمار داشتیم.» به گفته وی در حال حاضر به جز استان‌های شمالی بقیه استان‌ها وضعیت مناسبی دارند. استان‌های مازندران، گلستان و گیلان هم نیاز به مراقبت بیشتر دارند. رئیسی تصریح کرد: «هفت شهر قرمز، ۳۰ نارنجی و ۴۱۱ شهر زرد در کشور داریم. از هفت شهر قرمز پنج شهر آمل، ساری، فریدونکنار، قائمشهر و نکا در استان مازندران هستند و دو شهر بندرگز و کردکوی در استان گلستان هستند که نیاز به مراقبت بیشتر دارند.»

وی با اشاره به اضافه شدن رنگ آبی به رنگ‌بندی وضعیت شیوع کرونا در شهر‌ها افزود: «برخی شهر‌ها میزان بستری شأن از حد پایینِ شهر‌های زرد پایین‌تر است. یعنی ۱۹۲ شهر داریم که میزان بستری بیمار در آن‌ها از دو بیمار به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت هم کمتر شده‌است. برای این ۱۹۲ شهر رنگ جدیدی به رنگ‌ها اضافه کردیم تا اعمال محدودیت کمتری در آن‌ها نسبت به شهر‌های زرد داشته باشیم و تحت عنوان شهر آبی یاد می‌کنیم.»

در شهر‌های آبی تقریباً تمام مشاغل با رعایت پروتکل‌ها که متعاقباً اعلام می‌شود، آزاد هستند و می‌توانند فعال باشند.

وضعیت تردد‌ها در شهر‌های آبی

به گفته رئیسی در شهر‌های زرد و آبی منع تردد بین شهری نداریم، اما منع تردد ۹ شب تا ۴ صبح برقرار است. با این رنگ بندی جدید هفت شهر قرمز، ۳۰ شهر نارنجی، ۲۱۹ تا شهر زرد و ۱۹۲ شهر آبی داریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت از زرد شدن وضعیت استان‌های تهران و البرز پس از هفته‌ها خبر داد.

وی تصریح کرد: «مشاغل ممنوع در وضعیت نارنجی، اکنون در وضعیت زرد آزاد است، تردد بین شهری آزاد است، اما ممنوعیت تردد شبانه ۹ شب تا ۴ صبح برقرار است و خواهش می‌کنیم مردم رعایت کنند و اگر همکاری کاهش یابد وضعیت بیماری بد خواهد شد و رنگ شهر‌ها تغییر کرده و محدودیت‌ها مجدداً بازخواهد گشت.»

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت معتقد است به‌رغم مشاهده روند کاهشی بیماری در کشور وضعیت بیماری در تمامی استان‌ها، ناپایدار و حساس است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار