کد خبر: 1037558
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۹
مسئول بسیج سازندگی سپاه الغدیر یزد در گفتگو با «جوان» عنوان کرد
تاکنون ۴۷۰ گروه جهادی در یزد تشکیل شده و لازم است همه آن‌ها ثبت سامانه اطلس جهادی شوند که تابحال خدمات خوبی را در حوزه اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی از جمله سیل خوزستان، لرستان و سیل در ابرکوه انجام داده‌اند. فقط در سال گذشته ۱۷۰ گروه جهادی که اکثر آن‌ها را دانشجویان بسیجی و انقلابی تشکیل می‌دهد، شناسنامه‌دار شدند.
سيداحمد هاشمی اشكا

سرویس ایران جوان آنلاین: استفاده از ظرفیت جوانان برای انجام امور مختلف و بخصوص محرومیت‌زدایی از مناطق کم‌برخوردار موجب شکوفایی اقتصادی می‌شود که تشکیل گروه‌های جهادی آن هم به صورت تخصصی با همین هدف انجام گرفته است. هم اکنون ۴۷۰ گروه جهادی در استان یزد وجود دارد و حضور آن‌ها در حوزه اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی و کمک‌هایشان بعد از سیل خوزستان و لرستان و ابرکوه به آسیب‌دیدگان از این حوادث، نشان داد از توانمندی‌های زیادی برخوردار هستند. به همین بهانه و برای آگاهی از عملکرد گروه‌های جهادی و برنامه‌های بسیج سازندگی سپاه‌الغدیر استان یزد به مناسبت دهه‌فجر با سرهنگ مجید صادقی مسئول این سازمان گفتگو کردیم.

بسیج سازندگی سپاه‌الغدیر چه برنامه‌هایی را برای ایام دهه فجر در دستور کار دارد؟


امسال به دلیل شیوع کرونا ویژه برنامه‌های گرامیداشت ۲۲ بهمن با محدودیت‌های کرونایی در سطح پایگاه و نواحی مقاومت بسیج برگزار می‌شود. نزدیک به یک هزار برنامه فرهنگی، اجتماعی، تبیینی و بصیرتی به صورت مجازی و بخش محدودی نیز به صورت حضوری برای بزرگداشت یوم‌الله دهه فجر در برنامه قرار دارد. در کنار این برنامه‌ها محرومیت‌زدایی و تلاش برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به اقشار مختلف به ویژه در شرایط بحرانی شیوع کرونا مهم‌ترین رسالت مسئولان و دست‌اندرکاران است. بر همین اساس برگزاری رزمایش کمک مؤمنانه در بیستم بهمن، شاخص‌ترین برنامه این ایام در یزد است.


با توجه به شیوع کرونا و صدمات این ویروس به خانواده‌ها، چه کمک‌هایی در قالب کمک مؤمنانه در استان صورت گرفته است؟


به دنبال حمایت از زوج‌های محروم و در راستای نهضت کمک مؤمنانه، سپاه پاسداران با همت خیرین و آورده اولیه محرومین، پنجمین مرحله تحویل اقلام اساسی زندگی به زوج‌های مورد هدف را اجرا کرد. طی یک ماه اخیر بود که در ادامه رزمایش همدلی و مواسات و کمک به زوج‌های جوان در تأمین لوازم زندگی، ۷۳ مجموعه جهیزیه آماده و تحویل آن‌ها شد. این مرحله از تحویل جهیزیه را به دنبال چهار مرحله قبلی داشتیم. سیاست بسیج سازندگی در کمک به زوج‌های جوان تسهیل امر ازدواج با تأمین مایحتاج زندگی است.


آیا این کار ادامه خواهد داشت و لوازم چه ویژگی‌هایی دارند؟


ایرانی بودن اقلام و کالا‌های جهیزیه که البته از بهترین برند‌های داخلی است و همچنین انجام مذاکره با شرکت‌های تولیدی برای کاهش هزینه بسیار مهم است. همچنین ورود خیرین و سپاه و تمهیدات دیگر، هزینه پرداختی برای خانواده‌های نیازمند را به شدت کاهش داده است. روند تأمین جهیزیه برای خانواده‌های محروم را ادامه خواهیم داد و با توجه به شیب تند قیمت‌ها باید منتظر آینده بود. قطعاً ما تمام تلاش خود را برای کمک به نیازمندان خواهیم داشت، اما به همت بیشتر از طرف مجموعه‌های سپاه، خیرین و مردم نیازمندیم که ان‌شاءالله این همت شکل خواهد گرفت و نهضت تأمین جهیزیه ساده ادامه‌دار خواهد بود.


اقدامات دیگری در رابطه با حمایت از خانواده‌های کم‌برخوردار داشته‌اید؟


بله. در آذرماه دومین اجلاسیه کنگره ملی ۴ هزار شهید استان یزد را داشتیم که اقدامات محرومیت‌زدایی و خدمت‌رسانی در قالب این کنگره قرار داشت. اهدای ۴ هزار جهیزیه به زوج‌های نیازمند، تهیه و توزیع ۴ هزار بسته کمک معیشتی ویژه نیازمندان و تحت پوشش قرار دادن ۴ هزار یتیم از جمله اقدامات حمایتی کنگره شهدا بود. تدوین ۴۰ عنوان برنامه فرهنگی، رفاهی، تفریحی، ورزشی، حمایتی و حقوقی از جمله اقدامات انجام شده در کنگره بود. ما معتقدیم برخورداری از روحیه و مدیریت جهادی رمز موفقیت در هشت سال دفاع مقدس بوده که باید در عصر حاضر نیز مورد توجه مسئولان قرار بگیرد و بحران‌های مختلف نظیر شیوع کرونا و نابسامانی‌های اقتصادی را مدیریت کنند. تحقق ۴ هزار ازدواج، انجام ۴ هزار مورد صلح و سازش در پرونده‌های دعاوی به همت بسیج حقوقدانان، انجام ۴ هزار مورد ویزیت رایگان توسط بسیج جامعه پزشکان و تقبل هزینه ۴ هزار نسخه داروی مورد نیاز بیماران خاص، از دیگر اقدامات انجام شده در استان یزد است.


هم اکنون چند گروه جهادی در استان مشغول به فعالیت هستند؟


تاکنون ۴۷۰ گروه جهادی در یزد تشکیل شده و لازم است همه آن‌ها ثبت سامانه اطلس جهادی شوند که تابحال خدمات خوبی را در حوزه اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی از جمله سیل خوزستان، لرستان و سیل در ابرکوه انجام داده‌اند. فقط در سال گذشته ۱۷۰ گروه جهادی که اکثر آن‌ها را دانشجویان بسیجی و انقلابی تشکیل می‌دهد، شناسنامه‌دار شدند. براساس طرح اعتلای بسیج، تمام گروه‌های جهادی مردمی باید برای فعالیت ثبت سامانه شوند. البته تمام نواحی و پایگاه‌های مقاومت بسیج در سطح استان آماده همکاری با متقاصیان فعالیت جهادی هستند زیرا هرگونه فعالیت در جریان گروه‌های جهادی باید تابع مقررات و در راستای تحقق مأموریت‌های محوله بسیج باشند.


برگزاری کارگروه بسیج سازندگی به صورت فصلی، حمایت از گروه‌های جهادی، حمایت از طرح‌های محرومیت‌زدایی و اشتغالزایی برگزاری شورای برنامه‌ریزی و انعقاد تفاهمنامه و موافقت‌نامه‌های محرومیت‌زدایی با دستگاه‌های اجرایی برای تقویت و پشتیبانی از طرح‌های مختلف بسیج سازندگی است که در همین راستا اجرای ۱۷ طرح در زمینه‌های مختلف، بازسازی ۸۹ واحد منزل محرومان، بذرپاشی ۶۳۰ هکتار از مراتع تفت و میبد با پهباد، برگزاری هفت مرحله رزمایش کمک مؤمنانه، افتتاح ۳۵ کارگاه اشتغالزایی و اهدای ۸۰۰ جهیزیه و کمک جهیزیه در سال‌جاری به همت بسیج سازندگی یزد صورت گرفته است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار