کد خبر: 1038341
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۴
معمای ضعف سریال‌های انقلابی
اکبر نبوی با انتقاد از متن سریال‌هایی که در سال‌های اخیر در حوزه تاریخ معاصر و مشخصاً تحولات مرتبط با انقلاب اسلامی نوشته شده است، عنوان کرد که نویسنده بیشتر به تخیل خود اکتفا کرده است.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: اکبر نبوی، مستندساز و منتقد سینما و تلویزیون درباره اینکه چرا در این سال‌ها کمتر اقتباسی درباره چهره‌ها و سوژه‌های انقلابی در سریال‌ها صورت گرفته است، به مهر گفت: نمی‌دانم چه آفتی به جانِ نویسندگان ما افتاده است که برای کار‌های تصویری درام و داستانی اعم از سینمایی یا تلویزیونی، کمتر خود را به زحمت تحقیق و پژوهش می‌اندازند، البته نمی‌گویم هیچ کس چنین کاری را انجام نمی‌دهد، اما شمار کمی هستند که خود را ملزم به تحقیق و پژوهش یا استفاده از منابع مکتوب داستانی و اقتباسی می‌دانند. این فعال سینمایی که در برخی از گروه‌های فیلم و سریال صدا و سیما نیز حضور داشته است، درباره فیلمنامه‌های راه یافته به این گروه‌ها عنوان کرد: در طول دو سال گذشته سه متن در حوزه تاریخ معاصر که به اواخر قاجار و اوایل پهلوی اول مربوط می‌شد، به دست ما رسیده است. من زمانی که هر سه متن را خواندم، مشخص بود که هیچ تحقیق و پژوهشی پشت آن‌ها نبوده است و نویسندگان اطلاعات کلی از آن مقطع داشته یا شنیده و بر اساس آن‌ها به تخیلات خود اکتفا کرده‌اند. وی ادامه داد: واقعاً بدون بررسی درست نمی‌توان گفت ریشه و حلقه مفقوده این زنجیره چیست که سریال‌های انقلابی ما از تحقیق، پژوهش و اقتباس‌های درست برخوردار نیستند. این حجم از تنبلی و بی‌حوصلگی در نویسندگان از کجا می‌آید؟ یا حتی چرا کارگردان‌هایی که زمانی مبتنی بر رمان و قصه، فیلم‌های ماندگاری را در تاریخ رقم زده‌اند، الان چند سالی است که ضعیف‌ترین کارهایشان را می‌سازند؟

نبوی در پاسخ به اینکه چقدر منابع اقتباسی در حوزه روایت‌های انقلابی موجود است، عنوان کرد: منابع تحقیق و پژوهش از آثار داستانی قوی بیشتر است، با این حال حتی در شرایط فقدان منابع، نویسنده و کارگردان باید به خودش متعهد باشد و اگر منبع لازم موجود نباشد، دست به تولید نزند تا مبادا گرفتار آثار کلیشه‌ای و ضعیف شود. نبوی در بخش دیگری از سخنانش درباره مدیرانی که در مورد موضوعات انقلابی سفارش کار می‌دهند، عنوان کرد: مدیران در کاری که متولی آن هستند سختگیر نیستند و به دم دستی‌ها اکتفا می‌کنند. منظور از سختگیری، ممیزی یا سانسور آثار نیست بلکه این سختگیری‌ها به کیفیت کار برمی‌گردد.

وی درباره سریال‌های اخیر سیما مثل «روز‌های ابدی» به کارگردانی جواد شمقدری بیان کرد: از جواد شمقدری نمی‌توان سریال چندان موفق و باکیفیتی را انتظار داشت.

همانطور که از محمدرضا ورزی هم نمی‌توان انتظار داشت و اکثر سریال‌های او کار‌هایی بی‌ربط به انقلاب و کشور بوده است و نمی‌دانم چرا مدیران سهل‌گیرانه باز هم آثار دیگری را به وی سفارش می‌دهند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار