کد خبر: 1036443
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۹
از بدهی‌های سنگین تا بحران اقتصادی در کاتالونیا
بحران اقتصادی دست از سر فوتبال بر‌نمی‌دارد. خسارت سنگین کرونا به ورزش از همه بیشتر تیم‌های فوتبال را دچار مشکل کرده است تا جایی که بزرگ‌ترین باشگاه‌های دنیا برای مدیریت بدهی‌های خود به دردسر افتاده‌اند. در بین غول‌های فوتبال اوضاع بارسلونا از بقیه بدتر است و اگر دیر بجنبند باید اعلام ورشکستگی کنند.
شیوا نوروزی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: بارسلونا روز‌های سختی را سپری می‌کند. یکی از غول‌های فوتبال جهان علاوه بر اینکه در بحث نتیجه‌گیری در این فصل ناموفق ظاهر شده در بعد اقتصادی نیز در آستانه ورشکستگی قرار دارد. کاتالان‌ها از اتلتیکومادرید صدرنشین ۱۰ امتیاز فاصله دارند و از نظر فنی انتقاد‌های زیادی به بازیکنان و کادر فنی وارد است، ولی این تمام ماجرا نیست و باشگاه با چالش‌های جدی‌تر دیگری هم دست و پنجه نرم می‌کند؛ بدهی‌های سنگینی که هنوز پرداخت نشده و در واقع بودجه‌ای نیز برای صاف کردن آن‌ها وجود ندارد. در روز‌هایی که رقبای مادریدی برای فتح لالیگا نقشه می‌کشند، نماینده کاتالان‌ها در بلاتکلیفی محض بسر می‌برد. چند ماهی از استعفای بارتومئو می‌گذرد و باشگاه بدون رئیس به کار خود ادامه می‌دهد. پیش از این قرار بود که انتخابات ریاست باشگاه پنجم بهمن (۲۴ ژانویه) برگزار شود، اما تشدید کرونا در ایالت کاتولونیا و اعمال محدودیت‌های شدید باعث لغو انتخابات شد.

در حالی که هنوز زمان جدید انتخابات مشخص نشده، اعلام فهرست بدهی‌های باشگاه خبر از وخامت اوضاع می‌دهد. گزارش منتشر شده در رسانه‌های نزدیک به باشگاه، میزان بدهی بارسا را بیش از یک میلیارد یورو نشان می‌دهد. از این مبلغ ۷۳۰ میلیون یورو باید به سرعت به طلبکاران پرداخت شود در غیر این صورت عواقب بدی در انتظار باشگاه خواهد بود. مؤسسات مالی اعتباری، پرسنل باشگاه و... از جمله طلبکارانی هستند که هنوز به پول‌شان نرسیده‌اند. ۴۸۸ میلیون یورو از مبلغ فوق نیز مربوط به بدهی سال ۲۰۲۰ – ۲۰۱۹ است.

اوضاع مالی باشگاه به‌گونه‌ای است که حتی با انتخاب رئیس جدید نیز نمی‌توان خیلی به آینده امیدوار بود. در حقیقت شیوع کرونا در سراسر جهان چنان آسیبی به ورزش حرفه‌ای وارد کرده که به این زودی‌ها نمی‌توان به جبران خسارت فکر کرد. باز شدن در‌های ورزشگاه‌ها به روی تماشاگران شاید بخشی از خسارت وارده را جبران کند. البته با توجه به اوضاع اروپا از نظر کنترل کرونا قطعاً این اتفاق در آینده نزدیک امکانپذیر نخواهد بود. سران بارسلونا امیدوار بودند که در سال جدید میلادی و با شروع ماه فوریه تماشاگران اجازه حضور در ورزشگاه را داشته باشند که در این صورت بیش از ۵۰ میلیون یورو درآمد نصیب بارسا می‌شد. با این حال در اوضاع کنونی و در حالی که مقامات اسپانیا مجبور به اعمال محدودیت‌های کرونایی شده‌اند، بازی‌ها قطعاً همچنان بدون تماشاگر برگزار خواهند شد.

طلبکاران بارسا تنها به شرکت‌ها و مؤسسات مالی ختم نمی‌شوند، بلکه باشگاه‌های زیادی نیز منتظرند تا مطالبات‌شان از کاتالان‌ها وصول شود. این باشگاه‌ها در سال‌های گذشته بازیکنان گرانقیمت زیادی را در اختیار بارسا قرار داده‌اند و طبق قانون بارسا باید حق و حقوق باشگاه‌های مربوطه را پرداخت کند. ۱۲۶ میلیون یورو بدهی حاصل خرید ۱۹ بازیکنی است که به عضویت آبی‌و‌اناری‌ها درآمده‌اند. آن‌ها باید به خاطر انتقال فیلیپ کوتینیو خیلی سریع ۲۹ میلیون یورو بپردازند در غیر این صورت این بدهی به ۴۰ میلیون یورو افزایش خواهد یافت. ۱۰ میلیون یورو بابت استخدام مالکوم باید به تیم فرانسوی بوردو پرداخت کنند، طلب ۱۶ میلیون یورویی به آژاکس به خاطر خرید دی‌یونگ نیز هنوز پرداخت نشده است. باشگاه گرمیو از سه سال پیش تاکنون هنوز نتوانسته طلب ۸ میلیون یورویی‌اش را دریافت کند، رئال بتیس هم به خاطر فروش فریپو ۹ میلیون یورو طلبکار است، ایبار در تلاش است تا طلب ۵/۲ میلیون یورویی‌اش را زنده کند و ویارئال هم یکی دیگر از طلبکار باشگاه بارسلوناست.

 با اوضاعی که بلوگرانا دارد مطبوعات اسپانیا روز گذشته به وضعیت وخیم اقتصادی بارسا اشاره کردند. روزنامه مارکا با بحرانی خواندن اوضاع از تیتر «بارسا در قعر چاه بی‌پولی» استفاده کرد. روشن شدن تکلیف ریاست باشگاه اولین گامی است که کاتالان‌ها باید برای خروج از بحران بردارند. با وجود اینکه نامزد‌های ریاست به هواداران نسبت به آینده امیدواری می‌دهند، اما با وضعیت فعلی و تداوم روز‌های کرونایی بعید است که بارسلونا به این زودی‌ها بتواند از بحران اقتصادی خارج شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار