کد خبر: 1035865
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۳
سفر‌های استانی همچنان در دستور کار رؤسای قوه مقننه و قضائیه
از زمان تصدی آیت‌الله رئیسی و دکتر محمدباقر قالبیاف بر قوای قضائیه و مقننه، این دو رئیس قوه نشان داده‌اند که در اداره کشور باید طرحی نو در انداخت و با تدبیر و تعقل و البته بدون توجه به هیاهو‌های سیاسی و جناحی برای حل مشکلات خطر کرد و به نفع مردم تغییر داد و اصلاح کرد.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: در کنار اقدامات گسترده قضایی ریز و درشت از جمله مقابله قاطع با فساد، سند تحول قضایی به عنوان یک سند مؤثر در نظام قضایی کشور از جمله این تحولات است که تحسین دوستان و منتقدان را برانگیخته است. در مجلس شورای اسلامی نیز طی یک سال گذشته اتفاقات قابل قبول و خوبی رقم خورده است که اصلاح ساختار بودجه کشور به عنوان مهم‌ترین ریل حرکتی دولت در یک سال آینده از جمله دستورکار‌های جدی مجلس است که البته با جیغ‌های بنفش پیدا و پنهانی همراه شده است.

در کنار اقدامات اصولی قوه قضائیه و مجلس یازدهم در دوره جدید، سفر‌های استانی رؤسای این دو قوه، امیدواری‌هایی نزد مردم نسبت به حکمرانی در جامعه اسلامی ایجاد کرده و ضمن اصلاح تلقی‌های گذشته نشان داده، مسئولان در نظام اسلامی از جنس مردمند و شأن آن‌ها خدمتگزاری بی منت به ولی نعمتان خود است. موضوعی که همواره مورد اشاره رهبر معظم انقلاب قرار گرفته و بر خدمتگزاری صادقانه و اقدامات جهادی برای کمک به حل مشکلات و معیشت مردم تأکید کرده‌اند.

آیت‌الله رئیسی، طی کمتر از دو سال انتصاب بر مسند قوه قضائیه تاکنون ۱۹ سفر استانی داشته و ضمن دیدار با مسئولان استانی، نخبگان و قضات از نزدیک در جریان مشکلات قضایی و حقوقی مردم قرار گرفته است. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز طی یک سال گذشته سه سفر استانی به استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویر احمد تحت عنوان «نظارت میدانی» داشته و از نزدیک در جریان مشکلات حوزه‌های انتخابیه قرار گرفته است. نظارت‌هایی که بابک نگهداری، مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی در توضیح فواید سفر‌ها و نظارت‌های میدانی مجلس شورای اسلامی در بعد قانونگذاری و نظارتی، گفته است: مجلس قوانینی را وضع کرده که نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه خود باید آثار آن‌ها را رصد کنند. همچنین با توجه به مقتضیات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و شرایط استان می‌توانند قوانین جدید تصویب کنند. در بعد نظارتی مجلس بر اجرای قوانین و اجرایی شدن آن‌ها باید نظارت کند و این نظارت‌ها کمک می‌کند که نمایندگان از وضعیت اجرای قوانین به خصوص قانون بودجه مطلع شوند.

بیستمین سفر استانی به سمنان

روز پنج‌شنبه، اما سمنان بیستمین سفر استانی رئیس قوه قضائیه بود. در این سفر که با هماهنگی ستاد ملی مبارزه با کرونا و رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی همراه بود، آیت‌الله رئیسی ضمن دیدار با قضات و کارکنان قضایی استان سمنان و همچنین دیدار با نخبگان این استان در جلسه شورای اداری سمنان هم شرکت کرد.

رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای اداری استان سمنان با تأکید بر این نکته که امروز ملاک اجرای عدالت «قانونمداری» است، عدالت را از جمله صفات برجسته انبیا و اولیای الهی دانست و عنوان کرد: ما نیز در جامعه اسلامی باید به دنبال نظام اداری عادلانه باشیم و بدانیم که امروز توجه به قانون و قانونمداری برای دست اندرکاران باید یک اصل باشد و هیچ‌کس به خودش اجازه ندهد حقوق مردم، حقوق خاص افراد و حقوق عامه را پایمال کند. رئیسی فساد را نقطه مقابل عدالت دانست و عنوان کرد: خارج شدن از مسیر عدالت، همان قرار گرفتن در راه فساد است و اگر ما می‌خواهیم در مردم امیدآفرینی داشته باشیم باید در راه اجرای عدالت و قانونمداری همت کنیم. آیت‌الله رئیسی با تأکید بر این نکته که امروز ملاک اجرای عدالت «قانونمداری» است، تصریح کرد: دستگاه اجرایی، قضایی و سایر دستگاه‌های کشور باید به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی احترام بگذارند و آن را اجرا کنند. آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه فعالیت اقتصادی باید با مراقبت و نظارت همراه باشد تا موجب فساد نشود، عنوان کرد: مسئولان ادارات و سازمان‌ها باید بیش از همه نسبت به گزارش‌های فساد حساس باشند. فساد اداری حتی اگر کم هم باشد قابل پذیرش نیست. صفحه سفید و نورانی خدمتگزاری به مردم با نقطه سیاه تخلف یک کارمند نباید مخدوش شود.

«نمی شود»، «نمی‌دانیم» و «نداریم»

رئیس قوه قضائیه در دیدار با قضات و کارکنان قضایی استان سمنان، هم «انجام کار به هنگام» را اساس کار در دادگستری‌ها دانست و با مجاز ندانستن تأخیر و تعویق بلاوجه در انجام کار ارباب رجوع گفت: تأخیر و تعویق بلاوجه در هیچ واحد قضایی و نظارتی ولو برای یک روز مجاز نیست.

رئیس قوه قضائیه بر لزوم توجه به کرامت کارکنان، ارباب رجوع، متهمان و مدعیان در دستگاه قضایی تأکید کرد و گفت: پیدا کردن و شناخت مسئله، تلاش برای یافتن راه حل‌ها و تعیین اولویت‌های حل مسئله، باید در اقدامات قضایی مورد توجه قرار بگیرد. آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه «نمی شود»، «نمی دانیم» و «نداریم»، نباید در حل مشکلات مربوط به پرونده‌های قضایی وجود داشته باشد، تصریح کرد: هرکسی در هر جایگاهی که قرار دارد، می‌تواند در امر کشف حقیقت به قاضی کمک کند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه قلم قاضی باید بر اساس عدالت بچرخد، عنوان کرد: انتظار ارباب رجوع از مجموعه قضایی برای اجرای عدالت، انتظار به حقی است، چرا که شأن قضا از شئون ممتازه انبیای الهی و اولیای خداست. آیت‌الله رئیسی با تأکید بر این نکته که همه قضات باید با «توکل به خدا»، توان و قدرت تشخیص و همچنین اراده خود را برای شناخت حق، گرایش به حق و ایستادن پای آن تقویت کنند، گفت: دستگاه قضایی باید پناهگاه مظلومان باشد. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه مردم باید بدانند در صورت مراجعه به دستگاه قضایی از آن‌ها رفع ظلم می‌شود، افزود: مسئولیت پذیری و بی تفاوت نبودن نسبت به مشکلات ارباب رجوع، باید یکی از شاخصه‌های اصلی قضات و کارکنان قوه قضائیه باشد.

دیدار با نخبگان و اقشار مختلف مردم استان سمنان، از دیگر برنامه‌های رئیس قوه قضائیه در سفر به شاهرود بود. آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه هر مسئله‌ای که به معیشت مردم و جهش تولید ارتباط داشته باشد در اولویت اقدامات دستگاه قضایی قرار دارد، گفت: امروز توجه به رونق تولید و راه اندازی کارخانجات و مرتفع کردن مشکلات کارگری، هم دغدغه‌های مردم را می‌کاهد و هم اقتصاد قوی در برابر دشمن را شکل می‌دهد. آیت‌الله رئیسی مدیریت انقلابی را راهگشای حل مسائل کشور دانست و گفت: «ما می‌توانیم» در گام دوم انقلاب کاملا انجام شدنی است و ما اعتقاد داریم که نیرو‌های قاطع و باانگیزه می‌توانند گره‌های مختلف کشور را باز کنند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه به عنوان مسئول وظیفه داریم نسبت به حقوق مردم و حقوق عامه پاسخگو باشیم، گفت: یکی از مسائل مهم در حقوق عامه این است که مردم از مسئولان می‌خواهند که آنچه حقشان است را دنبال کنند و حتی اگر حق با کسی نبود نیز باید موضوع برای او تبیین شود.

آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای قضایی استان سمنان با اشاره به ارائه نامه و درخواست از سوی مردم در جریان سفر‌های استانی گفت: مردم با امید این درخواست‌ها را ارائه کرده‌اند. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه به عنوان مسئول وظیفه داریم نسبت به حقوق مردم و حقوق عامه پاسخگو باشیم، گفت: یکی از مسائل مهم در حقوق عامه این است که مردم از مسئولان می‌خواهند آنچه را که حقشان است دنبال کنند و حتی اگر حق با کسی نبود نیز باید موضوع برای او تبیین شود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
0
0
مدیریت جهادی با مدیریت سوراخ موشی تفاوت بسیار دارد!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار