کد خبر: 1037252
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۰
مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه در کشور کشت محصولات تراریخته نداریم، افزود: آمیختگی و اصلاح نژاد غیرکارشناسی و بدون تحقیقات می‌تواند تهدیدی برای ذخایر ژنتیکی بومی ارزشمند کشور باشد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش ایلنا، اسکندر زند با تأکید بر اینکه آمار‌ها نشان می‌دهد در برخی از حوزه‌ها مانند جنگل با تخریب و کاهش سطح مواجه هستیم، افزود: در آ‌مار رسمی سطح جنگل‌های کشور از ۵/ ۱۹ میلیون هکتار به ۳/ ۱۴ میلیون هکتار رسیده است و اگر آمار جدیدی گرفته شود طرح جنگل‌ها در کشور ما کمتر خواهد بود. مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی درباره تهدیدی که ورود محصولات تراریخته (دستکاری ژنتیکی شده) به کشور ایجاد می‌کند، گفت: کشت محصولات تراریخته در کشور ما انجام نمی‌شود و تنها واردات این محصول را انجام می‌دهیم که آن نیز تحت پروتکل‌های خاص بین‌المللی و با کنترل است.

زند ادامه داد: کنوانسیون تنوع زیستی که ایران نیز در آن عضویت دارد پروتکلی تحت عنوان کارتانیا دارد که بر اساس دستورالعمل آن مخاطرات محصولات تراریخته در محیط زیست کنترل می‌شود ضمن اینکه ما از سال‌۹۴ کارگروهی را در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل داده‌ایم که بر ورود محصولات تراریخته به کشور نظارت می‌کنند.
زند در پاسخ به این پرسش که آیا آمیختگی ژنتیکی برای اصلاح‌نژاد در دام‌ها تهدیدی برای از بین رفتن ذخایر ژنتیکی ارزشمند بومی است، گفت: آمیختگی ژنتیکی می‌تواند تهدید جدی برای ذخایر ژنتیکی کشور ما باشد به همین دلیل باید با احتیاط کامل در این زمینه اقدام به اصلاح نژاد دام‌های بومی کرد. مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به تهدید‌هایی که صید ترال برای تنوع زیستی دریا‌های جنوب ایجاد کرده است، گفت:‌صید ترال متوقف شده است و ادامه آن به نتیجه مطالعات بخش تحقیقاتی بستگی دارد ضمن اینکه ما اطلاعاتی در مورد نتایج صید ترال بر تنوع زیستی دریای جنوب به دست آورده‌ایم که به زودی آن را به اطلاع خبرنگاران خواهیم رساند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار