کد خبر: 1036900
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۶
ضعف سیاست خارجی امریکا از زبان مشاور امنیت ملی
امریکا که تا چندی پیش به لطف ثبات نسبی سیاسی در داخل، اهداف خود را در ابعاد جهانی ترسیم می‌کرد، ولی تشدید شکاف‌های سیاسی و دوقطبی‌شدن جامعه در سال‌های اخیر، قدرت عرض اندام در خارج را از این کشور گرفته است. چیزی که مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم در اولین موضع رسمی خود به آن اعتراف کرده و گفته «ایالات متحده باید اول مشکلات داخلی خود را حل و فصل کند تا بتواند در عرصه جهانی با چین و روسیه رقابت کند.»
سرویس بین الملل جوان آنلاین: میراثی از بحران‌های سیاسی و امنیتی دوره دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق امریکا، دولت جدید این کشور را چنان درگیر کرده که از پرداختن به مسائل مهم جهانی باز مانده است. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا جمعه شب با تشریح اولویت‌های دولت جدید در عرصه داخلی و خارجی، درباره مشکلات داخلی هشدار داد و آن را بزرگ‌ترین چالش خواند. سالیوان گفت: «ایالات متحده باید مشکلات داخلی خود را حل و فصل کند تا بتواند در عرصه جهانی با چین و روسیه رقابت کند.» به گزارش خبرگزاری رویترز، سالیوان در اظهاراتی در مؤسسه امریکایی صلح از برخی سیاست‌های دولت ترامپ حمایت کرد و در عین حال یک فهرست طولانی از چالش‌هایی که امریکا با آن روبه‌رو است، ارائه کرده است. سالیوان گفت: «عمیق‌ترین چالش امنیت ملی که ایالات متحده با آن مواجه است، این است که امور داخلی خود را منظم کند. ما با پاندمی کرونا مواجه هستیم که هنوز از میان ما قربانی می‌گیرد. ما با بحران اقتصادی مواجه هستیم که کسب و کار‌های کوچک و خانواده‌های شاغل را ویران کرده است. قطعاً با اثرات بحران اقلیمی در تمام بخش‌های کشورمان مواجه هستیم». سالیوان همچنین گفت: «البته تهدیدات مشخصی علیه جمهوری و قانون اساسی ما وجود دارد... ما باید خودمان را به اندازه‌ای تقویت کنیم که بتوانیم با چالش‌هایی که در سراسر جهان با آن روبه‌رو هستیم، مقابله کنیم.» دوقطبی‌شدن که در دوره دونالد ترامپ در جامعه امریکا شکل گرفت به تشدید تنش‌های سیاسی و امنیتی در این کشور دامن زد و دولت جدید تلاش می‌کند این چالش‌های داخلی را حل کند. هرچند بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که این شکاف‌ها و چالش‌های امنیتی برای دهه‌ها وجود خواهد داشت. حتی پس از حمله طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره، مقامات امریکایی به ضعف قانون اساسی در مقابله با چنین حوادثی اذعان کردند و خواهان تغییراتی در این زمینه شدند.

پکن دنبال جهانی کردن مدل چینی است

رشد قدرت اقتصادی و نظامی چین در سال‌های اخیر، زنگ خطر را برای هژمونی در حال فروپاشی امریکا به صدا درآورده و دولتمردان واشنگتن را به متمرکز شدن در مقابل اژد‌های زرد واداشته است. جیک سالیوان در ادامه اظهارات خود پس از برشمردن چالش‌های داخلی به سیاست‌های کاخ سفید در عرصه جهانی نیز پرداخت و گفت: «مشکلاتی که امریکا با آن روبه‌رو است، در حال لطمه زدن به اعتبار ایالات متحده در عرصه جهانی است، آن هم در شرایطی که چین بیش از هر زمان دیگری به دنبال آن است که خودش را در مقابل امریکا قرار دهد. چین قصد دارد این طور نشان دهد که الگوی چینی بهتر از الگوی امریکایی است. آن‌ها به ناکارآمدی و اختلاف در امریکا اشاره می‌کنند و می‌گویند به این سیستم نگاه کنید، این سیستم کارایی ندارد، ولی سیستم ما کارایی دارد.» به گزارش پایگاه خبری هیل، سالیوان تأکید کرد: «امریکا باید آماده اعمال مجازات و اقداماتی علیه چین بابت آنچه در سین‌کیانگ و هنگ‌کنگ انجام می‌دهد و تهدید‌هایی که علیه تایوان روا می‌دارد، باشد.» این مقام امنیت ملی امریکا نگفت که واشنگتن چه اقداماتی را ممکن است انجام دهد، اما بر ضرورت واکنش‌های مشترک با اروپا در قبال سوءاستفاده‌های تجاری و فناری چین تأکید کرد. دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا این مسئله را خاطرنشان کرده که به رویکرد سختگیرانه در قبال چین ادامه می‌دهد. پولیتیکو هم روز شنبه در گزارشی تحلیلی، چشم‌انداز تغییر الگوی سیاست خارجی امریکا در عصر جو بایدن را مورد بررسی قرار داده و تأکید کرده است: کاخ سفید از باتلاق‌های خاورمیانه به سوی مصاف نهایی با چین می‌رود. پولیتیکو نوشت: «جیک سالیوان کارکنان امنیت ملی امریکا در حوزه خاورمیانه و آسیا را تغییر ساختار داده است، بدین ترتیب که تیم اختصاص داده شده به خاورمیانه کوچک شده و واحدی که سیاست‌های امریکا در منطقه وسیعی از اقیانوس هند تا پاسیفیک را هماهنگ می‌کند، بزرگ شده است.»

امریکا در راهبرد امنیت ملی خود چین را به عنوان تهدید اصلی و رقیب جهانی معرفی کرده است و بنابراین تلاش دارد توجه اصلی خود را به سمت شرق آسیا متمرکز کند. در روز‌های اخیر، مقامات جدید کاخ سفید به تهدید نظامی چین پرداخته‌اند و حتی تعدادی از جنگنده‌های بی ۵۲ و یک ناو جنگی امریکا به سمت دریای چین جنوبی اعزام شده‌اند تا تحرکات چین را از نزدیک رصد کنند. بر اساس آمار‌های اقتصادی جهانی، چین دومین قطب اقتصادی جهان پس از امریکا است و به احتمال زیاد تا چند سال دیگر این عنوان را از واشنگتن پس خواهد گرفت و همین مسئله امریکایی‌ها را به اتخاذ سیاست‌های قاطع در مقابل چینی‌ها واداشته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار