کد خبر: 1037141
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۷
ضرورت کار در تشکل‌های دانشجویی - ۳
دکتر ایوب توکلیان
سرویس جامعه جوان آنلاین: بیشتر دانشجویان در دوران تحصیل خود با اوقات فراغت زیادی مواجه هستند که عموماً برنامه مشخصی هم برای استفاده از آن ندارند جز ایام امتحانات که اکثر دانشجویان مشغول مطالعه هستند، آن هم از نوع شب امتحانی آن! در بیشتر مواقع سال با وقت‌های فراغت زیادی روبه‌رو می‌شوند که اگرچه دانشگاه‌ها امکاناتی برای کمک به دانشجویان برای پر کردن اوقات خودشان دارند ولی باز هم اوقات فراغت بخشی عظیم از زندگی دانشجویی است. حال تصور کنید دانشجوی جوان، پاک و پرانرژی و با سطح هیجانات بالا در میدانی مملو از جذابیت‌های کاذب و انحرافی و عموماً جوان‌پسند به حال خود رها باشد و نه خودش، نه خانواده‌اش و نه دانشگاه به این موضوع اهمیت ندهند و برنامه‌ای برای این چالش نداشته باشند.
این خطر در کمین دانشجویان جوان است که گرفتار باتلاق‌های آلوده اخلاقی و اجتماعی شوند و بعد از گذشت چند سال و در آستانه فارغ‌التحصیلی به یکباره متوجه شویم که نه تنها نتوانستیم عنصری مطلوب تربیت کنیم، بلکه جوانی پاک را به‌دلیل راهنمایی نکردن صحیح در چنگ جاذبه‌های آلوده گرفتار کردیم.

حضـور در جمـع دانشـجویان مؤمـن و پـاک‌طینـت و خـوش‌اخـلاق و تجربــه فعالیــت‌های گروهــی و جمعــی در تشــکل‌های دانشــجویی کمـک زیـادی بـه مراقبـت از نفـس می‌کند و پـر کـردن مفیـد و هدفمنـد اوقـات، باعـث می‌شـود عـلاوه بـر کمتـر شـدن پارازیـت‌های فکـری و نامطلــوب، دانشــجو در معــرض امــواج و فرکانــس‌های مثبــت قــرار داشـته باشـد و اینگونـه از گزنـد تیـر و ترکـش‌های شـیطان و دار و دسـته‌اش در فضـای مجـازی و حقیقـی در امـان بمانـد.

امام علی (ع) فرمودند: با پاکدامنان و فرزانگان بنشین و با آنان زیاد بحث و گفتگو کن، زیرا اگر نادان باشی، تو را علم می‌آموزند و اگر دانا باشی، بر دانشت افزوده می‌شود.

تمرین مدیریت

کشور ما علاوه بر اینکه متخصصان، دانشمندان و دانش آموختگان زبده و توانمندی نیاز دارد، به مدیران لایق، کارآمد و توانمند هم احتیاج مبرم دارد. اکنون که نقل محافل این شده که ما نخبه زیاد داریم، ولی مدیریت صحیح و خوب کم داریم حرف نابجایی هم نیست. ما دانشمند زیاد داریم ولی اگر مسئولیت مهمی به بسیاری از آن‌ها سپرده شود شاید به دلیل مدیریت ضعیفشان، اعتبار علمی‌شان هم خدشه‌دار شود. چه بسیار رؤسای دانشگاه یا دانشکده‌هایی طی دهه‌های اخیر می‌شناسیم که از نظر علمی بی‌نظیر و مورد احترام همه استادان و دانشجویان بوده‌اند ولی در مسند مدیریت مورد اعتراض یا حتی برکناری به خاطر سوءمدیریت خود قرار گرفته‌اند. یا در عرصه‌های بالاتری همچون وزارتخانه‌ها یا مجلس و... که بسیاری از شخصیت‌های علمی وارد آن‌ها شده‌اند طی سال‌های دور و نزدیک ولی مدیران و تصمیم‌گیرندگان خوبی نبوده‌اند. به عبارتی دانشمندان خوب، اما مدیرانی ضعیف بوده‌اند.

دانشجو اگر در کنار درس و تحصیلات، تمرین مدیریت را شروع کند (هر چند در موقعیت‌های کوچک و محدود) به طور حتم نقاط ضعف خود را پیدا می‌کند و رفته رفته با قلق کار آشنا می‌شود و آمادگی مدیریت‌های بزرگ‌تر را هم پیدا می‌کند، اما اینجا باید این هشدار را داد که حتی اگر دانشجویان با مهارت خوب و معدل ۲۰ از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند ولی نتوانند از پس یک مدیریت متوسط یا ساده چه برسد به مدیریت‌های کلان برآیند، پس به طور عملی سود کافی را به جامعه نرسانده‌اند. بنابراین باز هم باید گفت کجا بهتر از تشکل‌های دانشجویی برای تمرین مدیریت!

* دبیرکل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور
و عضو هیئت علمی دانشگاه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار