کد خبر: 1038416
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۷
رگلاتورهای گازی نیز مانند ابزارهای دیگر عمر مفید دارند و بهتر است هر 10 سال یک بار تعویض شوند.

رگلاتور گاز به تجهیزی می گویند که برای کنترل و تنظیم فشار گازهای موجود در مخازن، سیلندرها و خطوط گازرسانی کاربرد دارد. در واقع می توان گفت که رگلاتورگاز تنظیم فشار گاز خروجی را برای کاربر تنظیم می کند و باعث می شود که کاربر فشار گاز مورد نیاز خود را بتواند به دست آورد. بنابراین رگلاتور گاز فشار بالای منبع گاز را به فشار پایین کاهش می دهد. این تجهیز با نام های متفاوتی مانند مانومتر، رگولاتور یا رگلاتور در ایران شناخته شده است و مرسوم است که در صنعت بسیار کاربرد دارد.

انتخاب درست رگلاتور به عوامل متعددی بستگی دارد و بهتر است کاربران با توجه به نیازهای خود رگلاتور مورد نیاز خود را انتخاب کنند زیرا انتخاب اشتباه رگلاتور هزینه های سنگین مالی و جانی را به بار می آورد که با توجه به این موضوع، مشورت گرفتن از افراد متخصص در این زمینه بسیار ضروری است. شرکت ای شاپ صنعت یکی از بزرگترین و معتبرترین تامین کننده تجهیزات ابزار دقیق است که در پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی نیز مشاورین متخصصی دارد و می توانید جهت مشاوره در زمینه انتخاب صحیح رگلاتورگاز با کارشناسان مجرب این مجموعه تماس بگیرید.

رگلاتور گاز

نحوه عملکرد رگلاتور گاز

در هشت مرحله کارکرد صحیح رگلاتور گاز را شرح می دهیم :

مرحله اول : وارد شدن گاز در رگلاتور

در این مرحله زمانی که رگلاتور به سیلندر وصل می شود و شیر سیلندر باز می شود، گازی که فشرده شده است با فشار بالا در محفظه شیر رگلاتور وارد می شود.

مرحله دوم : پر شدن محفظه از گاز

گاز با سرعت بسیار بالا محفظه را پر می کند.

مرحله سوم : پایین رفتن دیافراگم

وقتی که برای افزایش جریان گاز، دکمه کنترل رگلاتور در جهت عقربه های ساعت چرخانده می شود، باعث فشرده شدن فنر به سمت پایین و هل دادن دیافراگم به پایین می شود. این عمل نیز باعث می شود که سوپاپ شیر باز شود.

مرحله چهارم : وارد شدن گاز در محفظه فشار پایین

زمانی که سوپاپ شیر باز می شود باعث می شود که گاز به محفظه فشار پایین وارد شود که این عمل خود باعث می شود که گاز به دیافراگم در جهت بالا، فشار زیادی وارد کند بنابراین نیروی خلاف جهت به فنر وارد می شود.

مرحله پنجم : ثابت شدن دیافراگم

وقتی بین نیرویی که از سمت فنر وارد می شود و نیرویی که خلاف جهت وارده از سمت گاز است به تعادل می رسد، این عمل باعث می شود که دیافراگم ثابت شود. در این زمان است که گاز به صورت ثابت و به آرامی از سیلندر خارج می شود.

مرحله ششم : افت فشار سیلندر

وقتی گازی که در سیلندر وجود دارد استفاده شود باعث می شود فشار درون سیلندر افت کند و این عمل کاملا طبیعی است. با این عمل ( افت فشار) دیافراگم تحت تاثیر نیروی فنر قرار می گیرد و به پایین می رود. در این مسیر ورودی گاز از داخل سیلندر به درون محفظه رگلاتور باز می شود و گاز بیشتری به محفظه فشار پایین وارد می شود.

مرحله هفتم : افزایش فشار خروجی

زمانی که گاز در محفظه فشار پایین افزایش یابد باعث می شود که فشار خروجی نیز افزایش یابد و همین عمل باعث می شود که هیچ گازی در داخل محفظه باقی نماند.

مرحله هشتم : تخلیه سیلندر

زمانی که تخلیه سیلندر به صورت کامل انجام شود یا شیر سیلندر بسته شود باعث می شود که ورودی گاز صفر شود و فشارسنج ها در صورتی که وجود داشته باشند فشار صفر را نمایش دهند.

کاربرد رگلاتور گاز

رگلاتور گاز جریان خروجی گاز را بر اساس مقدار مورد تقاضا تنظیم می کند. از طرف دیگر باعث خروج جریان ثابت می شود. بنابراین بهتر است بگوییم صرف نظر از نوسانات جریان خروجی گاز، رگلاتور گاز باعث عبور گاز با دبی ثابت می شود.

پارامتر های مهم در هنگام انتخاب و خرید رگلاتور گاز

گاز مصرفی

جنس رگلاتور گاز

فشار ورودی حاصل از سیلندر

فشار خروجی

طبقه بندی رگلاتور های گاز

رگلاتورهای گاز صنعتی

رگلاتورهای مورد استفاده در مخازن گازهای خالص

رگلاتورهای مورد استفاده در گازهای سمی و خورنده

رگلاتور های مورد استفاده در گازهای فوق خالص

رگلاتورهای مورد استفاده در پزشکی

تفاوت رگلاتور خانگی و صنعتی

می توان گفت که رگلاتور صنعتی جهت مصارف صنعتی و مخزن های بسیار بزرگ کاربرد دارد در حالی که رگلاتور خانگی در سر لوله گاز یا کپسول خانگی استفاده می شود و اندازه کوچک تری نیز دارد. گازهای سمی و خورنده هیچگونه مصرف خانگی ندارند و طراحی رگلاتور های خاص برای همین گازها ( گازهای سمی و خورنده ) جهت مصارف صنعتی است.

نکات مهم هنگام نصب رگلاتور گاز

همیشه رگلاتور گاز را تمیز نگه دارید.

هیچ گاه موقع نصب، رگلاتور گاز را روغن کاری نکنید زیرا بهتر است که در این مواقع سامانه های وروردی و خروجی تمیز و خشک باشند.

رگلاتور شیر نباید عیب یاب باشد پس نباید به هیچ عنوان جریان آن را برعکس کرد.

در هنگم نصب باید بسیار دقت داشت که رگلاتور به زمین نیفتد.

قابل ذکر است که رگلاتورهای گازی نیز مانند ابزارهای دیگر عمر مفید دارند و بهتر است هر 10 سال یک بار تعویض شوند. با توجه به کیفیت تولید، این زمان ممکن است که متغیر باشد و توسط شرکت عرضه کننده رگلاتور گاز این زمان اعلام می شود. بهتر است رگلاتور گازهای اکسید کننده و خورنده قبل از فرسوده شدن تعویض شوند و معمولا تعمیر رگلاتور این گازها از تعویض آن ها بسیار بیشتر است به همین دلیل در اکثر مواقع باید تعویض شوند.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار