کد خبر: 1038720
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۰
آیت‌الله رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه مطرح کرد
رئیس قوه قضائیه که روز گذشته در جلسه شورای عالی قوه قضائیه سخن می‌گفت، به برخی اقدامات، اطلاعیه‌ها و بیانیه‌ها تحت عنوان «دفاع از حقوق بشر» که در گوشه و کنار جهان صادر می‌شود، اشاره کرد و گفت: «من اخیراً از مقتل شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس آمده‌ام. چرا برخی کشور‌ها و مجامع بین‌المللی که امروز احساس وظیفه می‌کنند نسبت به یک دیپلمات ایرانی یا یک زندانی اطلاعیه بدهند، نسبت به تروریسم رسمی دولتی اظهار نظر نمی‌کنند؟»
سرویس سیاسی جوان آنلاین: اتهامات حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران، همواره پای ثابت ادعا‌های مدعیان دروغین حقوق بشر غربی است؛ اتهاماتی که اگرچه هیچ سند قابل دفاعی برای آن ارائه نشده، لیکن اهرم فشاری است که به مدد آن ایران را به نقض آن متهم کرده‌اند تا بهانه تحریم ایران از این مسیر هم فراهم شود. این در حالی است که به اعتراف همه آگاهان، منابع عمده این سندسازی‌های دروغین یا منافقین منفوری بوده‌اند که دست آن‌ها به خون ۱۷ هزار شهروند بی گناه جمهوری اسلامی ایران آلوده است یا اسناد مخدوشی است که هرگز در خصوص آن‌ها راستی‌آزمایی نشده است. حال آنکه مظاهر نقض حقوق بشر در غرب اکنون به قدری فراوان و عینی شده است که دیگر کسی دنبال اثبات آن نمی‌گردد. با این حال رئیس قوه قضائیه در اظهار نظری همه مدعیان حقوق بشر را به چالش کشید تا میزان پایبندی آن‌ها به این شعار عیان شود. آیت‌الله رئیسی گفت: «آمادگی داریم درِ زندان‌های خود را باز کنیم تا مدعیان حقوق بشر، هر زندانی را که در ایران می‌خواهند، ببینند. مشروط به اینکه بگذارند ما هم هر زندانی را که در کشور آن‌ها می‌خواهیم ببینیم.»

رئیس قوه قضائیه که روز گذشته در جلسه شورای عالی قوه قضائیه سخن می‌گفت، به برخی اقدامات، اطلاعیه‌ها و بیانیه‌ها تحت عنوان «دفاع از حقوق بشر» که در گوشه و کنار جهان صادر می‌شود، اشاره کرد و گفت: «من اخیراً از مقتل شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس آمده‌ام. چرا برخی کشور‌ها و مجامع بین‌المللی که امروز احساس وظیفه می‌کنند نسبت به یک دیپلمات ایرانی یا یک زندانی اطلاعیه بدهند، نسبت به تروریسم رسمی دولتی اظهار نظر نمی‌کنند؟»

رئیس دستگاه قضا به وضعیت کودکان، زنان و انسان‌های بی‌گناه در یمن اشاره کرد و افزود: «جای شگفتی است که امروز هزاران کودک یمنی به خاک و خون کشیده می‌شوند، اما کسی اظهار نظر نمی‌کند. مگر کودکان و زنان یمنی که روزانه هزاران نفر از آن‌ها از بین می‌روند، بشر نیستند؟» رئیسی با اشاره به آمار بسیار بالای مرخصی زندانیان کشورمان در دوران شیوع کرونا گفت: «هرکشوری مدعی است در جریان کرونا به اندازه جمهوری اسلامی ایران به زندانیانش مرخصی داده و به اندازه ما نسبت به زندانیان با رأفت و مهربانی برخورد کرده است، اعلام کند. ما آمادگی داریم در‌های زندان‌های‌مان را برای دیدن هر کشوری در عالم که بخواهد درون آن‌ها را ببیند باز کنیم مشروط بر اینکه اجازه دیدن هر زندانی در هر کشوری که ما هم اراده کردیم، داده شود. اگر این اتفاق بیفتد مشخص خواهد شد که کجا به حقوق بشر توجه شده و در کجا این حقوق نادیده گرفته می‌شود. امروز آزادگان عالم، توجه غربی‌ها به حقوق انسان را باور نمی‌کنند و می‌دانند که این اقدامات غربی‌ها سیاسی است و آن‌ها حقوق بشر را دستاویزی برای فشار بر کشور‌های مستقل و در حال توسعه دنیا در آورده‌اند.» رئیس دستگاه قضا با تأکید بر این نکته که توجه به حقوق انسان‌ها و زندانیان که از آموزه‌های دین مبین اسلام است، همواره مورد توجه نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهد بود، خاطرنشان کرد: «در قانون اساسی و در رأس آن شرع انور، توجه به حقوق انسان و حقوق بشر جزو مبانی اصلی است و اگر تخلفی هم در گوشه‌ای اتفاق بیفتد، بیش و پیش از هر کسی، سازوکار اداری کشور مدعی آن خواهد بود.»

گزارش سفر به عراق

آیت‌الله رئیسی بخش دیگری از سخنان خود را به سفر هفته گذشته هیئت قضایی عالی رتبه ایرانی به عراق که با دعوت مسئولان عالی قضایی این کشور صورت گرفت اختصاص داد و گفت: «این سفر روشن کرد که بیش از هر زمان دیگری توطئه مستکبران برای جدایی و اختلاف ایران و عراق نقش بر آب شده است.» رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه امروز دلدادگی به نظام، انقلاب و رهبری در میان مردم عراق موج می‌زند، افزود: «یکی از جلوه‌هایی که در سفر به عراق دیده شد آن بود که تمام مردم و مسئولان عراقی نسبت به هدایت‌های رهبری و خدمات صادقانه سپاه اسلام توجه بسیار زیادی داشته و دارند. تمام مردم و مسئولان عراقی دائما این نکته را گوشزد می‌کردند که آن‌ها هیچ‌گاه خدمات شهید سلیمانی و همچنین خدمات ارزشمند ایران در مقابله با داعش و تکفیری‌ها را فراموش نخواهند کرد.» رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی میان ایران و عراق، تأکید کرد که همکاری صمیمانه دو ملت می‌تواند این ظرفیت‌ها را احیا کند. رئیس دستگاه قضا اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلای ایران را همکاری با همسایگان دانست و گفت: «امیدواریم همکاری‌های بین المللی ما با عراق و سایر کشور‌های همسایه بتواند مثمر ثمر باشد.»

پرونده ترور سردار سلیمانی مسئله امت اسلامی

رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنان خود، مسئله پیگیری پرونده ترور شهید سلیمانی و شهید ابومهدی را مسئله امت اسلامی عنوان کرد و با اشاره به اقدامات مثبت طرف عراقی در زمینه پیگیری این پرونده، گفت که قرار شد همکاری دو کشور در این موضوع تا زمان حصول نتیجه ادامه پیدا کند. رئیسی با بیان اینکه عراقی‌ها برای پیگیری پرونده ترور شهیدان سلیمانی و المهندس مصمم و با اراده هستند، گفت: «قرار شد همکاری طرف‌های ایرانی و عراق در موضوع تبادل اطلاعات به ویژه در بخش‌هایی که نیاز به تحقیقات بیشتری هستند بیشتر شود.» رئیس قوه قضائیه تأکید کرد که کیفر مجرمان، عاملان و مباشران در ترور شهید سلیمانی و شهید ابومهدی نباید مشمول مرور زمان شود و همکاری دستگاه‌های قضایی ایران و عراق هر چه زودتر این پرونده را به نتیجه برساند.

مردم نباید دغدغه شب عید داشته باشند

رئیس قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه تلاش مسئولان برای کنترل بازار به ویژه در شب عید و ایام نزدیک به انتهای سال موضوع بسیار مهمی است، تأکید کرد: «مردم نباید در خرید کالا‌های اساسی و مورد نیاز خود، دغدغه قیمت‌های بازار را داشته باشند.» وی ضمن تأکید بر لزوم مدیریت زنجیره تولید تا مصرف گفت: «کنترل قیمت‌ها و مدیریت بازار که یکی از موضوعات مورد انتظار مردم است باید به شکلی باشد که آحاد جامعه بدون دغدغه بتوانند نیازمندی‌های خودشان را تأمین کنند.»

راه‌اندازی سامانه شناسایی اموال محکوم علیه

در این نشست رئیس مرکز آمار و فناوری ارتباطات قوه قضائیه با ارائه گزارشی از سامانه شناسایی اموال «محکوم علیه»، از راه‌اندازی مرحله اول این سیستم تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: «بر اساس بند الف ماده ۱۱۷ قانون برنامه ششم توسعه، تمام مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی از اموال اشخاص دارند، از جمله بانک‌ها، شهرداری‌ها، بورس و اتحادیه‌های املاک مکلف شده‌اند این اطلاعات را به صورت برخط در اختیار قوه قضائیه قرار دهند.

دکتر زارع پور با اشاره به فراهم شدن زیرساخت‌های راه‌اندازی این سامانه در قوه قضائیه تأکید کرد که راه اندازی کامل و بهره‌برداری از این سامانه نیازمند تعامل الکترونیک دارندگان اموال و اشخاص است که در این زمینه بانک مرکزی با راه اندازی سامانه «سیاق» (سامانه یکپارچه استعلامات قضایی) تعامل خوبی با دستگاه قضایی داشته و از همه بانک‌ها خواسته به این تکلیف قانونی عمل کنند، اما متأسفانه از ۳۵ بانک و مؤسسه مالی کمتر از ۱۰ مورد در حال ارائه این سرویس آنلاین به بانک مرکزی هستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار