کد خبر: 1034884
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۱
سفیر سابق امریکا در یمن، ضمن اذغان به اشتباه بودن تروریستی خواندن انصارالله از سوی دولت فعلی امریکا، خبری داد که باید دید غربگرایانی که از هم اکنون در حال بزک کردن دولت جو بایدن هستند، چه توجیهی برای آن می‏تراشند. دولت بایدن ممکن است تمایلی به خارج کردن مقامات ارشد انصارالله یمن از فهرست تروریستی امریکا نداشته باشد. اگرچه این خبر چندان تازه نیست به خصوص که تهاجم به یمن در زمان تسلط اوباما-بایدن بر کاخ سفید شکل گرفت و دست دموکرات‌ها به رهبری بایدن به خون هزاران زن و کودک یمن آغشته است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: بعد از آنکه وزارت خارجه امریکا روز دوشنبه، در اطلاعیه‌ای به کنگره این کشور گفت که جنبش مقاومت انصارالله یمن را «سازمان تروریستی خارجی» اعلام خواهد کرد، موجی از واکنش‌های داخلی و خارجی به این تصمیم به راه افتاد. «جرالد ورستاین» سفیر سابق امریکا در یمن درج نام جنبش مقاومت انصارالله یمن در فهرست تروریسم را اشتباه بزرگ دانست و گفت که این امر بیشتر به ضرر امریکا تمام خواهد شد تا انصارالله.

ورستاین در گفتگو با شبکه «CNN» تصریح کرد: «چنین اقدامی بیشتر از آنکه برای حوثی‌ها مشکل ایجاد کند، مشکلی برای امریکا است. حوثی‌ها تحت تأثیر این امر قرار نخواهند گرفت. قطعاً ایران نیز اهمیتی برای قرار گرفتن حوثی‌ها در فهرست تروریسم قائل نیست.»

سفیر سابق امریکا توضیح داد که این اقدام امور را برای امریکا که می‌خواهد نقشی مثبت در تلاش‌ها برای حل منازعه در یمن ایفا کند، پیچیده‌تر خواهد کرد، اما دولت ترامپ می‌گوید انصارالله تروریست است. این امر مستلزم آن است که دولت بایدن پس از تحویل دولت بگوید که این‌چنین نیست. این امر ساده نیست و نیازمند یک تصمیم سیاسی است که ممکن است آن‌ها تمایلی به اتخاذ آن نداشته باشند.

ورستاین در توجیه این عدم تمایل بایدن افزود که میلیون‌ها مسئله مقابل جو بایدن و دولتش قرار دارد که باید به آن بپردازد و ذهن، زمان و توجه وی را به خود مشغول خواهد ساخت و این دولت را به سوی امور بسیار مهم‌تر بر اساس اولویت‌بندی سوق خواهد داد.

خوشحالی شیوخ خونخوار و قول مقابله به مثل انصار

سخنگوی جنبش انصارالله یمن و رئیس هیئت مذاکره‌کننده این جنبش روز دوشنبه در گفتگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» در واکنش به اعلام امریکا مبنی بر تروریستی خواندن انصارالله گفت: «در سطح عمل، موضع امریکا چیز جدیدی ندارد، زیرا آن‌ها فجیع‌ترین جنایت‌ها، تحریم‌های اقتصادی و انسانی را علیه مردم یمن مرتکب شدند و علیه ما، مداخله نظامی انجام دادند و از متجاوزان به صورت همه‌جانبه حمایت کردند.» محمد عبدالسلام افزود: «چنانچه بازبینی جدی صورت نگیرد، این موضع ما را وادار خواهد کرد که با امریکایی‌ها در بسیاری از پرونده‌ها مقابله به مثل کنیم.»

همچنین ضیف‌الله الشامی، سخنگوی دولت نجات ملی یمن گفت: امریکا رأس «تروریسم» بین‌المللی و ناظر بر آن است. اظهارات هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین امریکا درباره تأسیس داعش و مسلح کردن آن را تمام جهان می‌دانند. همه آن‌ها یک ائتلاف واحد در یمن دارند. الشامی گفت: تصمیم وزارت خارجه امریکا درباره «تروریستی» خواندن انصارالله ناشی از نزاع داخلی با پایان دوره دولت کنونی و رفتن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا از کاخ سفید است. ترامپ برای کاهش فشار بر هم‌پیمانان عربستانی و اماراتی خود تلاش می‌کند. تصمیم «تروریستی» خواندن بخشی از مردم یمن ادامه جنایت‌های این گروه در حق مردم یمن در طول سال‌های تجاوز و محاصره است. وی گفت: این تصمیم امریکا هیچ تأثیری بر روند نظامی و اجتماعی ما ندارد بلکه بر قدرت و عزم و اراده ما برای مقابله با امریکا می‌افزاید. تصمیم امریکا بی معنی است و با این تصمیم راه را به روی توقف تجاوز و محاصره می‌بندد و برای طولانی کردن جنگ تلاش می‌کند. ما آماده رویارویی هستیم.

همچنین اتحادیه علمای یمن در این خصوص گفت: «چنین تصمیمی [علیه انصارالله]ظالمانه است و رسوایی سیاسی دیگری [برای امریکا]به شمار می‌رود. امریکا از زمان تأسیس شوم خود آن هم بر پایه تروریسم، وحشی‌گری و کشتار خود تروریسم بوده و علیه مردم خود تروریسم و کشتار به راه انداخته و وحشی‌گری در پیش گرفته است. در ادامه این بیانیه آمده است: «چنین تصمیمی تنها عزم و توان مردم یمن را برای مقابله با خطرات بیشتر می‌کند، از قلدری‌های امریکا جلوگیری می‌کند و باعث اتحاد بیشتر با رهبر انقلابی و فرماندهی نظامی این جنبش می‌شود. این اقدام [به نیروها]انگیزه بیشتری برای حضور در جبهه‌ها می‌دهد.»

در همین حال انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات در توئیتی نوشت: ما از تصمیم دولت امریکا درباره «تروریست» خواندن انصارالله یمن و درج نام رهبرانش در لیست سیاه «تروریسم» استقبال می‌کنیم. وزارت خارجه بحرین نیز از این اقدام امریکا استقبال کرد و مدعی شد: تروریستی خواندن انصارالله یمن اهمیت زیادی دارد. جامعه جهانی نیز باید اقدامات مشابهی در قبال این گروه «تروریستی» اتخاذ کند.

اما استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد گفت، ضروری است که ایالات متحده به سرعت مجوز‌ها و معافیت‌های لازم را صادر کند تا اطمینان حاصل شود که کمک‌رسانی بشردوستانه سازمان ملل به تمام مردم یمن بدون هیچ گونه اختلالی ادامه می‌یابد.

وی همچنین گفت که سازمان ملل نگران است که این اقدام اثرات مخربی در تلاش برای از سرگیری روند سیاسی در یمن بگذارد، همچنین مواضع طرفین درگیری در یمن را چند قطبی کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار