کد خبر: 1035710
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۰
یکی از مزیت‌های استان گلستان را باید در تالاب‌ها و قرار داشتن آن در کنار دریای خزر دانست. منطقه‌ای پرباران که رودخانه‌های زیادی را در دل خود جای داده و به خاطر دائمی بودن تعداد زیادی از آن‌ها می‌توان به صنعت آبزی‌پروری به عنوان یکی از مشاغل ثابت و درآمدزا و قابل سرمایه‌گذاری فکر کرد.
سيداحمدهاشمي اشكا

سرویس ایران جوان آنلاین: تا قبل از کرونا حدود ۱۱ درصد نیروی کار در استان گلستان به هیچ‌کاری مشغول نبودند و عنوان بیکار را با خود یدک می‌کشیدند. وجود ۸۰ هزار بیکار در استانی که هزاران ظرفیت و توانمندی دارد اصلاً قابل قبول نبود، اما همین رقم نیز طی یکسال اخیر به خاطر شیوع کرونا و از کار افتادن بسیاری از مشاغل و صنایع افزایش یافت. گلستان به خاطر موقعیت جغرافیایی و آب و هوای حاکم بر آن می‌تواند در زمینه توسعه و صادرات آبزی پروری حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. صنعتی که امروز در دنیا مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از کشور‌ها آرزوی داشتن چنین اقلیم و موقعیتی را دارند که در گلستان حاکم است.

یکی از مزیت‌های استان گلستان را باید در تالاب‌ها و قرار داشتن آن در کنار دریای خزر دانست. منطقه‌ای پرباران که رودخانه‌های زیادی را در دل خود جای داده و به خاطر دائمی بودن تعداد زیادی از آن‌ها می‌توان به صنعت آبزی‌پروری به عنوان یکی از مشاغل ثابت و درآمدزا و قابل سرمایه‌گذاری فکر کرد. وقتی در سال گذشته استاندار گلستان با اشاره به وجود حدود ۸۰هزار بیکار در استان گفت که نرخ بیکاری در این منطقه ۱۱ درصد است و این رقم دو‌دهم درصد بیشتر از میانگین کشوری بود، می‌شد فهمید چقدر نسبت به ظرفیت‌های گلستان برای ایجاد اشتغال بی‌توجهی شده است. البته گلستان بخش کوچکی از ایران بزرگ است و در کشوری که از نظر ظرفیت‌ها جزو هفدهمین کشور دنیاست نباید اصلاً بیکاری وجود داشته باشد، چه برسد به دو رقمی بودن آنها.


نکته تأسف‌بار‌تر آنجا بود که براساس آمار‌ها حدود ۴۰ درصد افراد بیکار جزو فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند که هیچ‌گونه مهارتی ندارند.


با این تفاسیر می‌توان فهمید که مهارت‌آموزی حلقه گمشده اشتغالزایی و همچنین بهره‌وری در صنایع و مشاغل ایران است.


از تولید تا صادرات آبزیان


استان گلستان از نظر وجود ظرفیت‌های مختلف بین ۱۰ استان نخست کشور است و به عقیده کارشناسان فقط با اجرای واحد‌های آبزی‌پروری در این استان می‌توان زمینه توسعه صادرات، درآمدزایی ارزی و توسعه را فراهم کرد تا بسترساز اشتغال نیرو‌های بومی و به‌کارگیری اراضی لم‌یزرع در حاشیه دریا باشد. سال‌هاست بسیاری از ساحل نشینان از راه صید و ماهیگیری به امرار معاش می‌پردازند، اما حالا و با صنعتی شدن این کار می‌توان علاوه بر اشتغالزایی، میزان پرورش ماهیان را نیز افزایش داد تا مبادا روزی کفگیر صیادی به ته دریا بخورد. وقتی از تولید و پرورش ماهی و آبزیان دیگر صحبت به میان می‌آید حتماً باید نیم نگاهی هم به هدف فراهم‌سازی امکان صادرات تولیدات و ارزآوری از این طریق داشت. کاری که هم توسعه و پیشرفت استان و شکوفایی کشور را در پی‌دارد.


حمایت از سرمایه‌گذاران با پرداخت تسهیلات


به گفته بیشتر ساحل نشینان طی سال‌های اخیر و به خاطر برداشت‌های بی‌رویه شاهد کاهش منابع آبزی طبیعی خزر بوده‌ایم، اما از سوی دیگر حمایت‌ها و برنامه‌های سرمایه‌گذاری متعددی از سوی سرمایه‌گذاران جهت بهره‌مندی از فرصت آبزی‌پروری در استان ارائه شده که توجه به آن‌ها می‌تواند در کمترین زمان ممکن این خسارات را جبران و دریا را به روز‌های قبل بازگرداند. بر همین اساس حمایت از مزارع پرورش ماهی با استفاده از آب‌های نامتعارف در کنار توسعه مزارع پرورش ماهیان سردآبی در مناطق کوهستانی، حمایت از ایجاد آب‌بندان‌های پرورش ماهی‌های گرمابی در مناطق دشتی گلستان، ایجاد مزارع پرورش ماهیان خاویاری و از همه مهم‌تر سرمایه‌گذاری هزاران میلیاردی در بخش تولید و پرورش و تکثیر و فرآوری میگو از جمله این اقداماتی است که سبب شده تا مقدمات تحقق رؤیای صادرات و ارزآوری برای استان از طریق صادرات محصولات شیلاتی و آبزی به واقعیت نزدیک شود. ولی آنچه مهم است تداوم این کار‌ها و از همه مهم‌تر رها نشدن سرمایه‌گذاران در میانه راه است.


چند ماه پیش مدیرکل شیلات گلستان گفته بود که بنیاد برکت از اجرای طرح‌های آبزی‌پروری در استان حمایت کرده و تسهیلات پرداخت می‌کند. سیدجواد قدس علوی با بیان اینکه در زمینه شیلات و آبزی‌پروری ظرفیت‌های خوبی در استان وجود دارد و همجواری با دریای خزر فرصت مناسبی را در این بخش فراهم کرده است، بر حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای فعالیت‌های آبزی‌پروری تأکید کرد و گفت: «بنیاد برکت از طرح‌هایی که در این حوزه باشند حتماً شیلاتی حمایت کرده و تسهیلاتی هم به مجریان آن پرداخت می‌کند.»

وی با اشاره به ایجاد مجتمع پرورش ماهیان خاویاری در استان ادامه داد: «این پروژه که بزرگ‌ترین مجتمع پرورش ماهیان خاویاری در منطقه است ظرفیت تولید ۸ هزارتن گوشت و ۴۰۰ تن خاویار را دارد. برای پشتیبانی از این مجتمع و تأمین بچه ماهی مورد نیاز به احداث مزارع منفرد ماهیان خاویاری داریم که در این زمینه تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت می‌شود.»


به گفته علوی مجتمع پرورش ماهیان خاویاری از مهم‌ترین پروژه‌های اقتصاد مقاومتی استان است و برای اینکه دغدغه تأمین بچه ماهی برای این مجتمع وجود نداشته باشد باید در هر شهرستان دست‌کم سه مزرعه پرورش ماهی خاویاری ایجاد شود. مدیرکل شیلات استان گفت: «طبق برنامه ۹۵ درصد خاویار و ۷۰ درصد گوشت ماهیان خاویاری تولیدی این مجتمع صادراتی خواهد بود که می‌تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار