کد خبر: 1037402
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۹
به‌رغم تلاش چینی‌ها برای تنش‌زدایی با امریکا، دولت جدید این کشور سیاست تنش را در رأس اولویت‌های سیاست خارجی خود قرار داده و در راستای آنچه تنبیه چینی‌ها عنوان کرده، در مقابل رقیب نوظهور لباس رزم بر تن کرده است. جمهوریخواهان کنگره خواستار موضع قاطع در مقابل تهدیدات چین شده‌اند، وزارت خارجه نیز از پکن خواسته به فشار‌های نظامی و اقتصادی علیه تایوان خاتمه دهد، همزمان با حرکت ناو نیمیتز از خلیج فارس به سمت اقیانوس هند و آرام، یک فرمانده ارشد امریکایی هم گفته که جنگ هسته‌ای با چین و روسیه یک امکان واقعی است؛ سیاست تقابل تجاری ترامپ که برخی رسانه‌ها آن را شکست خورده عنوان کرده‌اند که در دوره بایدن احتمالاً بیشتر رنگ تقابل نظامی به خود می‌گیرد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: درحالی که چینی‌ها پیش‌تر ابراز امیدواری کرده بودند که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا با کنار گذاشتن سیاست‌های دولت قبلی در مسیر عادی‌سازی روابط و توسعه همکاری‌ها گام بردارد، اما واشنگتن برای چینی‌ها شمشیر را از رو بسته است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جمهوریخواهان کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان امریکا از کاخ سفید خواستند «وضوحی قطعی» در راهبردش برای مقابله با تهدیدات حزب کمونیست چین که به تضعیف تسلط امریکا متهمش کردند، ارائه کند. آن‌ها در نامه‌ای به جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت امریکا نوشتند: «ما به میزان فوق‌العاده‌ای نگران تلاش‌های فاحش حزب کمونیست چین برای استفاده تسلیحاتی از بخش خصوصی آن‌ها به جهت اهداف نظامی و اطلاعاتی، بهره‌برداری از داده‌های مردم و اصناف تجاری امریکا و دستکاری بازار‌های جهانی برای تکنولوژی‌های حیاتی و نوظهور و همه این‌ها در ضمن کمتر در دسترس بودن در صحنه بین‌المللی، هستیم.» در ادامه این نامه تصریح شد: «این ضروری است که ما جلوی حکومت کمونیستی استبدادی را که فعالانه در نسل‌کشی دخیل بوده و منافع مشترکی با امریکا در نفوذ و بهره‌برداری از ارتباطات و ستون فقرات تکنولوژی کشور ما ندارد، بگیریم.» به گزارش شبکه فاکس نیوز، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا هم روز چهار شنبه در سخنانی با هشدار به چینی‌ها گفت: «ما از پکن می‌خواهیم فشار نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی خود علیه تایوان را متوقف کند و در عوض در گفت‌وگوی معناداری با رهبر دموکراتیک تایوان شرکت داشته باشد.» تنش‌ها بین امریکا و چین در سال‌های اخیر تحت دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق به سبب جنگ تجاری بین دو کشور و همچنین مانور‌ها و گشت‌زنی‌های نظامی در مناطق به شدت مورد مناقشه شامل تنگه تایوان و دریای چین جنوبی بالا گرفته است. دولت بایدن درحالی تقابل با چین را در رأس سیاست‌های خارجی خود قرار داده است که این برنامه در دوره ترامپ شکست خورده بود. آنگونه که پایگاه خبری «آکسیوس» نوشته است «جنگ تجاری که رئیس‌جمهور سابق امریکا علیه چین به راه انداخت چیزی جز شکست همه‌جانبه برای کشورش به همراه نداشت و موجب کاهش ارزش دلار شد.»

ترامپ تلاش می‌کرد با جنگ اقتصادی و تجاری، چین را از مسیر راه خود بردارد، اما دولت بایدن تقابل امنیتی را در پیش گرفته است و تحرکات نظامی در هفته‌های اخیر و اعزام ناو نیمیتز از خلیج فارس به اقیانوس آرام و هند، برای مهار چین نیز در این راستا انجام شده است. واشنگتن برای ائتلاف‌سازی منطقه‌ای علیه چین، درصدد است مناسبات با هند را به عنوان دشمن چینی‌ها، تقویت کند.

جنگ هسته‌ای با چین

دریادار ریچارد چارلز، فرمانده واحد فرماندهی استراتژیک ارتش امریکا روز چهار شنبه در تحلیلی در شماره جدید نشریه متعلق به انستیتوی نیروی دریایی امریکا به ارائه یک ارزیابی صریح و همراه با جزئیات پرداخت و عنوان کرد که دیگر دوران لوکس زندگی در دوره پساجنگ سرد زمانی که یک جنگ مسلحانه مستقیم با یک قدرت هسته‌ای رقیب ممکن نبود، تمام شده است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، او در این ارزیابی جدید خود تأکید کرد: «این امکان واقعی وجود دارد که یک بحران منطقه‌ای با روسیه یا چین سریعاً تا حد یک جنگ با تسلیحات هسته‌ای در صورتی که آن‌ها تهدید حکومت یا دولت‌شان را در نتیجه شکست متعارف نتیجه بگیرند، تشدید شود.» این ژنرال امریکایی بیان داشت: «پنتاگون باید این فرض اصلی را که استفاده از تسلیحات هسته‌ای تقریباً غیرممکن است، تغییر داده و به جایش اینکه «به کار‌گیری سلاح هسته‌ای یک امکان بسیار واقعی است» را فرض بگیرد.» جنگ هسته‌ای احتمالی بین دو قدرت بزرگ می‌تواند تبعات جبران ناپذیری برای نظام بین‌المللی به همراه داشته باشد و چینی‌ها تمایلی برای درگیری نظامی با امریکا در اطراف مرز‌های خود ندارند. امریکا در سال‌های اخیر چین را به عنوان تهدید و رقیب جهانی برای منافع خود توصیف کرده است و از هر ابزاری برای مهار این کشور استفاده می‌کند. حمایت‌های نظامی و اقتصادی از تایوان و مداخله در امور هنگ‌کنگ، برنامه‌های امریکا برای ضربه زدن به چین از داخل است. بر اساس گزارش‌ها و آمار‌های رسمی جهانی چین در چند سال آینده از نظر اقتصادی جایگاه اول را از امریکا خواهد گرفت و در عرصه نظامی نیز در یک دهه گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است و همین مسئله مقامات واشنگتن را به شدت نگران کرده است. امریکایی‌ها سعی دارند با تقویت مناسبات اقتصادی و نظامی با متحدان خود در شرق آسیا، کمربند امنیتی دور چین بکشند؛ همان کاری که در دوران نظام دوقطبی علیه شوروی سابق به کار گرفتند.

اتهام حمایت از کودتای میانمار

دولت امریکا علاوه بر تقابل نظامی و اقتصادی با چین، به اتهام‌زنی در عرصه بین‌المللی علیه این کشور نیز روی آورده است تا نگاه جامعه جهانی را نسبت به سیاست‌های پکن بی اعتنا کند. وانگ وِنبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهار شنبه اتهامات در خصوص حمایت پکن از کودتای اخیر در کشور میانمار را رد کرد. به نوشته خبر‌گزاری رویترز، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در خصوص این اتهامات گفت: «نظریه‌های مربوطه صحت ندارند. ما به عنوان کشور همسایه میانمار می‌خواهیم که همه طرف‌ها در این کشور بتوانند اختلافات خود را به درستی حل و فصل و از ثبات سیاسی و اجتماعی حمایت کنند.» به دنبال دیدار دیپلمات ارشد چین با برخی مقام‌های کشور میانمار از جمله «مین آنگ هلینگ» فرمانده کل ارتش میانمار در ماه گذشته، برخی رسانه‌ها و مقام‌های غربی، در خصوص کودتای روز دو شنبه در میانمار انگشت اتهام را به سمت پکن گرفته‌اند. مین آنگ هلینگ هم اکنون قدرت را در میانمار به دست گرفته است. باتوجه به اینکه چین کودتای میانمار را محکوم نکرده است و خواهان برقراری ثبات در این کشور شده است، غربی‌ها این موضع نرم چینی‌ها را نشانه‌ای از تأیید کودتا عنوان کرده‌اند. امریکا و متحدان اروپایی آن خواهان اتخاذ تصمیم جدید در مقابل دولت کودتا هستند، ولی روسیه و چین با این اقدام مخالف هستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار