کد خبر: 1038380
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۱
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی:
فائزه تقی پور گفت: باید از تکنولوژی های جدید به نفع خودمان استفاده کنیم و برای فرزندان تربیت رسانه ای خوبی داشته باشیم تا با هر تکنولوژی یا شبکه اجتماعی جدیدی که مواجه شدند، طرز استفاده از آن را بلد باشند.

به گزارش سعید عرفان منش خبرنگار جوان انلاین از اصفهان، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهارداشت:نشست مادران مجازی با موضوع "نقش مادران در مدیریت تفریحات فرزندان در فضای مجازی" به همت فرهنگسرای رسانه وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان و طرح ساماندهی ناژوان برگزار شد.

در این نشست با طرح سوال اینکه وقتی وارد فضای مجازی و تکنولوژی های جدید می شویم، آیا دنیا عوض شده و مادران عوض نشده اند یا اینکه مادران هم متناسب با این دنیا تغییر کرده اند، گفت: باید از خودمان بپرسیم می توانیم با فرآیند رسانه ای دنیا مقابله کنیم و اینکه آیا این کار ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه در دنیای جدید با چه نوع خانواده ای مواجه هستیم، بیان داشت: زمانی روابط در خانواده ها به صورت عمودی بود، یعنی پدر رئیس اصلی خانواده محسوب می شد، مادر مدیر میانی بود و فرزندان نقش اجرایی برعهده داشتند اما در دنیای امروز دیگر شاهد روابط عمودی در خانواده ها نیستیم و روابط در خانواده به شکل افقی شده است، یعنی تمام افراد خانه در تصمیم گیری ها و روند اتفاقات خانه سهم دارند و مسئولیت ها تقسیم شده است.

 مدیر گروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان با بیان اینکه در بحث روابط خانوادگی داخل خانه رابطه افقی و رابطه عمودی را می توان به رابطه انعطافی تبدیل کرد، افزود: خانواده ها بسیاری از تغییرات و آسیب های اجتماعی را گردن فضای مجازی می اندازند اما باید به طور دقیق بررسی کرد که این فضا چه قدر قدرت تغییر داشته و چه تغییراتی توانسته ایجاد کند.

وی ادامه داد: با نگرش برخی از مادران، در فضای مجازی به جای فرصت با تهدید مواجه هستیم و این افراد نگران حضور و استفاده فرزندان خود در فضای مجازی هستند.

به گفته تقی پور، نگرانی پدر و مادرها از تاثیرات فضای مجازی بر فرزندانشان بجا و منطقی است اما نگرانی و دغدغه آن ها باعث کند شدن سرعت جهانی و استفاده از تکنولوژی نمی شود.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه باید نگرانی را کنار بگذاریم و دنبال راه حل باشیم، تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته، هر تکنولوژی جدید یا شبکه اجتماعی تازه ای که وارد می شود، اولین اعضا آن ها والدین و معلمان 25 تا 35 هستند اما در کشورهای توسعه یافته، اولین گروه وارد شده به شبکه های اجتماعی، افراد 13 تا 18 سال هستند.

وی ادامه داد: معمولا رویکرد والدین نسبت به تکنولوژی های جدید، اعتراض، مقاومت و در مرحله آخر پذیرش است، در صورتی که این روند باید برعکس باشد، یعنی ما باید به فرزندان آموزش می دادیم اما حالا والدین از فرزندان یاد می گیرند و در واقع فرزندان فرهنگ استفاده را برای ما ایجاد کرده اند.

وی با بیان اینکه کودکان به نسبت والدین وقت بیشتری را در فضای مجازی سپری می کنند، تاکید کرد: باید این سوال را مطرح کنیم که آیا این فضای امن ایمن است یا خیر؟ در واقع فضای مجازی به همان اندازه که می تواند تهدید کننده باشد، مثبت هم قلمداد می شود و باید به عنوان والد نگاه مثبتی داشته باشیم و جسارت داشته باشیم و با تکنولوژی های جدید آشنا شویم.

این مدرس ارتباطات افزود: دیوید رازمن، جامعه شناس آلمانی در تحقیقی به این نتیجه رسیده که در دنیای جدید که دنیای رسانه همراه با تکنولوژی است، انسان ها انبوه تنهایی هستند، یعنی در شهرهای پرجمعیت زندگی می کنند اما تنهایی انتخاب آن هاست.

تقی پور در ادامه خصوصیات افراد مختلف از لحاظ سنت راهبر، درون راهبر و دگر راهبر را بر شمرد و گفت: افرادی که در کنار هم زندگی می کنند، ممکن است هر کدام خصوصیات مختلفی داشته باشند و معمولا کودکان تحت تاثیر شبکه های اجتماعی، دگر راهبر را انتخاب می کنند.

وی با تاکید بر این نکته که باید از تکنولوژی های جدید به نفع خودمان استفاده کنیم، گفت: باید برای فرزندان تربیت رسانه ای خوبی داشته باشیم تا با هر تکنولوژی یا شبکه اجتماعی جدیدی که مواجه می شوند، طرز استفاده از آن را بلد باشند.

 

 

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر