کد خبر: 1039503
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۹
مسئول بسیج سازندگی سپاه قمربنی هاشم (ع) در گفتگو با «جوان»:
تعداد ۴۸۰ صندوق از سال ۹۷ تاکنون در شهرستان‌های ۱۰ گانه استان چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی شده است. شعار این صندوق‌ها «با مردم، توسط مردم، برای مردم» است و هدف از تشکیل آنها، ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه، ترویج روحیه مشارکت مردم، عدم پرداخت سود بانکی، تسهیل در حل مشکلات مردم، تولید اشتغال‌های کوچک و زود‌بازده، هدایت مردم به سمت مساجد، ایجاد رونق اقتصادی است.
سید‌احمد هاشمی اشکا

سرویس ایران جوان آنلاین: از سال ۱۳۹۷ که سپاه قمر بنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری اقدام به تشکیل صندوق‌های اشتغالزای مردم‌محور کرد، حدود دو سال می‌گذرد و آن‌ها توانسته‌اند در این مدت تعداد صندوق‌های‌شان را به ۴۸۰ برسانند. صندوق‌هایی که با شعار «با مردم، توسط مردم، برای مردم، کار خود را شروع و حالا به همت بسیج سازندگی استان قدرت تشکیل تعاونی را به دست آورده‌اند. برای آگاهی از نحوه عضو‌گیری و فعالیت این صندوق‌ها و برنامه‌ها و اقدامات سپاه استان، به سراغ سرهنگ پاسدار هوشنگ فولادی، مسئول بسیج سازندگی سپاه قمربنی هاشم (ع) رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.

هم‌اکنون چند صندوق برای اشتغالزایی در استان فعال است؟


تعداد ۴۸۰ صندوق از سال ۹۷ تاکنون در شهرستان‌های ۱۰ گانه استان چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی شده است. شعار این صندوق‌ها «با مردم، توسط مردم، برای مردم» است و هدف از تشکیل آنها، ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه، ترویج روحیه مشارکت مردم، عدم پرداخت سود بانکی، تسهیل در حل مشکلات مردم، تولید اشتغال‌های کوچک و زود‌بازده، هدایت مردم به سمت مساجد، ایجاد رونق اقتصادی است.


چند نفر در آن‌ها عضو هستند؟


۲۰ هزار و ۸۳۲ نفر عضو صندوق‌های اشتغالزای مردم‌محور در شهرستان‌های مختلف استان چهارمحال و بختیاری می‌باشند.


چطور از طریق این صندوق‌ها، تعاونی تشکیل می‌دهید؟


نحوه تشکیل تعاونی از طریق صندوق‌های اشتغالزای مردم‌محور به این صورت است که بعد از اینکه صندوق‌ها تشکیل و مبالغی سرمایه جمع شد و تسهیلاتی پرداخت کردند، اقدام به ثبت تعاونی می‌کنند تا از طریق تفاهم همکاری با ادارات به بحث اشتغالزایی بیشتر برای اعضا بپردازند. جالب است بگویم همزمان با دهه مبارک فجر امسال نیز تعداد سه تعاونی از بین این صندوق‌ها در نقاط مختلف استان چهارمحال و بختیاری ایجاد شد و جمعاً ۲۳ تعاونی تشکیل شده که در‌این‌باره پنجمین استان در سطح کشور هستیم. از سال ۹۷ و شروع این طرح موفق به ایجاد ۴۸۰ صندوق اشتغالزای مردم‌محور شده‌ایم.


آیا روی کارگاه‌های اشتغالزایی هم کاری کرده‌اید؟


بله، اقدامات زیادی داشته‌ایم و تا پایان سال‌جاری نیز ۱۵ کارگاه اشتغالزایی در سطح استان افتتاح می‌شود. چند روز پیش هم کارگاه اشتغالزایی قالیبافی به نام شهید‌سپهبد حاج قاسم سلیمانی و مجتمع فرهنگی شهید‌محسن فخری‌زاده در روستای آزادگان به بهره برداری رسید. یکی از اولویت‌های بسیج سازندگی کمک به اشتغالزایی در روستا‌ها می‌باشد که با همکاری فرمانداران این ۱۵ کارگاه اشتغالزایی آماده می‌شود تا سال را به خوبی به پایان برسانیم.


اولویت‌های شما برای اقدامات بعدی چیست؟


مباحث فرهنگی بسیار مهم است. یکی از رویکرد‌های بسیج کمک به حل معضلات اجتماعی و کمک به حل آسیب‌های اجتماعی با اقدامات ایجابی و فرهنگی است که در همین راستا مجتمع فرهنگی شهید‌فخری‌زاده در روستای آزادگان افتتاح شد و امیدواریم بتوانیم گوشه‌ای از مشکلات این مردم را که، ولی نعمتان ما هستند حل کنیم.


در سطح کشور برای امورات فرهنگی ۲۷ متولی وجود دارد که لازم است هر کدام به وظایف خود عمل کنند تا بتوانیم با اهداف شوم دشمنان این انقلاب که کمرنگ کردن ایمان و اعتقاد مردم و براندازی نظام با جنگ نرم و فرهنگی است، مقابله کنیم. باید عرض کنم برای ساخت این دو مجموعه اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان هزینه گردیده است.


در مسیر انجام کار‌ها با سازمان‌ها و نهاد‌های دیگر نیز همکاری دارید؟


بسیج به‌عنوان یک تسهیلگر در صحنه حضور دارد و تعامل و همکاری ما با سازمان‌های دیگر و برعکس خیلی خوب است. طی روز‌های اخیر بود که قرار شد بذرکاری و کاشت نهال در هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی استان چهارمحال و بختیاری با همکاری بسیج سازندگی و منابع طبیعی اجرا شود. بر اساس تفاهمنامه و تعاملات سپاه قمربنی هاشم (ع) با اداره کل منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری و ادارات شهرستان‌های ۱۰ گانه استان، به منظور بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت گروه‌های جهادی بسیج سازندگی، هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی منابع طبیعی بذرکاری و در جهت توسعه جنگل‌ها نهال‌کاری می‌شود که که از این مقدار ۳۵۰ هکتار در منظریه شهرکرد می‌باشد.


همچنین برای ۲۱۷ هکتار از اراضی شهرستان‌های خانمیرزا و اردل در بحث توسعه جنگل برنامه‌ریزی شده است. با توجه به تجربه بسیار خوب بسیج در عرصه‌های دوران دفاع‌مقدس و همچنین به‌خاطر خوش‌درخشیدن این نهاد در عرصه‌های سازندگی، تفاهمنامه‌ای منعقد شد تا تعداد ۹ پروژه در سطح هزار هکتار از اراضی استان در عرصه‌های مرتعی و ۲۵۰ هکتار در عرصه‌های جنگلی نسبت به توسعه پوشش گیاهی و همچنین غنی‌سازی جنگل اقدام شود. با اجرای این طرح، بذر انواع گیاهان از جمله گیاهان دارویی و همچنین گیاهان غیرمثمر کم آب در سال جهش تولید کاشته می‌شود تا به حفظ و حراست آب و خاک و منابع طبیعی استان کمک کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار