کد خبر: 1040495
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۵
استان ایلام از جمله استان‌هایی در کشور است که به رغم تراکم جمعیت کمتر نسبت به دیگر استان‌ها، از مشکلات فراوانی در حوزه اشتغال، اقتصاد و معیشت مردم رنج می‌برد. این مسئله باعث شده تا بسیجیانی از جنس همان مردان بی‌ادعایی که در هشت سال جنگ تحمیلی به فرمان امام و پیشوای خود لبیک گفتند و وارد میدان شدند، احساس تکلیف کنند و پا به عرصه تلاش و خدمت گذارند.
محمد‌رضا هاديلو
سرویس ایران جوان آنلاین: ایلام از جمله استان‌های محرومی به شمار می‌آید که دارای قابلیت‌های فراوانی برای توسعه و سرمایه‌گذاری است، اما با این حال حاشیه‌نشین در آن زیاد است و زنگ خطر بیکاری و مشکلات معیشتی برای مردم در آن به صدا درآمده است. در این شرایط جمعی از جوانان ایلامی با تشکیل گروه‌های جهادی به فکر کمک به همشهریان نیازمند و کم‌برخوردار خود افتادند. گروه جهادی حضرت مهدی (عج) از جمله این گروه‌هاست که در سال ۹۶ تأسیس و از آن زمان به صورت مستمر و برنامه‌ریزی شده فعالیت‌های خود را آغاز کرد. گروهی که گام‌های بزرگی در جهت محرومیت‌زدایی و اشتغالزایی در این استان برداشته و شاید اگر قرار باشد از چیزی دلگیر باشند، فقط از کم‌لطفی و بی‌توجهی مسئولان در حمایت از این گروه‌ها صحبت کنند.
 
هنوز چند ماهی از ورود کرونا به ایران نگذشته بود که با فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک مؤمنانه و مواسات، حرکت گروه‌های جهادی در استان‌های مختلف کشور به شکل منسجم و برنامه‌ریزی‌شده آغاز شد.

رزمایشی که بسیاری از مردم به صورت خودجوش در آن شرکت کرده و با اجرای طرح‌های مختلف به ویژه طرح‌های مربوط به معیشت گام‌های بزرگ و مثبتی در جهت رفع مشکلات و نیاز‌های خانواده‌های محروم و آسیب‌دیدگان از کرونا برداشتند. با اینکه بسیج و سپاه به عنوان متولی و هدایتگر برنامه‌های رزمایش کمک مؤمنانه، همدلی و مواسات معرفی شدند، اما حضور پرشور مردم در این حرکت خداپسندانه نشان داد مثل همیشه، ایرانی همنوعش را فراموش نکرده و در مشکلات در کنار هم و یاری‌رسان یکدیگرند. گروه جهادی حضرت مهدی (عج) در ایلام یکی از گروه‌های فعالی است که توانسته در این استان به خدمت‌رسانی به مناطق محروم اقدام کند و فعالیت‌های چشمگیری را در شهرستان‌های مختلف انجام دهد.

خدمت قرارگاه حضرت مهدی (عج) با ۳۰۰ جهادگر

استان ایلام از جمله استان‌هایی در کشور است که به رغم تراکم جمعیت کمتر نسبت به دیگر استان‌ها، از مشکلات فراوانی در حوزه اشتغال، اقتصاد و معیشت مردم رنج می‌برد. این مسئله باعث شده تا بسیجیانی از جنس همان مردان بی‌ادعایی که در هشت سال جنگ تحمیلی به فرمان امام و پیشوای خود لبیک گفتند و وارد میدان شدند، احساس تکلیف کنند و پا به عرصه تلاش و خدمت گذارند.

قرارگاه جهادی حضرت مهدی (عج) گروهی مستقل و تشکلی مردمی است که از سوی جوانان جهادی مؤمن و انقلابی و با حمایت‌های خیران و سازمان بسیج سازندگی اداره می‌شود. اعضای این گروه با این تفکر که هر انسانی باید در شرایط سخت و دشوار دستگیر همنوع خود باشد، فعالیت‌های جهادی خود را در نقاط محروم انجام می‌دهد.

احمد صمدانی، مسئول قرارگاه جهادی حضرت مهدی (عج) ایلام، با بیان اینکه خداوند متعال همه ما را به انفاق و دستگیری از محرومان ندا داده و در روایات نیز آمده که پس از بندگی خداوند، کمک به خلق خدا از پسندیده‌ترین کارهاست، می‌گوید: «اعضای گروه ما در خدمت‌رسانی به مردم و محرومان نه ادعایی دارند و نه خدای ناکرده ذره‌ای ریا در کارشان وجود دارد که اجر فعالیت‌هایشان از بین برود. هدف اصلی ما خشنودی معبود است و با توکل بر خدا می‌خواهیم شیوه مقتدایمان علی (ع) را احیا کنیم و در پنهان و خفا و با حفظ کرامت انسانی به تهیدستان کمک کنیم و نام و یاد مولای عزیزمان، حضرت مهدی (عج) را در این وانفسای گرایش به مادیات، تجملات دنیوی و مال‌اندوزی زنده نگه داریم.»

وی با تأکید بر اینکه امیدواریم با نظر به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر توجه ویژه به معیشت مردم، مستضعفین و رفع فقر به عنوان خطوط اصلی انقلاب اسلامی، بتوانیم در ظل عنایت خدای علیم و اهتمام همه خیرین خداجو برای رسیدگی و حل تمامی مشکلات فقرا گامی هرچند کوچک برداریم، ادامه می‌دهد: «ایلام با وجود جمعیت کمتری که نسبت به سایر استان‌های کشور دارد، آمار بیکاری و فقر در آن بسیار بالاست. همین امر ضرورت رسیدگی به مشکلات فراوان معیشتی مردم را دوچندان می‌کند. رشد روزافزون مناطق حاشیه‌نشین در این استان که البته قابلیت‌های فراوانی برای توسعه و سرمایه‌گذاری دارد، زنگ خطر بیکاری غیرقابل کنترل و مشکلات معیشتی برای مردم را به صدا درآورده است. با توجه به افزایش این مشکلات، برخی از جوانان استان در سال ۹۶ اقدام به راه‌اندازی گروه جهادی حضرت مهدی (عج) کردند و ضمن انجام اقدامات آتش به اختیار و فعالیت‌های جهادی، به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با اقدامات جهادی به ویژه کمک مؤمنانه و مواسات لبیک گفتند.»

مسئول قرارگاه جهادی حضرت مهدی (عج) تصریح می‌کند: «امروز به توفیق الهی بیش از ۳۰۰ جوان متخصص و کاردان در قالب گروه جهادی حضرت مهدی (عج) به حوزه محرومیت‌زدایی وارد شده‌اند و به صورت جهادی در خدمت نیازمندان هستند. تمام تلاش ما این است که بتوانیم نیازمندی‌های فقرا و محرومان را برطرف کنیم. برای مقابله با سوءتغذیه نیازمندان طی هر هفته اقدام به توزیع بسته غذایی در نقاط محروم می‌کنیم که تاکنون بیش از ۵۰هزار بسته غذایی در اختیار محرومان قرار گرفته است.»

کم‌لطفی مسئولان به زحمات جهادگران

یکی از فعالیت‌های مهم گروه جهادی حضرت مهدی (عج) اشتغالزایی است. ایجاد شغل پایدار برای بیش از ۱۰۰ نفر با هدف خودکفایی خانواده، از جمله اقدامات تأثیرگذار این گروه جهادی بوده است. همچنین، ساخت و تعمیر مسکن نیازمندان، تشکیل صندوق قرض‌الحسنه با کارمزد صفر درصد و تأمین کمک‌هزینه جهیزیه نیازمندان از دیگر فعالیت‌های موفقی بوده است که طی این سال‌ها در دفتر این گروه ثبت شده است.

مسئول قرارگاه جهادی حضرت مهدی (عج) می‌گوید: «اهدای لوازم خانگی از قبیل وسایل سرمایشی و گرمایشی، اعطای کمک‌هزینه درمان بیماران نیازمند، پرداخت بخش عمده‌ای از هزینه تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان کم‌بضاعت، برگزاری اردو‌های جهادی در مناطق محروم و حاشیه‌نشین استان، برگزاری اردو‌های زیارتی برای فقرا و نیازمندان و نیز پیگیری ویژه برای کمک‌رسانی به یتیمان از دیگر اقدامات این گروه جهادی در ایلام است.»

وی در رابطه با مشکلات و موانع کاری گروه‌های جهادی نیز تصریح می‌کند: «یکی از مشکلات و موانع پیشرفت گروه‎های جهادی این است که قطعاً باید جایگاه آن‌ها در میان نهاد‌ها و دستگاه‌های حکومتی به عنوان سازمانی مردم‌نهاد مشخص شود تا بسیاری از مشکلاتشان برطرف شود.» صمدانی با اشاره به عدم همراهی برخی مسئولان با گروه‌های جهادی در مناطق محروم بیان می‌کند: «حل مشکلات جدی روستاها، مناطق کم‌برخوردار و حاشیه‌نشین از جمله آب، برق، گاز و ... از وظایف مهم مسئولان است؛ چراکه ادارات دولتی برای این کار بودجه دریافت می‌کنند. متأسفانه برخی مسئولان از اینکه گروه‌های جهادی در این بخش‌ها فعالیت می‌کنند گلایه دارند. گاهی نیز برخی مسئولان حل نشدن مشکلات را ناشی از کمبود بودجه بیان می‌کنند و هنگامی که گروه‌های جهادی برای رفع مشکلات وارد میدان می‌شوند و بدون دریافت ریالی به رفع این مشکلات اقدام می‌کنند، از گفتن یک خداقوت به آنان نیز دریغ می‌کنند.»
 
با مسئولان
 
بسیج اساتید مأمور کمک به دانشگاهیان آسیب‌دیده از کرونا
 
اساتید بسیجی سیستان و بلوچستان با راه‌اندازی پویش ملی «مهر استادی» برای کمک به نیازمندان آسیب‌دیده از کرونا وارد میدان شدند.

به منظور تحقق این مهم با همت و کمک مؤمنانه تعدادی از همکاران کانون بسیج اساتید دانشگاه‌ها، فرصتی پیش آمد تا برای یاری رساندن به همنوعان، در سه مرحله اقدام به جمع‌آوری و توزیع کمک‌های مؤمنانه کنیم. طبق آموزه‌های دین مبین اسلام که سفارشات زیادی برای دستگیری از نیازمندان به ویژه در شرایط سخت شده، بر این اساس اساتید بسیجی به کمک افراد آسیب‌پذیر و نیازمند شتافتند و با کمک‌های مؤمنانه خود مانع از آسیب‌پذیری بیشتر به آنان شدند. در گام اول بسیج اساتید استان در راستای کمک‌های بشردوستانه و خداپسندانه به مردم سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان اقدام به تهیه و توزیع کمک‌های مؤمنانه کردند و هر کانون دانشگاه به طور مستقل در جمع‌آوری و توزیع کمک‌ها مشارکت پویایی داشتند. در مرحله دوم نیز این قشر با جمع‌آوری کمک‌های نقدی اساتید بسیجی استان و ارسال رسید‌های واریزی به کمیته اطلاع‌رسانی که از سوی سازمان بسیج اساتید کشور مطرح شده بود، مشارکت کردند تا از کسب و کار‌های کوچکی که از این بیماری آسیب دیده بودند، حمایت کرده باشند. در گام سوم از رزمایش کمک‌های مؤمنانه نیز کانون‌های بسیج دانشگاه‌ها در استان اقدام به جمع‌آوری هزینه برای مشارکت در این حرکت کردند.
 
محبعلی رهدار
مسئول بسیج اساتید سپاه سلمان
 
۲۵۰ هزار بسیجی طرح شهید سلیمانی را به سرانجام می‌رسانند
 
طرح شهید سلیمانی صددرصد علمی است که تعدادی از دانشمندان کشور، نمایندگان سابق ایران در سازمان بهداشت جهانی، رؤسای دانشگاه‌ها و مسئولان مختلف این طرح را در بسیج تهیه کردند و با تفاهمی که بین بسیج و وزارت بهداشت انجام شد به مرحله اجرا درآمد، اولین مرحله این بود که محور تصمیمات و اقدامات ما از درمان به بهداشت و پیشگیری برسد، در واقع برنامه ما مثل این بود که در ورودی شهر نشسته و سیل را در ورودی آن منحرف کنیم تا به شهر نرسد. در این طرح هدف اصلی پیشگیری است، لذا به سراغ پیدا کردن بیماران رفتیم و هم مراقبان سلامت و شبکه بهداشت و درمان و هم نیرو‌های بسیج با همکاری هم وارد این طرح شدند و در حال حاضر ۲۵۰ هزار نیروی بسیجی در این طرح شرکت دارند و بیمار یا فردی که از بیمارستان مرخص شده در تور مراقبتی آورده و از او خواهش می‌کنند در منزل بماند، در واقع قسمت اول بیماریابی فعال، دوم، پاسخگویی به شرایط و جداسازی و قسمت سوم این است که بسته‌های حمایتی را به آن‌ها می‌رسانند. طرح شهید سلیمانی نشان داد که وقتی پای مصالح ملی و سلامت مردم وسط باشد با هماهنگی و همدلی می‌توانیم از هر بحرانی عبور کنیم. اما این را هم بدانیم که ویروس با کسی تعارفی ندارد، لذا مردم همچنان باید از برگزاری اجتماعات و دورهمی‌ها پرهیز کنند تا به فضل الهی روز بدون ویروس را جشن بگیریم.
 
شاهین محمدصادقی
رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار