کد خبر: 1038608
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۲
نمایندگان مجلس از سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات خواسته‌اند که در مورد سخنانش پیرامون فتوای رهبری در حرمت ساخت بمب اتم توضیح بدهد.
زينب شريعتی
سرویس سیاست جوان آنلاین: علوی هفته گذشته در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به طور زنده پخش می‌شد، گفت: «رهبری صراحتاً در فتوای خود فرمودند که تولید سلاح هسته‌ای خلاف شرع است و جمهوری اسلامی سراغ آن نمی‌رود و آن را حرام می‌داند. اما اگر گربه‌ای را گوشه‌ای گیر بیندازند ممکن است رفتاری کند که گربه‌ای که آزاد است آن رفتار را نمی‌کند. اگر ایران را به آن سمت هل دهند، آن‌وقت تقصیر ایران نیست.» حال برخی نمایندگان مجلس معتقدند که این اظهارات «خلاف فتوای رهبری» و نیز خلاف «امنیت ملی» بوده و از آنجایی که پس از بیان انتقادات رسانه‌ای هم وزیر اطلاعات توضیح و تصحیحی ضمیمه سخنان خود نکرده، باید به مجلس بیاید و در مورد این عبارت و موضع‌گیری خود توضیح دهد.

اظهارات علوی خلاف جایگاه سازمانی وزارت اطلاعات بود

علی خضریان، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام خبر طرح سوال نمایندگان از وزیر اطلاعات اظهار داشت: با توجه به اظهارات سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در ۲۰ بهمن پیرامون احتمال نقض سیاست‌های کلی جمهوری اسلامی و در مخالفت با فتوای مقام معظم رهبری درباره حرام بودن تولید سلاح هسته‌ای که متأسفانه منجر به ایجاد هزینه سیاسی برای نظام جمهوری اسلامی شده، طرح سؤال از وی تهیه و در سامانه مجلس ثبت شده است تا این عضو کابینه پاسخگوی نمایندگان باشد.

وی با بیان اینکه وزیر اطلاعات بعد از گذشت چند روز درصدد جبران اظهارات خود اقدامی نکرده است، افزود: اظهارات علوی برخلاف جایگاه سازمانی وزارت اطلاعات مبنی بر افزایش امنیت برای کشورمان، بوده و امنیت ملی را دچار مشکل کرده است. ضمن اینکه در حوزه سیاست خارجی هم ممکن است این اظهارات جمهوری اسلامی را دچار مشکلاتی کند.

خضریان خاطرنشان کرد: امروز نمایندگان مجلس سؤالی را ثبت کرده و به امضا رسانده و از وزیر اطلاعات علت مواضع خلاف دیدگاه‌های کلان جمهوری اسلامی را جویا شده‌اند و مقرر شد این سؤال در کمیسیون تخصصی یعنی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رسیدگی و مشخص شود علت اظهارات وزیر اطلاعات در این باره چه بوده و چرا او درصدد جبران اظهارات برنیامده است.

رئیس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل ۹۰ گفت: هیئت رئیسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی این کمیسیون را موظف کرده تا نسبت به طرز کار این موضوع، بررسی‌های لازم را صورت دهد که اگر این اظهارات از منظر این کمیسیون امکان بررسی داشته باشد و خسارت‌بار بودن اظهارات وزیر اطلاعات محرز شود، موضوع بررسی و پس از طی مراحل لازم از وزیر اطلاعات توضیحاتی پیرامون این موضوع خواسته شود تا رسیدگی‌های لازم به این پرونده انجام شود.

اظهارات شخصی یا موضع نظام؟

اگر قرار بر تغییر موضع نظام در مورد ساخت بمب اتم باشد، آیا بی هیچ نشان و قرینه‌ای وزیر اطلاعات آن را بیان می‌کند یا آنکه مسئولان مربوطه و حتی خود حضرت صاحب فتوا بیان خواهند کرد؟ از سویی آیا در چنین موضوعات مهمی و آن هم از جایگاه وزیر اطلاعات می‌توان قائل به «موضع شخصی» بود؟ هم از این روست که اظهارنظر علوی، فراتر از آنکه درست یا غلط باشد، آدرس نادرستی از یک «آشفتگی» می‌دهد؛ گویی ایران نمی‌داند می‌خواهد چه کند! و همین یکی از دلایل نادرستی موضع اوست و نظر دادنش در این زمینه است. او با چه کسی هماهنگ کرده بود تا از احتمال تغییر موضع ایران و فتوای رهبری در این زمینه بگوید؟

رهبر انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بار‌ها بر حرمت ساخت، نگهداری و به کارگیری بمب اتم تأکید کرده‌اند. رهبر انقلاب در مهرماه سال ۹۸ در جمع استعداد‌های علمی کشور به صراحت می‌فرمایند: «می‌توانستیم، اما در راه ساخت بمب اتم وارد نشدیم؛ استفاده از بمب اتم حرام قطعی و شرعی است.» همچنین ایشان در سال ۸۹ و در پیامی به نخستین کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه فتوای تحریم استفاده از سلاح‌های اتمی را تکرار کردند و فرمودند: «به اعتقاد ما افزون بر سلاح هسته‌ای، دیگر انواع سلاح‌های کشتارجمعی، نظیر سلاح شیمیایی و سلاح میکروبی نیز تهدیدی جدی علیه بشریت تلقی می‌شود. ملت ایران که خود قربانی کاربرد سلاح شیمیایی است، بیش از دیگر ملت‌ها خطر تولید و انباشت اینگونه سلاح‌ها را حس می‌کند و آماده است همه امکانات خود را در مسیر مقابله با آن قرار دهد. ما کاربرد این سلاح‌ها را حرام و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابنای بشر از این بلای بزرگ را وظیفه همگان می‌دانیم.» رهبری در بهمن ماه سال ۸۸ تصریح کردند: «ما اعتقاد به بمب اتم نداریم، به سلاح اتمی نداریم؛ دنبالش هم نخواهیم رفت. طبق مبانی اعتقادی ما، مبانی دینی ما، به کار بردن اینگونه وسایل کشتار جمعی اصلاً ممنوع است، حرام است؛ این، ضایع کردن حرث و نسل است که قرآن آن را ممنوع کرده؛ ما دنبال این نمی‌رویم...»

باید از مقامات عالی رتبه ایران در موضوعات مهمی که با فضای بین‌الملل پیوند هم دارد، صدای واحد شنیده شود. اما روشن نیست علوی در چه جایگاهی از این تغییر احتمالی صحبت کرده است.

هزینه‌سازی بی‌دلیل وزیر اطلاعات

سخنان وزیر اطلاعات باعث هزینه‌سازی بی‌دلیل برای ایران شد. موج تخریب رسانه‌های معاند و دولت غربی علیه ایران را به راه انداخت و روشن هم نیست چه آورده‌ای داشته است.

در روز‌های اخیر رسانه امریکایی وال‌استریت ژورنال در ادعایی بی‌دلیل گفته بود که مواد رادیواکتیو در سایت‌های اعلام نشده ایران کشف شده و ایران این ادعا را رد کرده بود. اما اکنون اظهارات وزیر دولت می‌تواند قطعات پازل عملیات روانی علیه ایران را به سوی تکمیل پیش ببرد. این اولین بار است که یک مقام رسمی کشورمان از احتمال ساخت بمب اتم می‌گوید.

دویچه وله فارسی می‌نویسد: «این گمانه‌ای است که برخی تحلیلگران هم بدان اشاره می‌کنند و با مثال زدن کره شمالی معتقدند جمهوری اسلامی نیز به آن سو حرکت می‌کند تا با داشتن سلاح اتمی خود را تثبیت کند.» این رسانه در پایان در گزارش تفصیلی پیرامون اظهارات وزیر اطلاعات ایران می‌نویسد: «روزنامه «وال‌استریت ژورنال» روز ششم فوریه به نقل از سه دیپلمات اروپایی گزارش داد بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آثار و شواهد جدیدی از رادیواکتیو در سایت‌های هسته‌ای ایران کشف کردند. دیپلمات‌ها که نامشان در گزارش وال‌استریت ژورنال ذکر نشده است، گفتند نمونه‌هایی که از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در هنگام بازرسی در پاییز از دو سایت هسته‌ای اعلام نشده ایران کشف شدند، حاوی آثاری از مواد رادیواکتیو بوده است که می‌تواند نشان دهد ایران روی سلاح‌های هسته‌ای کار می‌کرده است. طبق نوشته وال‌استریت ژورنال سال گذشته ایران به مدت هفت ماه مانع بازرسی مأموران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شده بود.»
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا اظهارات وزیر اطلاعات ایران را نگران‌کننده خوانده و تاکید کرده است که امریکا همه توان خود برای مانع شدن از گسترش «فعالیت‌های موشکی ایران» به کار خواهد گرفت. آیا وزیر اطلاعات دولت روحانی در هنگام بیان آن جملات متوجه هزینه‌ای که بر کشور تحمیل می‌کند، بوده است؟
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
0
0
چرا سازمان اطلاعات سپاه کار خاوری و سایر مفسدان اقتصادی رو که با سواستفاده از روابط دیپلماتیک ایران و کانادا به این کشور فرار می کنند را تمام نمی کند تا درس عبرتی برای کسانی باشد که به فکر فرار از کشورند….
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار