کد خبر: 1035582
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۷
از همان موقعی که ترامپ تروریست از برجام خارج شد، دموکرات‌ها انتقادشان این بود که برجام بسته شده است که مقدمه برجام‌های دیگر باشد و ترامپ با خروجش این فرصت را گرفته است. حالا دارو‌دسته دموکرات‌ها سودای بازگشت به برجام را برای زمینه‌سازی و تحمیل برجام‌های دیگر به ایران در سر می‌پرورانند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش فارس، یک منبع نزدیک به «جو بایدن»، رئیس‌جمهور منتخب امریکا روز دوشنبه (۲۹ دی‌ماه) توضیحات جدیدی درباره سیاست او درباره بازگشت به توافق هسته‌ای برجام ارائه کرده است. این منبع که با تفکرات تیم بایدن در خصوص ایران آشنا است به شرط عدم افشای نام به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «اگر ایران به پایبندی به توافق بازگردد ما هم به آن باز می‌گردیم. این نخستین گام خواهد بود.»

وی در ادامه تصریح کرده بازگشت به توافق اولیه کف سیاست دولت بایدن در قبال ایران است نه سقف آن. منبع مورد استناد آسوشیتدپرس اضافه کرد: «[سیاست دولت بایدن در قبال ایران]به اینجا ختم نمی‌شود.» «جیک سالیوان» که اخیراً از سوی «جو بایدن» به عنوان گزینه تصدی سمت مشاور امنیت ملی امریکا معرفی شده، قبل از انتخابات امریکا اظهاراتی مطرح کرده که نشان می‌دهد ظاهراً او و تیم بایدن امیدوارند از بازگشت به برجام به عنوان مبنایی برای گفتگو با تهران بر سر مسائل غیرهسته‌ای مانند برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای استفاده کنند.

او در یادداشتی در اکتبر ۲۰۱۹ در نیویورک‌تایمز نوشته بود: ««ایرانی‌ها هم باید واقع‌بینانه‌تر عمل کنند، زیرا تصور رفع تحریم‌ها از سوی ایالات متحده بدون اطمینان از ورود ایران به مذاکراتی که در آن دست‌کم برنامه زمانی توافق گسترش داده می‌شود و موضاعاتی مثل راستی‌آزمایی و موشک‌های بالستیک بین‌قاره‌ای را شامل می‌شود، اشتباه است.» جیک سالیوان چند هفته پیش هم در مصاحبه با سی ان‌ان موضع مشابهی را مطرح کرد. او گفت در صورتی که ایران به تعهدات خود در برنامه هسته‌ای عمل کند، همان‌طور که بایدن گفته است امریکا به این توافق باز خواهد گشت، اما این بازگشت باید سرآغاز مذاکراتی دیگر باشد.

تخت‌روانچی: در خصوص برجام عجله‌ای نداریم

نماینده دائم ایران در سازمان ملل با طرح این سؤال که آیا بایدن سیاست غیرانسانی «فشار حداکثری» ترامپ را کنار می‌گذارد و با لغو کامل تحریم‌ها به وعده‌های خود پایبند خواهد بود، عنوان کرد: برای قضاوت عجله‌ای نداریم.

به گزارش فارس، مجید تخت‌روانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایرنا افزود: اینکه امریکا به برجام بازنگردد و تعهداتش را انجام ندهد، ما چه خواهیم کرد، بستگی به این دارد که رویکردش چطور باشد. در این شرایط می‌گذاریم بایدن خود تصمیم بگیرد. فقط این نکته باید روشن باشد که نمی‌شود تعهدات بین‌المللی امریکا نصفه و نیمه اجرا شود. اگر آن‌ها ادعای برگشت به برجام دارند، باید این برگشت همراه با اجرای کامل تعهدات باشد و هیج حاشیه و شک و شبهه‌ای در آن وجود نداشته باشد.

تخت‌روانچی تأکید کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به برجام روشن است. ما به تعهدات خود عمل می‌کنیم. کاهش تعهدات هم براساس خود برجام بوده است. در عین حال، مصوبه مجلس را داریم که باید به آن عمل کنیم. یک زمان‌بندی در مصوبه مجلس وجود دارد و ما هم در این مسیر پیش می‌رویم؛ بنابراین نمی‌توانیم زمان بدهیم که تا چه زمانی صبر می‌کنیم. در وهله نخست براساس منافع ملی تصمیم می‌گیریم و دوم اینکه باید براساس و چارچوب مصوبه مجلس عمل کنیم.

همسازی عربی صهیونیستی برای خط‌دهی به مذاکرات

در یک نشست مجازی که یک شنبه به میزبانی لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسی» برگزار شد، سفیران امارات، بحرین و رژیم صهیونیستی در واشنگتن خواسته‌اند در هر گونه توافق جدید با ایران به این کشور حق غنی‌سازی اورانیوم داده نشود. «یوسف العتیبه»، سفیر امارات در امریکا گفت: «در مذاکرات [سال ۲۰۱۵]صدای کشور‌های منطقه بازتابی نداشت.» او سپس درباره برجام خطاب به دولت آتی امریکا گفت: «بیایید تقویت آن (برجام) را بررسی کنیم و اهرم فشاری را که ایجاد شده از دست ندهیم. بیایید تیم دیپلماتیک امریکا را تقویت کنیم.» العتیبه در ادامه گفت: «امریکا الان اهرم فشار زیادی روی ایران دارد. یکی از کار‌هایی که باید به طور جدی آن را بررسی کنیم مدنظر قرار دادن توافقی بزرگ‌تر و بهتر به نام برجام ۲ است که در آن نقایص برجام ۱ رفع شود.» دیپلمات اماراتی خواستار حضور کشور‌های عربی در هر گونه مذاکره مفروض با ایران شد. او گفت: «فکر می‌کنم باید مجموعه‌ای از اهداف عالی را در سر داشته باشیم، نه فقط در حوزه موشکی، بلکه در حوزه نایبان ایران، مداخلات در منطقه و غیره، چون الان اهرم فشار لازم برای این‌ها را داریم.»

«ران درمر»، سفیر رژیم صهیونیستی در امریکا هم گفت: «ما مخالف بازگشت به توافق قبلی هستیم و امیدواریم که دولت جدید امریکا با اسرائیل، اماراتی‌ها، بحرینی‌ها و سایر متحدانش در منطقه رایزنی کند. امیدوارم با ما صحبت کند، چون ما در منطقه زندگی می‌کنیم و چیز‌هایی درباره امنیت خودمان می‌دانیم.» «عبدالله بن راشد آل خلیفه»، سفیر بحرین هم گفت: «هرگونه برنامه برای بازگشت به برجام باید نگرانی‌های همسایه‌های ایران اعم از کشور‌های حاشیه خلیج [فارس]و اسرائیل را که ۴۰ سال هدف تجاوزگری‌های ایران بوده‌اند در نظر بگیرد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار