کد خبر: 1035893
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۴
با وجود خروج رئیس‌جمهور سابق امریکا از کاخ سفید، پیامد‌های تحولاتی که در دوران او رقم خورد، همچنان باقی است. دموکرات‌ها مصرانه استیضاح او را پیگیری می‌کنند. در مقابل جمهوریخواهان خواستار به تعویق افتادن این روند هستند. از طرفی با وجودی که رئیس‌جمهور تازه‌کار اندکی پس از تصدی قدرت، تغییراتی را ایجاد کرده است، اما با توجه به واکنش‌های جهانی روشن است که انتظارات از او بسیار فراتر از امضای چند فرمان و لغو چند دستور است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: ترامپ دیگر رئیس‌جمهور ایالات متحده نیست. بسیاری در واشنگتن امید داشتند با روی کار آمدن جو بایدن، فضای ملتهب این روز‌های امریکا روی آرامش ببیند، اما تحولات چند روز گذشته نشان می‌دهد که آرزوی آن‌ها به زودی محقق نخواهد شد. ساعات زیادی از تحلیف بایدن در کاخ سفید نگذشته بود که معترضان به تبعیض نژادی، با تجمع در برابر ساختمان کنگره در شهر دنور واقع در ایالت کلرادو، پرچم امریکا را به آتش کشیدند. این تجمع در شرایطی صورت گرفت که پلیس تقاطع‌های خیابان منتهی به ساختمان کنگره کلرادو را مسدود کرده بود، اما معترضان توانستند خود را مقابل ساختمان کنگره این ایالت برسانند. معترضان در ایالت کالیفرنیا نیز در حالی که پلیس در مقابل کنگره ایالتی مستقر شده بود، با راهپیمایی در خیابان‌های شهر ساکرامنتو، شعار «اگر عدالت نباشد، صلح و آرامش نیست»، سر دادند. در حین هجوم ششم ژانویه (۱۷ دی ماه)، حامیان ترامپ به نشست مشترک کنگره، نیرو‌های پلیس اف‌بی‌آی توانستند دو بمب لوله‌ای را که در بیرون ساختمان کنگره جاسازی شده بود، خنثی کنند. پلیس فدرال امریکا بامداد جمعه پیشنهاد جایزه ۷۵ هزار دلاری را به افرادی ارائه کرد که اطلاعاتی را در مورد مظنونان بمب‌گذاری در شورش در ساختمان کنگره واشنگتن در اختیار پلیس قرار دهند. البته دور از انتظار نیست که سایه دوقطبی ایجاد شده در دوران ریاست جمهوری ترامپ تا مدت‌ها و یا شاید برای همیشه دست از سر امریکا برندارد. در این بین، استیضاح ترامپ محور دیگری از التهاب‌های به جا مانده در امریکاست و همچنان موضع داغ کشمکش میان جمهوریخواهان و دموکرات محسوب می‌شود. برخی تحلیلگران معتقدند استیضاح و محاکمه ترامپ در مجلس سنای امریکا از آن جهت اهمیت دارد که می‌تواند مانع از بازگشت او به قدرت شود. دموکرات‌های مجلس نمایندگان امریکا پیام داده‌اند که خواستار اجرای سریع فرآیند‌های مربوط به استیضاح هستند. در مقابل، برخی از نمایندگان جمهوریخواه در روز‌های گذشته گفته‌اند که پیشبرد طرح استیضاح ترامپ در مجلس سنا تفرقه‌ها را در امریکا بیشتر خواهد کرد.

ترامپ مجرم است

نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان امریکا روز پنج شنبه درخواست برخی قانونگذاران جمهوریخواه برای صرف‌نظر از پیشبرد طرح استیضاح ترامپ را رد کرد. او گفت: «واقعیت این است که رئیس‌جمهور ایالات متحده مرتکب جرم تحریک به شورش شد. فکر نمی‌کنم اینکه بگوییم بیایید این را فراموش کرده و پیش برویم، چندان وحدت‌آفرین باشد. وحدت اینطوری ایجاد نمی‌شود.»‌پلوسی تأکید کرد: «نمی‌شود به رئیس‌جمهور گفت در ماه‌های آخر دولت هر کاری دلت می‌خواهد انجام بده و تو به خاطر اینکه مردم فکر می‌کنند همه چیز باید با خوشی به پایان برسد مجوز خروج از زندان خواهی داشت.»

با این حال، میچ مک کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه سنای امریکا از درخواست جمهوریخواهان سنا برای به تأخیر انداختن نشست‌های استماع مربوط به استیضاح ترامپ به اواسط فوریه خبر داده است.

بایدن، متهم به سوء استفاده از قدرت

در جبهه جمهوریخواهان هم صدا‌هایی در حمایت از استیضاح جو بایدن به گوش می‌خورد، شامگاه پنج شنبه مارجوری تیلور گرین، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان طرح استیضاح بایدن را به اتهام اقدامات مفسدانه در اوکراین و سوء استفاده از قدرت برای اجازه دادن به فرزندش در گرفتن پول نقد از روسیه و چین مطرح کرده است. وی با اشاره به وجود شواهد کافی علیه بایدن در این بیانیه آورده است: «نوار رئیس‌جمهوری بایدن موجود است که در یک بده‌و‌بستان با دولت اوکراین تهدید می‌کند در صورت عدم پیشنهاد مناقصه، کمک خارجی یک میلیارد دلاری متوقف خواهد شد. رئیس‌جمهور بایدن که در کاخ سفید زندگی می‌کند تهدیدی برای امنیت ملی است و باید فوری استیضاح شود.»

تغییر عنوان سفیر امریکا در سرزمین‌های اشغالی

بایدن بلافاصله پس از تصدی قدرت، چندین فرمان اجرایی از جمله لغو ممنوعیت سفر اتباع برخی کشورها، با جمعیت غالب مسلمان به امریکا را امضا کرد. به این ترتیب با لغو تصمیمات ترامپ، پیوستن مجدد به توافق آب و هوایی پاریس، لغو فرایند خروج از سازمان جهانی بهداشت، محافظت‌های محیط زیستی و مبارزه هر چه بیشتر با ویروس کرونا در دستور کار قرار گرفت. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید روز پنج شنبه از تمایل امریکا برای تمدید پیمان استارت جدید به مدت پنج سال خبر داد. این اقدامی است که روسیه نیز خواهان آن است.

چشم امید به تغییر سیاست‌های ترامپ

پس از روی کار آمدن بایدن موجی از انتظارات در قالب موضع‌گیری‌های جهانی از وی مطرح شد. کوبا ابراز امیدواری کرده که بایدن سیاست‌های واشنگتن در برابر هاوانا را تغییر دهد. فوزی برهوم، سخنگوی جنبش حماس با توجه به مواضع جنجالی ترامپ در حمایت از صهیونیست‌ها گفت‌: «جو بایدن باید خط مشی تاریخی و سیاست‌های اشتباه و ظالمانه امریکا را در حق ملت فلسطین اصلاح کند که در صدر آن‌ها تصمیمات مربوط به قدس و آوارگان فلسطینی قرار دارد. فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان در گفتگو با شبکه العربیه با خوش‌بینی درباره روابط کشورش با امریکا در دوره ریاست جمهوری بایدن گفت: «این روابط عالی خواهد بود و انتصاب‌های جدید در دولت جدید امریکا بیانگر درک این دولت از پرونده‌های مشترک است.» هوا، چون یینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنج شنبه از بایدن خواست برای بهبود روابط بین دو کشور همکاری کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار