کد خبر: 1036436
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۶
فریدون حسن
در خبر‌ها آمده بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا الزامات جدید حرفه‌ای‌سازی باشگاه‌ها را سختگیرانه‌تر و با جزئیات بیشتر اعلام کرده است. سهیل مهدی، مدیر صدور مجوز حرفه‌ای سازمان لیگ فوتبال ایران هم با تأکید بر اینکه الزامات جدید اجباری است و تمام باشگاه‌ها باید آن را اجرا کنند از ابلاغ این الزامات جدید به باشگاه‌ها، به‌خصوص نمایندگان فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا خبر داده است.

تا اینجای کار مشکلی نیست؛ ابلاغیه‌ای آمده و تمام باشگاه‌های آسیا ملزم به اجرای آن هستند، اما سؤالی که همیشه در این موارد به‌خصوص در فوتبال ایران مطرح بوده، این است که چگونه ممکن است این الزامات بعضاً برای باشگاه‌های سایر کشور‌های آسیایی دردسرساز و حتی منجر به حذف آن‌ها شود، اما همین الزامات سختگیرانه کوچک‌ترین تأثیری در باشگاه‌های بدهکار و فاقد مدیریت حرفه‌ای ایران نداشته باشد. برای مثال کافیست نگاهی گذرا به اخباری که در خصوص بدهی‌ها و خطر‌های تعلیقی که پرسپولیس و استقلال را تهدید می‌کند، بیندازید تا متوجه ماجرا شوید.

همه می‌دانیم باشگاه‌های بدهکار ایران چگونه مجوز حرفه‌ای بودن برای حضور در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا را کسب می‌کنند. سال‌هاست که سوءمدیریت حاکم بر باشگاه‌ها و پرونده‌های سنگین بدهی آن‌ها با مدرک‌سازی و حمایت‌های نابه‌جا از سوی مسئولان بلندپایه ورزش لاپوشانی می‌شود تا به اینجا برسیم که باورمان شود فوتبالی حرفه‌ای داریم. کنفدراسیون فوتبال آسیا هر سال قوانینش را سختگیرانه‌تر می‌کند، اما اینجا ما به جای کار اصولی و حرفه‌ای هر سال بیشتر تلاش می‌کنیم تا با پرونده‌سازی و خوب جلوه دادن همه چیز باشگاه‌هایمان کاری کنیم که هر طور شده تعداد سهمیه لیگ قهرمانان آسیای خود را حفظ کنیم فقط برای اینکه آقایان فدراسیون‌نشین یا بالاتر از آن‌ها «پز» بدهند که مثلاً چند ستاره هستیم و چه کار‌هایی که نکرده‌ایم.

به این بخش حرف‌های سهیل مهدی دقت کنید: «کمیته صدور مجوز حرفه‌ای سازمان لیگ فوتبال ایران همانند سال‌های گذشته در کنار باشگاه‌ها خواهد بود و از هیچ مشاوره و همکاری جهت پیشبرد روند استاندارد‌سازی و حرفه‌ای‌سازی باشگاه‌ها دریغ نخواهد کرد.»

سؤال اصلی درست همینجاست؛ کمیته صدور مجوز حرفه‌ای سازمان لیگ قرار است چه کمکی به باشگاه‌ها کند، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ طی تمام این سال‌ها به جای اینکه باشگاه‌ها را به سمت حرفه‌ای شدن درست هدایت کنند تنها در سندسازی و فریب کنفدراسیون فوتبال آسیا به آن‌ها کمک کرده‌اند که اگر غیر از این بود امروز با انبوهی از پرونده‌های مالی و شکایت‌های بین‌المللی برای چند باشگاه خاص روبه‌رو نبودیم.

کنفدراسیون آسیا دانسته یا ندانسته با فوتبال آماتور ایران همکاری می‌کند، ولی واقعیت این است که قطار فوتبال حرفه‌ای آسیا به سرعت در حال حرکت است و فوتبال ما با ادامه این روند جایی در آن ندارد و نخواهد داشت. سال‌هاست که فوتبال ایران حسرت درخشش در قاره کهن را می‌خورد و با رویه‌ای که آقایان برای لاپوشانی معضلات و مشکلات در پیش گرفته‌اند، این حسرت تا سال‌های بعد هم ادامه خواهد داشت. به‌طور حتم کنفدراسیون فوتبال آسیا دلسوز فوتبال ایران نیست و اگر امروز به راحتی مجوز حرفه‌ای بودن فوتبال آماتور و بدهکار باشگاهی ایران را صادر می‌کند مطمئناً منافعی از این مسئله می‌برد، در حالی که واقعیت همان حرکت سریع فوتبال آسیا به سوی حرفه‌ای شدن کامل است، اتفاقی که کم‌کم باعث حذف فوتبال ایران از جمع کشور‌های درجه اول این رشته در فوتبال آسیا خواهد شد.

حالا که مسئولان برای خودنمایی از هیچ کاری دریغ نمی‌کنند حداقل کاش این جرئت در خود باشگاه‌ها وجود داشت تا حتی شده با یک یا چند سال حضور نداشتن در لیگ قهرمانان آسیا، کاری اصولی را برای حرفه‌ای شدن آغاز می‌کردند. هرچند که این مدیران باشگاهی هم دست‌پرورده و منتسب به همان مدیران رده بالایی هستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار