کد خبر: 1038857
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۹
گروه‌های جهادی یکی از پایه‌های خدمت‌رسانی به نقاط محروم کشور و نیازمندان و مستضعفان هستند و بدون داشتن هیچ چشمداشتی به عرصه خدمت‌رسانی و رفع محرومیت پرداخته و خدمات شایانی را به نیازمندان ارائه کرده و می‌کنند.
محمد‌رضا هاديلو
سرویس ایران جوان آنلاین: با شیوع بیماری کرونا در کشور، فعالیت اغلب این گروه‌ها به سمت خدمات بهداشتی و کمک به کادر درمان بیمارستان‌های مختلف درگیر با بیماران کرونایی معطوف شده است. حالا گروه‌های جهادی در کنار پیگیری خدمات جهادی گذشته خود، طبق فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی، قدم در عرصه کمک مؤمنانه و مواسات گذاشته و در یک سال گذشته خدمات فراوانی را به محرومان و خانواده‌های بیماران کرونایی ارائه کرده‌اند. گروه جهادی امام رضا (ع) شهرستان بشرویه استان خراسان جنوبی از جمله گروه‌های فعال در منطقه است که طرحی را در دستور کار قرار داده است با عنوان «جمعه‌های جهادی» که بر اساس آن برای ارائه خدمات به محرومان و نیازمندان پیش می‌رود.
 
در خراسان جنوبی و شهرستان بشرویه تعدادی از جوانان جهادگر گرد هم آمده و گروهی را تشکیل داده‌اند به نام «گروه جهادی امام رضا (ع).» این‌گروه با محوریت مسجدالرضا (ع) این شهرستان مشغول خدمت‌رسانی به نیازمندان و مستضعفان است. خدمات فراوان این جهادگران باعث شد تا در اولین سال تأسیس خود به عنوان گروه جهادی برگزیده استان معرفی شوند. جذب نیرو‌های متخصص در زمینه‌های عمرانی و فنی موجب شده تا بسیاری از نیازمندان منطقه برای برطرف کردن مشکلات خود به این گروه مراجعه کنند.

جهاد خدمت با محوریت مساجد

«گروه جهادی امام رضا (ع) در سال ۱۳۹۸ تأسیس شد. این گروه جهادی مسجدمحور بوده و زیرنظر مسجدالرضا (ع) شهرستان بشرویه فعالیت می‌کند. از آنجا که در اسلام فعالیت‌های مختلف حول محور مسجد شکل گرفته است و مقام معظم رهبری نیز همواره بر این موضوع تأکید داشته‌اند، مقرر شد که فعالیت گروه جهادی ما با محوریت مسجد بنا نهاده شود.» این‌ها بخشی از حرف‌های مهدی دومیری، مدیر گروه جهادی امام رضا (ع) است که در مورد چگونگی شکل‌گیری این گروه و فعالیت‌هایش توضیح و ادامه می‌دهد: «محوریت مساجد برای فعالیت‌های مختلف فواید زیادی دارد. یکی از مزیت‌ها این است که اهالی مسجد به‌خصوص جوانان و نوجوانان با دیگر فعالیت‌هایی که با محوریت مسجد انجام می‌شوند، همراه شده و پیوند آن‌ها با مسجد عمیق‌تر می‌شود. همچنین افرادی که جذب گروه‌های جهادی می‌شوند، به این واسطه جذب مسجد نیز خواهند شد و در واقع گروه‌های جهادی در حکم بازوی جذب نیرو برای مساجد عمل می‌کنند.» این جهادگر از دیگر فواید مسجدمحور بودن را نزدیکی قشر ضعیف به بدنه متوسط و مذهبی جامعه عنوان و تصریح می‌کند: «محرومان و نیازمندان به خوبی درک می‌کنند که فرزندان مسجدی و اهل نماز و قرآن برای خدمت به آن‌ها آستین بالا زده‌اند. به عبارت دیگر، مسجدمحور شدن گروه‌های جهادی خطر انحرافات فکری اعضای این گروه‌ها را نیز رفع می‌کند.» مدیر گروه جهادی امام رضا (ع) با بیان اینکه این گروه جهادی در اولین سال تأسیس خود به عنوان گروه برگزیده استان معرفی و تجلیل شد، می‌گوید: «گروه جهادی ما با جذب نیرو‌های متخصص در عرصه‌های مختلف از جمله فنی و عمرانی به خدمت‌رسانی در حوزه‌های بنایی، لوله‌کشی آب، گازکشی، برق‌کشی، سفیدکاری، کاشی‌کاری، جوش‌کاری، پنبه‌چینی، نجاری، نقاشی ساختمان، تعمیرات لوازم خانگی، رسیدگی به امور سالخوردگان و... اقدام می‌کند.» وی با ذکر اینکه گروه جهادی امام رضا (ع) به صورت قرارگاهی عمل می‌کند و در دل خود گروه‌های جهادی فعالی همچون گروه جهادی یاسین و شهید بهنام را نیز جای داده است، ادامه می‌دهد: «تعداد اعضای ما در عرصه‌ها و اعزام‌های مختلف، متفاوت است که در برخی از اعزام‌ها بالغ بر ۸۰ نفر پای کار آمده‌اند. به طور کلی اعضای این گروه به صورت تقریبی و میانگین نزدیک به صد نفر هستند که به صورت تناوبی در اردو‌های جهادی شرکت می‌کنند. با توجه به شیوع بیماری کرونا، طی هشت ماه گذشته نزدیک به ۱۵۰ اعزام به مناطق محروم داشته‌ایم و با توجه به برنامه‌ریزی، به صورت میانگین هر هفته حدود پنج اعزام انجام می‌دهیم که این حجم از فعالیت تقریباً در کشور بی‌سابقه است. گروه جهادی ما در امور خیریه نیز سهیم بوده و وسایلی از قبیل یخچال، بخاری، ماشین لباسشویی، سینک ظرفشویی، کابینت، میز تلویزیون و... را به نیازمندان اهدا کرده است.»

خدمات‌رسانی در جمعه‌های جهادی

گروه جهادی امام رضا (ع) که به دنبال گسترش فعالیت‌ها و جذب نیروی بیشتر به نفع مستضعفان است، برنامه‌هایی را تعریف کرده تا هم جهادگران و هم محرومان از آن بهره ببرند. به عنوان مثال، این گروه با رویکرد هفتگی و شعار «جمعه‌های جهادی» بخشی از فعالیت خود را به این سمت معطوف کرده و در طول هفته نیز اقدام به برگزاری اردو می‌کند. این برنامه باعث شده است تا نفرات گروه خیلی از اعضای خانواده خود دور نباشند و شغل یا تحصیلشان در معرض خطر قرار نگیرد و اعضای گروه با شوق و رغبت فراوانی مشغول به فعالیت شوند. دومیری در مورد نحوه اجرای این طرح می‌گوید: «طی اجرای این برنامه، اولویت به شهر محل سکونت اعضا داده شده است که بتوانند ابتدا به رفع مشکلات شهر خود و سپس به نقاط دیگر منطقه و استان بپردازند. این موضوع سبب تشویق بیشتر اهالی برای فعالیت است. یکی از تأثیرات مهم گروه این است که بسیاری از مسئولان منطقه پای کار آمده و در کمک‌رسانی به مردم محروم فعال هستند. اینکه مسئولان از پشت میز جدا شده و جمعه‌ها در میان اعضای گروه و در منزل محرومان حضور داشته باشند، هم سطح امید جامعه را افزایش می‌دهد و هم باعث الگوسازی مثبت می‌شود.» مدیر گروه جهادی امام رضا (ع) خراسان جنوبی بیان می‌کند: «پیش از شیوع بیماری کرونا، تمامی اعضای گروه به ازای هر سه هفته فعالیت جهادی، همراه با همسر و فرزندانشان به مدت یک هفته به اردوی تفریحی دعوت می‌شدند تا بدین وسیله هم خستگی سه هفته کار پیاپی از جانشان زدوده و هم نیاز خانواده‌های ایشان به تفریح برآورده شود. در راستای تعمیق نگاه و دیدگاه اعضای گروه در مورد فعالیت‌های جهادی، طی هر هفته مبانی گروه و اهداف برگزاری اردو‌های جهادی (طبق آیات و روایات) برای اعضا تبیین می‌شود که در صورت تنظیم، منبع خوبی برای گروه‌های جهادی مختلف خواهد بود.» مدیر گروه جهادی امام رضا (ع) خراسان جنوبی با بیان اینکه تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی در میان نیازمندان یکی از فعالیت‌های مهم گروه جهادی ما در ایام شیوع کروناست، می‌افزاید: «احداث حمام، سرویس‌های بهداشتی، انشعاب آب، گاز، برق، ساخت آشپزخانه، کاهگل سقف‌خانه‌ها، کمک در برداشت محصول پنبه، تعمیرات وسایل خانگی، لوله‌کشی آب، گاز، برق، درختکاری گسترده و... بخشی از اقدامات گروه پیش از شیوع کرونا بود.» وی با اشاره به اینکه پس از شیوع بیماری کرونا نیز در امر ضدعفونی فضا‌های عمومی همچون امامزاده‌ها، خیابان‌ها و مراکز عمومی مشارکت فعالی داشتیم، تصریح می‌کند: «با ادامه روند شیوع کرونا از یکسو و وضعیت بد مردم نیازمند از جهتی دیگر و نیز سرد شدن هوا بر آن شدیم تا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فعالیت خود را در زمینه خدمت‌رسانی به مستضعفان با تعداد نیرو‌های کمتر ادامه دهیم و کار خدمت‌رسانی را متوقف نکنیم. کرونا به اندازه کافی داغ بر دل مردم نهاده است و سزاوار نیست با توقف خدمت‌رسانی، داغی دیگر را بر دل مستمندان که صاحبان انقلاب اسلامی هستند، نهیم. در پی رایزنی با اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بشرویه، توانستیم با کمک مسئولان این اداره، به احداث حمام‌های عمومی برای نیازمندان اقدام کنیم که به توفیق الهی این برنامه نیز به خوبی پیگیری و انجام شده است.»
 
با مسئولان
 
فعالیت قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه در آبادان ادامه دارد
 
فعالیت قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنان در مناطق مختلف آبادان ادامه خواهد داشت.

در چند سال اخیر ۱۰هزار متر مربع عملیات محصور نمودن نخلستان‌ها (فنس‌کشی) و نیز صد‌ها هکتار تسطیح اراضی همچنین صد‌ها کیلومتر لایروبی انهار در روستا‌های شهرستان آبادان انجام شده است و این فعالیت‌ها همچنان ادامه دارند.

این فعالیت‌ها ۸ هزار فرصت شغلی را در مناطق روستایی شهرستان آبادان احیا کرده است. خشکسالی سال‌های گذشته خسارت‌های زیادی به نخلستان‌های آبادان وارد کرد و با اقداماتی که قرارگاه محرومیت‌زدایی به همراه سایر ارگان‌ها انجام داد بسیاری از نخیلات احیا شدند.

اجرای طرح محصور کردن نخلستان‌های آبادان از ورود حیوانات وحشی به نخلستان‌ها جلوگیری کرده و همین امر سطح زیر کشت میانه کاری در میان نخیلات را در این شهرستان افزایش داده است.

امیدواریم این اقدامات موجب مهاجرت معکوس و بازگشت روستاییان شود.

از سال ۱۳۹۴ تا کنون قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه ۳۵هزار متر مربع فنس‌کشی باغ، بیش از ۵۰۰ هکتار تسطیح اراضی و ۴۰۰ کیلومتر لایروبی انهار را در روستا‌های شهرستان آبادان انجام داده است.
 
سردار علی اکبر پورجمشیدیان
معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی سپاه
 
ویزیت ۱۴۰۰ بیمار چشمی در زاهدان
 
تیم تخصصی چشم در استقرار پنج روزه خود در شهرستان زاهدان بیش از ۱۴۰۰ نفر را معاینه و به ۱۰۲۸ نفر عینک رایگان اهدا کردند.

از آنجایی که یکی از اهداف بسیج، محرومیت‌زدایی و کمک به مناطق محروم است؛ ویزیت رایگان در درمانگاه‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی، در دستور کار است که به منظور گره‌گشایی از مشکلات پزشکی و درمانی نیازمندان تیم تخصصی چشم با حضور چهار نفر از پزشکان تهرانی به زاهدان اعزام شده‌اند.

این تیم تخصصی که از ۲۱ بهمن ماه در درمانگاه حضرت رسول اکرم (ص) زاهدان مستقر شده‌اند خدمات تعیین شماره چشم و اسکن چشم را به صورت رایگان به بیماران چشمی ارائه می‌کنند.

حضور پزشکان تیم تخصصی چشم در راستای استمرار اجرای رزمایش کمک‌های مؤمنانه است. در همین رابطه بیش از ۱۰۲۸ نفر پس از معاینات دقیق و با سلیقه شخصی به صورت رایگان عینک پزشکی دریافت کرده و ۳۰ نفر نیز برای انجام عمل جراحی چشم شناسایی شدند. این تیم پزشکی همچنین کودکان دارای مشکلات چشمی را شناسایی و درمان کردند که اگر به موقع درمان نمی‌شدند تا آخر عمر با مشکل جدی بینایی مواجه بودند. آن دسته از بیمارانی که نیاز به عمل جراحی دارند نیز طی ماه آینده توسط تیم اعزامی از تهران مورد عمل جراحی قرار می‌گیرند.
 
فاطمه کمیلی
جانشین بسیج جامعه پزشکی سپاه سلمان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار