کد خبر: 1036279
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۷
مرحله سوم نهضت کمک‌های مؤمنانه، با تشکیل «کمیته ادیان الهی» در سازمان بسیج سازندگی، رنگ و بوی تازه‌ای گرفته‌است. تحت پوشش قرار دادن خانواده‌های نیازمند غیرمسلمان این پیام را می‌رساند که در حمایت‌های همدلانه، هیچ تفاوتی میان اقشار مختلف کشور وجود ندارد. درواقع بسته‌های معیشتی سپاه و بسیج فارغ از قومیت و مذهب، به دست همه خانواده‌های واجد شرایط ایرانی خواهد رسید.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته در جلسه‌ای میان مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور و نمایندگان اقلیت‌های دینی در مجلس شورای اسلامی، نخستین حواله‌های کمک مؤمنانه ویژه خانواده‌های غیرمسلمان به نمایندگان اقلیت‌های دینی تقدیم شد.

کمیته ادیان الهی در سازمان بسیج

یکی از تدابیر خوبی که توسط سازمان بسیج سازندگی در مرحله سوم نهضت کمک مؤمنانه انجام گرفت، تشکیل کمیته ادیان الهی بود. با تشکیل کمیته ادیان الهی در سازمان بسیج مقرر شد در جریان نهضت کمک مؤمنانه نیز به‌طور ویژه به معسرین از جامعه اقلیت‌ها و خانواده‌هایی که در دوران شیوع ویروس کرونا دچار مشکلات اقتصادی و معیشتی شده‌اند، رسیدگی شود.

در همین راستا تاکنون چندین جلسه از طرف بسیج با نمایندگان اقلیت‌های دینی در مجلس شورای اسلامی و نمایندگان انجمن‌های فعال در این جوامع برگزار شده و با همکاری این افراد، بسیج سازندگی به آمار و ارقام نیازمندان در این جوامع دست پیدا کرد.

در جلسه روز گذشته، بسته‌های معیشتی به ارزش ۵ میلیون ریال و کارت‌های هدیه ۴ میلیون ریالی برای خانواده‌های واجد شرایط ادیان الهی درنظر گرفته شده‌بود که به نمایندگان جامعه اقلیت‌های دینی در مجلس تقدیم شد. ضمن اینکه مراحل دیگر این نهضت کمک‌رسانی برای اقلیت‌های دینی ادامه خواهد داشت.

کمک به اهل تسنن در زلزله

مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور که میزبانی این نشست را برعهده داشت، به بیان چرایی ورود بسیج به عرصه خدمت‌رسانی به هموطنان عضو جامعه اقلیت‌های مذهبی پرداخت و گفت: «یکی از مؤلفه‌هایی که در پیروزی انقلاب اسلامی مؤثر بوده و هیچ‌کس نمی‌تواند آن را کتمان کند، نقش‌آفرینی تمام آحاد ملت بود. از دیگر مؤلفه‌های انقلاب اسلامی، دفاع از مظلوم و مقابله با ظالم است؛ نه دفاع از مظلوم شیعه به‌تنهایی، نه مظلوم اهل تسنن به‌تنهایی، نه مظلوم کلیمی و زرتشتی به‌تنهایی، بلکه دفاع از تمام مظلومان در سراسر گیتی. همین روحیه در بسیج به‌عنوان بزرگترین شبکه مویرگی و نیروی انسانی - نه در ایران بلکه در تمام دنیا- هم دیده می‌شود. زلزله سر پل ذهاب، یکی از مصادیق بروز این روحیه بود. ساکنان سر پل ذهاب و روستا‌های اطرافش، متشکل از اقلیت‌های مذهبی، اهل تسنن و اهل تشیع است و دیدیم جهادگران و بسیجیان و آحاد ملت برای کمک‌رسانی در این مناطق حضور پیدا کردند، بدون اینکه بین روستا‌هایی که ساکنانش اقلیت مذهبی هستند با سایر روستا‌ها خط کشی کنند.»

محمد زهرایی در ادامه گریزی به نهضت کمک مؤمنانه در دوران شیوع کرونا زد و گفت: «در ایامی که ویروس منحوس کرونا باعث شده‌بود بسیاری از مردم در تنگنای معیشتی و اقتصادی قرار بگیرند، به یک کار بزرگ و یک نهضت مردمی نیاز بود، چون هر زمان در ایران اسلامی یک کار مردمی انجام شده، موفق شده‌ایم. در همان ایام، ولی امر مسلمین جهان در نیمه شعبان فرمودند از ظرفیت ماه مبارک رمضان استفاده کنید و رزمایشی از مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه را رقم بزنید. به‌این‌ترتیب، مرحله اول کمک مؤمنانه در ۵۰ روز و تا پایان ماه مبارک رمضان طراحی شد و دوست دارم اینطور بیان کنم که مردم در آن ۵۰ روز، حماسه خلق کردند. ۷ میلیون و ۱۵۰ هزار بسته معیشتی به ارزش ۳۰۰ هزار تومان، حاصل کمک‌های نقدی و غیرنقدی مردم و نهاد‌ها بود که با حفظ کرامت و عزت و شأن خانواده‌های واجد شرایط، تقدیم آن‌ها شد.»

کمک‌های چشمگیر مردم خیر

معاون بین‌الملل سازمان بسیج هم در این جلسه با بیان اینکه مصادیق فراوانی از محبت و همدلی میان ایرانیان مسلمان و هموطنان محترم پیرو ادیان الهی وجود دارد، گفت: «در حرکت اخیر، بعد از تشکیل کمیته ادیان الهی در سازمان بسیج، یکی از خیران مسلمان شیعه وقتی از برنامه خدمت‌رسانی به خانواده‌های واجد شرایط اقلیت دینی مطلع شد، یک چک به مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال برای مشارکت در این حرکت خیرخواهانه اهدا کرد. همین‌جا لازم است به این نکته اشاره کنم که بخش مهمی از کمک‌هایی که در این مرحله به خانواده‌های عزیز اقلیت دینی تقدیم می‌شود، توسط خیران و مردم اهدا شده که جای تقدیر و سپاس دارد.»

محمدعلی مؤمنی‌ها با تأکید بر تداوم نهضت خدمت‌رسانی کمیته ادیان الهی تا پایان شیوع ویروس منحوس کرونا، جای گروه دیگری از هموطنان را خالی کرده و اضافه می‌کند: «ما در کمیته ادیان الهی و نهضت کمک مؤمنانه، حتماً در خدمت هموطنان عزیز زرتشتی هم خواهیم بود. ان‌شاءالله در ایام نوروز باستانی، جلسه‌ای با نمایندگان جامعه زرتشتیان ایران خواهیم داشت تا برای اهدای بسته‌های معیشتی به خانواده‌های واجد شرایط زرتشتی برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم.»

ما اقلیت‌ها با تبعیض مثبت مواجهیم

دکتر «همایون سامه‌یح نجف‌آبادی»، نماینده کلیمیان ایران هم با بیان اینکه ارتباط جامعه اقلیت‌های دینی با سپاه پاسداران تازگی ندارد و موارد فراوانی از حمایت‌های این نهاد محترم از اقلیت‌های مذهبی وجود دارد، گفت: «من مدت ۱۰ سال در انجمن کلیمیان تهران خدمت کرده‌ام و در تمام این سال‌ها هر زمان هر کمکی از این برادران خواستیم، اجابت کرده‌اند. ما اقلیت‌ها حتی با تبعیض مثبت مواجهیم. مثلاً قوانین آموزش‌وپرورش می‌گوید حداقل تعداد دانش‌آموزان برای تشکیل کلاس درس و اختصاص معلم، ۲۵ نفر است، اما با توجه به اندک جمعیت کلیمیان در تهران، ما کلاس‌هایی با حتی دو دانش‌آموز داریم؛ یعنی آموزش‌وپرورش جمهوری اسلامی برای جلوگیری از تعطیلی مدارس کلیمیان، اجازه تشکیل کلاس حتی با دو دانش‌آموز را داده و برای آن معلم هم اختصاص می‌دهد.»

دست و پازدن رسانه‌های خارجی برای تفرقه

«شارلی اِنویه»، نماینده آشوریان و کلدانی‌ها هم در مجلس گفت: «درست است ما از نظر دینی، جامعه اقلیت هستیم، اما از نظر ایرانی بودن، همیشه در اکثریت هستیم و به این موضوع افتخار می‌کنیم.»

«آرا شاوردیان»، نماینده ارامنه تهران و شمال کشور هم از نگاه انسانی بسیج در حمایت از اقلیت‌های مذهبی تقدیر کرد و گفت: «همیشه یک همزیستی و همکاری ملاطفت‌آمیز میان تمام اقوام ایرانی وجود داشته؛ چه از نظر دینی در اکثریت باشند و چه اقلیت؛ و برخلاف تلاش‌های رسانه‌های خارجی و سازمان‌های حقوق بشری! برای ایجاد تفرقه در جامعه بزرگ ایران، ما اقلیت‌های مذهبی همواره در تمام عرصه‌ها حضور داشته‌ایم. امروز هم از سپاه و بسیج تشکر می‌کنم که اگر در دوران شیوع کرونا کمک‌هایی برای حمایت از اقشار کم‌بضاعت مسلمان در نظر گرفته‌اند، همان کمک‌ها را برای اقلیت‌های دینی هم اختصاص داده‌اند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار