کد خبر: 1040359
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۵
وضع تصفیه‌خانه‌های اطراف پایتخت به شکلی است که رودخانه‌ها و زمین‌های کشاورزی میزبان فاضلاب‌ها شده‌اند و جور ناتوانی تصفیه‌خانه‌ها را به دوش می‌کشند.
ابراهيم مشيريان
سرویس جامعه جوان آنلاین: هم‌اکنون ۱۶شهرستان در استان تهران واقع شده‌اند. در این میان نباید از شهرک‌های صنعتی این استان غفلت کرد. حال آنکه ساخت شبکه جمع‌آوری و سیستم‌های تصفیه‌خانه فاضلاب در بسیاری از شهرستان‌ها و شهرک‌های صنعتی تهران یا مغفول واقع شده یا تکمیل نشده‌است.

از بین ۱۶شهرستان استان تهران، چهار شهرستان قرچک، دماوند، ورامین و فیروزکوه فاقد سیستم تصفیه‌خانه فاضلاب مرکزی هستند. شهرستان قرچک دارای سیستم تصفیه‌خانه فاضلاب مرکزی نیست و نبود تصفیه‌خانه فاضلاب در این شهرستان باعث بروز مشکلاتی برای سلامت مردم و محیط‌زیست شده‌است. انتشار بوی نامطبوع، رهاشدن فاضلاب در جوی آب معابر و استفاده از آن در برخی فعالیت‌های کشاورزی از جمله این مشکلات است. به گفته محمد فریدی، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان دماوند، هیچ‌یک از شهر‌ها و روستا‌های این شهرستان دارای سیستم جمع‌آوری و تصفیه‌خانه فاضلاب نیستند و بخش زیادی از فاضلاب‌های خانگی از طریق چاه‌های جذبی سنتی تخلیه می‌شوند.

داریوش فرخی، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان فیروزکوه، هم در این رابطه به ایسنا گفت: «این شهرستان هنوز دارای تصفیه‌خانه فاضلاب نیست، اما مجوز‌های آن صادر شده و در برخی مناطق لوله‌گذاری شبکه فاضلاب انجام شده‌است، البته به‌دلیل مشکل در تأمین اعتبارات هنوز تکمیل و راه‌اندازی نشده‌است.» این در حالی است که برخی دیگر از شهرستان‌های استان تهران نقایصی در شبکه یا سیستم تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری یا صنعتی و خدماتی دارند. وضعیت نامطلوب سیستم‌های تصفیه‌خانه فاضلاب شهری و صنعتی شهرستان ملارد و اجرا نشدن پروژه‌های احداث تصفیه‌خانه فاضلاب در شهر‌های پاکدشت و شریف‌آباد در شهرستان پاکدشت از عواملی است که وضعیت فاضلاب را به یکی از معضلات زیست‌محیطی اصلی این شهرستان‌ها تبدیل کرده‌است.

امامعلی یگان‌زاده، رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان پیشوا نیز گفت: «این شهرستان دارای تصفیه‌خانه فاضلاب شهری مناسبی است و حدود ۸۰درصد شبکه فاضلاب توسط شرکت آب و فاضلاب این شهرستان شبکه‌گذاری شده، اما به‌علت هزینه‌بر بودن اتصال انشعابات به داخل منازل، مشترکان تمایل زیادی به اتصال انشعابات شبکه فاضلاب به منازل خود را ندارند!»

شهرستان پردیس در شمال‌شرق استان تهران نیز یکی دیگر از ۱۶شهرستان استان است که دارای مشکلات عمده‌ای در زمینه شبکه‌ها و تصفیه‌خانه مرکزی فاضلاب است. آنطور که ایسنا خبر داده، حدود ۳۰ تا ۴۰درصد فاضلاب این شهرستان تصفیه می‌شود، اما آنچه مشکل فاضلاب این شهرستان را بارزتر می‌کند، ورود بخش زیادی از فاضلاب مسکن مهر به رودخانه جاجرود و حوضه آبریز سد ماملو است که تأمین‌کننده بخش عمده آب شرب شرق کلانشهر تهران است. یکی از هدف‌های اصلی جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب جلوگیری از ورود این منبع آلوده به محیط‌زیست است. در گذشته فاضلاب از طریق چاه‌های جذبی تخلیه و باعث ایجاد آلودگی می‌شد، این در حالی است که اکنون با افزایش جمعیت شهر‌ها حجم فاضلاب تولیدی نیز افزایش پیدا کرده و وجود تصفیه‌خانه‌های استاندارد بسیار ضروری است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار