کد خبر: 1040258
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۶
با وجودی اینکه دولت بار‌ها در واکنش به شائبه دستکاری نرخ ارز توسط این نهاد اعلام داشته که نقشی در تعیین نرخ ارز ندارد و نرخ ارز را عرضه و تقاضا در بازار تعیین می‌کند، رئیس‌جمهور روز گذشته گفت: تلاش داریم با آزادسازی منابع ارزی بلوکه‌شده، سریع‌تر قیمت ارز را به قیمت واقعی آن نزدیک کنیم، قیمت فعلی ارز کاهش خواهد یافت. روحانی در گذشته نیز از احتمال کاهش نرخ دلار به ۱۵ هزار تومان سخن گفته‌بود، اما این اظهارات تنها چند روز نرخ را در بازار کاهش داد و به طور مجدد ارز با افزایش قیمت روبه‌رو شد. به هر روی در شرایط رکود تورمی اقتصاد بسیاری از سرمایه‌گذاران آماده‌اند که در صورت کاهش نرخ ارز در بازار در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.
هادی غلامحسینی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: تصویر‌سازی از روز‌های رفع تحریم و کاهش نرخ ارز به پشتوانه آزاد‌سازی ارز‌های بلوکه شده گویا تنها راهکار این روز‌های دولت برای کاهش آلام و رنج اقتصادی مردم است، هر چند کاهش روزانه قدرت خرید مردم به وضوح نمایانگر رشد شتابان تورم و ناتوانی دولت در کنترل این متغیر مهم اقتصادی است، اما مردم با نگاه به تصویر ناترازی بودجه سال ۱۴۰۰ و ناترازی دخل و خرج سیستم بانکی که خبر از شدت گرفتن تورم در سال آتی می‌دهد، دریافته‌اند که راهکار درمان وضعیت رکود تورمی اقتصاد ایران، حراج ارز‌های بلوکه‌شده در بازار نیست، بلکه تولید باید در اقتصاد تقویت شود.

به جای ارز پاشی، بدهی تسویه کنید

کارشناسان اقتصادی با اشاره به حجم بالای بدهی‌های ایجاد‌شده در دولت حسن روحانی برای دولت سیزدهم و همچنین پرهیز از ایجاد بیماری هلندی در ماه‌های پایانی دولت معتقدند آزاد‌سازی دارایی‌های خارجی ایران باید به کاهش بدهی‌های ایجاد‌شده در دولت دوازدهم بینجامد در غیر این صورت دولت سیزدهم با مشکل هر روزه تسویه بدهی‌های ریالی و ارزی روبه‌رو است.

افزایش بدهی‌های دولت و ناترازی بودجه سال آتی و همچنین ترازنامه سیستم بانکی شدت رشد تورم را تشدید کرده‌است، زیرا دولت از هر طریق ممکن حتی استقراض از بازار‌های مالی تلاش می‌کند هزینه‌هایش را تأمین کند، در چنین شرایطی که رکود و تورم توأمان اقتصاد ایران را احاطه کرده‌است، دولت با بزرگنمایی تصویر رفع تحریم‌ها و آزاد‌سازی ارز‌های بلوکه‌شده در بانک‌های خارجی تلاش می‌کند چشم‌انداز اقتصاد ایران را مثبت نشان دهد، به ویژه آنکه در خردادماه ۱۴۰۰ نیز انتخابات ریاست جمهوری را در پیش داریم.

اعتماد‌سوزی با وعده‌های بی‌عمل

برخی از کارشناسان با انتقاد از وعده و وعید‌های اقتصادی که دولت پیوسته به جامعه مخابره می‌کند، بر این باورند که وعده‌ها وقتی محقق نمی‌شود، اعتماد عمومی به دولت را خدشه‌دار می‌کند، احیای اعتماد عمومی به نهاد دولت یکی از مواردی است که به نظر می‌رسد دولت سیزدهم باید در دستور کار خود قرار دهد.

با این حال این نگرانی هم اکنون وجود دارد که دولت به دلیل اهداف انتخاباتی بخواهد سیاست‌های اقتصادی را عملیاتی کند که وضعیت اقتصاد را به طور موقت مثبت جلوه دهد، ولی پس از مدتی هزینه‌های سیاست‌های اقتصادی انتخاباتی وضعیت عمومی اقتصاد را پیچیده و بدتر کند.

به طور نمونه ماه‌هاست که دولت جسته و گریخته در حال ارائه سیگنال ارزی است به طوری که برخی از سرمایه‌داران دارایی خود را نقد کرده‌اند تا در صورت کاهش نرخ ارز، از این فرصت بهره ببرند، از این‌رو این روز‌ها سراپا گوش هستند تا ببیند وعده رئیس‌جمهور مبنی بر کاهش نرخ دلار تا محدوده ۱۵ هزار تومانی عملیاتی خواهد شد یا خیر.

با وجودی که وضعیت عمومی اقتصاد ایران خوب نیست و فارغ از مقوله تحریم و شیوع کرونا، سوء‌مدیریت‌های اقتصادی و ترجیح منافع حزبی و گروهی به ویژه در آستانه انتخابات هزینه‌های عمومی قابل‌ملاحظه‌ای را در قالب تورم جامعه تحمیل کرده‌است، این روز‌ها دولت بی‌تفاوت به وضعیت عمومی اقتصاد، تصویر رفع تحریم‌ها در آینده و کاهش نرخ ارز به پشتوانه آزادسازی ارز‌های بلوکه شده را برای افکار عمومی بزرگنمایی می‌کند.
در جلسه روز یک‌شنبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، گزارشی از برنامه‌های اجرا شده و در دست اقدام دولت برای ایجاد ثبات در بازار ارز از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط ارائه شد.

رئیس‌جمهور پس از ارائه این گزارش با بیان اینکه دغدغه دولت کاهش و رفع فشار‌های معیشتی در زندگی مردم است، گفت: طی سه سال گذشته دولت با مقابله، مبارزه و خنثی‌سازی تحریم‌ها در جنگ اقتصادی که با هدف ایجاد قحطی و ناامنی اقتصادی بوده‌است، توانسته با تأمین کالا‌های ضروری این هدف شوم دشمن را خنثی کند، اگرچه به علت تحمیل هزینه اضافی بر روابط بانکی و تجاری از سوی تحریم‌کنندگان، دچار نوسانات ناخواسته قیمت‌ها شده‌ایم که عوارض آن باعث فشار بر معیشت مردم شده است.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی با تأکید بر فضای جدید به وجود آمده، افزود: در این مرحله نباید اجازه دهیم سختی‌ها و فشار‌ها بر زندگی مردم و معیشت آنان تداوم یابد. از این نظر باید برای ثبات قیمت کالا‌ها به عنوان سیاستی عاجل و اصلی دولت، قیمت‌ها به تعادل برسد.

قیمت فعلی ارز به نفع کشور نیست

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه دولت همواره در پی آن بوده که بتواند ارز را به قیمت واقعی آن نزدیک کند و قیمت فعلی را به هیچ‌وجه به نفع اقتصاد کشور نمی‌داند، تصریح کرد: اخلال تحریم‌ها در مراودات بانکی و ارزی کشور و سودجویی کاسبان تحریم، عوارض جنگ اقتصادی را تشدید کرد که بحمدالله این فضا در حال کمرنگ شدن است.

روحانی خاطر نشان کرد: دولت تلاش دارد با ایجاد اجماع و هماهنگی با همه دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف کشور و کاستن عوارض غیر اقتصادی مؤثر بر فضای اقتصادی کشور و بازار سرمایه و تلاش برای آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده، بتواند سریع‌تر قیمت ارز را به قیمت واقعی آن نزدیک کند.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به شرایط جدید ایجاد شده در روند مذاکرات با کشور‌هایی که منابع ارزی ایران را با فشار امریکا مسدود کرده‌بودند، ابراز امیدواری کرد شاهد روند کاهشی نرخ ارز باشیم.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
0
0
دستکاری دولت در قیمت ارز برای تحمیل لوایح FATF و خواسته های دشمنان به ملت اظهر من الشمش است
نه تایید واعظی چیزی به یقین مردم اضافه میکند نه تکذیب روحانی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار