کد خبر: 1036833
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۰
موبایل خوانی، معضلی جدید در عرصه مداحی
به گزارش روزنامه جوان ، فهیمه سادات خضری، یکی از مداحان اهل بیت (ع) البرزی است که مسئولیت قشر خواهران سازمان بسیج مداحان استان البرز و کانون مداحان خواهران این سازمان و نیز مسئولیت فرهنگی و آموزش را عهده دارد.

این بانوی فعال، مداحی و ستایشگری اهل بیت (ع) را از دوران دبستان آغاز کرده و حدود 17 سال است که به صورت حرفه ای مداحی می کند. گفت و گوی خبرنگار ما با این مداح البرزی را بخوانید.

در حال حاضر به جز مداحی به چه کاری مشغول هستید؟

علاوه بر فعالیت های فرهنگی، جهادی، سیاسی و ... مسئول هیأت معظم زینبیون، کانون احرار و کانون مداحان خواهر سازمان تبلیغات، عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلابی شهرستان کرج، فعال فضای مجازی و رسانه، مربی فرهنگی اردوهای راهیان نور و مدرس دوره های آموزش فنون مداحی و حلقه های صالحین نیز هستم.

انگیزه و هدف شما از ورود به این حرفه و مشوقتان در این مسیر چه کسی بود؟

علاقه بسیار زیادی که از کودکی به ذاکری اهل بیت (ع) و خدمت در دستگاه آل الله داشتم موجب ورودم به این حرفه شد. در این مسیر، مشوقی که در من انگیزه ایجاد کند نداشتم؛ بیشتر علاقه بی حد و حسابی که به مداحی داشتم مرا به این وادی کشاند.
برخی مداحان برای گریاندن مردم به اغراق یا حتی بیان مطالب کذب روی می آورند. نظر شما در این رابطه چیست؟

رهبر معظم انقلاب در رابطه با اهميت مداحی می‌فرمايند: شاید دو ساعت محفل شعر و مداحی تأثير بيشتری نسبت به سخنرانی‌های مرسوم بر جمعيت محافل ما داشته باشد. بنابراین مداحی فقط تحریک احساسات نیست، بلکه هدایت ذهن‌‌هاست. این گفته مقام معظم رهبری بیانگر اهمیت مداحی در عزاداری هاست.

ایام محرم و صفر برای ما شیعیان روزهای خاصی است؛ ایام غمناکی که به گفته‌ امام راحل، اسلام را زنده نگه داشته است. در این ایام مجالس عزاداری و هیأت ها در هر جای شهر گسترده می شود اما چیزی که در این میان بسیار اهمیت دارد نحوه بیان یک مداحی و تاثیرگذاری آن بر عزاداران حسینی است. باید بدعت ها و خرافه ها را از مداحی ها زدود. روضه خوانی بايد دارای محتوای صحيح و همراه با آگاهی بخشی باشد.

آیا یک مداح می تواند وارد حوزه سیاست شود؟

مداح باید شم سیاسی داشته باشد و وارد مباحث سیاسی شود اما وارد جزئیات مسائل نشود. باید در هر موضوعی بدون جنجال‌آفرینی و مطابق با رهنمودهای مقام معظم رهبری وارد شد. برخی از مداحان به جای پرداختن به مباحث مذهبی و انجام وظایف یک مرثیه‌خوان به جناح‌های سیاسی متمایل می‌شوند و به همین دلیل معنویت از مجالسشان رخت برمی‌بندد.
تجربیات و توصیه های خود را به جوانانی که قصد ورود به این حرفه را دارند بفرمایید.

من معتقدم اگر مداحی امروز من چارچوبی دارد، به دلیل همان روزها و سختی‌هاست. امروز اینترنت نباید جوانان را گول بزند. در نسل جوان شاهد سستی و تنبلی هستیم؛ به این دلیل که همه چیز آماده است، مداح می‌تواند با یک جستجو تمام آثار مداحان را به ‌دست آورد و با یک کپی برداری در جلسه، بخواند.

امروز یک معضل جدید به ‌نام موبایل‌ خوانی وجود دارد؛ مطلوب نیست که مداح شعر را از روی
موبایل بخواند. اگر واقعا مداح فرصت نداشته باشد شعر را روی کاغذ بنویسد، برای چه می‌خواند؟ یعنی در این حد مشغله دارد؟ از روی موبایل خواندن اصلاً قابل پذیرش نیست؛ باید زحمت کشید، پای درس استاد نشست و با انتخاب شعر مناسب آشنایی داشت.

برای قشر مداحان خواهر چه برنامه هایی دارید؟

برگزاری کارگاه های آموزشی برای تمامی بانوان مداح ‌و کسانی که جلسه قرآن برگزار می کنند بسیار تاثیرگذار است زیرا فرهنگ سازی در زمینه فعالیت بانوان در این رابطه بسیار ضعیف بوده است که این امر به ناآگاهی افراد و در نهایت عواملی از قبیل بدحجابی می انجامد.

بارها پیش آمده که با یک مداحی صحیح و بیان خصایص بزرگان دین، جوانان بسیاری اصلاح شده اند در حالیکه شاید به هر زبان دیگری نمی توانستیم این کار را انجام دهیم. با توجه به بدعت ها و هجمه های فرهنگی و خرافه هایی که وارد مداحی ها شده که در مجالس بانوان نیز بیشتر است، اطلاع رسانی در این رابطه باید بیشتر باشد و به مداحی خانم ها بهای بیشتری داده شود.

برگزاری کلاس های آموزشی در روستاها برای علاقه مندان خانم از جمله خواسته های ماست و همچنین باید حمایت های بیشتری در زمینه مالی و معنوی از مداحان صورت گیرد. تمام تلاش ما بر آن است که در مباحث آموزشی و تخصصی و کارگاه های آموزشی ضمن شناساندن آسیب ها در جهت احیای کار درست و مداحی موثر اقدام شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار