کد خبر: 1034890
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۰
روایت محدثی‌خراسانی از پایین کشیده شدن فتیله شعر «فجر»
مصطفی محدثی‌خراسانی می‌گوید، به دلیل نداشتن راهبرد کلان در نظام فرهنگی کشور فتیله جشنواره شعر «فجر» پایین آمد که مهم‌ترین عامل آن هم نداشتن پشتیبانی مالی است.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: این شاعر و عضو هیئت علمی دوره‌های پیشین جشنواره شعر «فجر» درباره وضعیت برگزاری این جشنواره در سال‌های اخیر به ایسنا گفت: طرح برگزاری جشنواره شعر «فجر» اگر چه با سال‌ها تأخیر شکل گرفت ولی در نهایت انجام شد و خوشبختانه در سه‌چهار دوره اول به دلیل فضای فرهنگی و اوضاع اقتصادی کشور رونق و شکوه چشمگیری داشت.

او افزود: من فکر می‌کنم بعد‌ها به دلیل اینکه راهبرد کلان و تعریف‌شده‌ای در نظام فرهنگی کشور برای شعر نداریم، به مرور فتیله این جشنواره پایین آمد که مهم‌ترین عامل آن هم نداشتن پشتیبانی مالی بود، وگرنه عشق و ارادت بین شاعران بوده است و متولیان جشنواره شعر «فجر» در تمام این سال‌ها از خبره‌ها و اهل ادب تراز اول کشور بوده‌اند و نقدی در این حوزه بر آن وارد نبوده بلکه بیشتر به نداشتن راهبرد کلان در نظام فرهنگی کشور و نبود حمایت‌های مالی خوب از این جشنواره مربوط است.

محدثی‌خرسانی گفت که در مجموع روند جشنواره شعر «فجر» را مثبت می‌بیند، چراکه این جشنواره به ایجاد انگیزه در فضای ادبی کشور کمک کرده است. شاعر «هزار مرتبه خورشید» همچنین درباره برخی انتقاد‌ها نسبت به انتخاب دبیر علمی پانزدهمین جشنواره شعر فجر از جامعه دانشگاهی و اینکه گفته شده در میان جامعه شاعران نام‌آشنا نبوده است نیز عنوان کرد: تاکنون از دوره اول این جشنواره که آقای قزوه دبیری آن را بر عهده داشت و دوره دوم که آقای اکرامی بود تا دوره گذشته دبیری جشنواره شعر «فجر» هر سال دست شاعران بوده و من منافاتی با اینکه یک سال هم فردی از چهره‌های آکادمیک دبیری را بر عهده بگیرد، نمی‌بینم. این خود به نحوی شاید به توسعه شعر و ترویج جریان آن و جشنواره شعر «فجر» در حوزه‌های آکادمیک کمک کند. به رغم اینکه شنیده‌ام امسال عده‌ای با دبیری یکی از استادان دانشگاه مخالفت کرده‌اند، من مخالف نیستم و این را کار آسیب‌زایی نمی‌بینم و فکر می‌کنم اگر درست عمل شود، می‌تواند برکاتی هم داشته باشد.

او سپس با بیان اینکه حق شعر در نظام فرهنگی ما خصوصاً در مقایسه با سایر هنر‌ها به درستی ادا نشده است، گفت: اگر بودجه یک فیلم سینمایی را به شعر اختصاص می‌دادند، به نظر من شعر ظرفیت زیادی در برنامه‌سازی و نفوذ بین مردم دارد. همان‌طور که می‌بینیم چند برنامه ادبی که صدا و سیما دارد، مثل قندپهلو یا مشاعره بین مردم خیلی جا باز کرده‌اند با اینکه بیشتر مبتنی بر سلیقه‌های فردی و با علاقه یکی، دو نفر انجام می‌شوند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار