کد خبر: 1040510
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۹
در همه این سال‌هایی که کشور بلاتکلیف برجام، مذاکرات هسته‌ای و چگونگی رفتار دولت‌های دموکرات و جمهوریخواه امریکا با برجام بود، به گفته پارلمان بخش خصوصی ١٠٠میلیارد دلار سرمایه از ایران خارج و در حوزه املاک کشور‌های همسایه سرمایه‌گذاری شده است. رئیس اتاق بازرگانی تهران معتقد است: در حالی که کارآفرینان دغدغه‌مند تکفیر شده‌اند، اما مفسدان ارزی ثروت به دست آورده را به خارج برده و تبدیل به خانه و ویلا کرده‌اند.
بهناز قاسمی

سرویس اقتصاد جوان آنلاین: رئیس اتاق بازرگانی تهران اولین کسی بود که نسبت به خروج ۱۰۰میلیارد دلار از کشور در ۹سال گذشته موضع‌گیری کرد و وضعیت فعلی اقتصاد ایران را نشانه‌ای از «بیماری هلندی» در اقتصاد دانست که در نتیجه تزریق منابع ارز خارجی در اقتصاد به دنبال فروش نفت رخ داده است. به گفته مسعود خوانساری این منابع ارزی به جای سرمایه‌گذاری در بخش صنعتی ایران روانه خارج از کشور شده‌اند. این حجم عظیم سرمایه روانه کشور‌های همسایه ایران از جمله ترکیه، امارات و گرجستان شده و ایرانیان در حوزه املاک آن کشور‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند. علاوه بر این، خروج سرمایه فیزیکی در حالی تأسفبار است که خروج مغز‌ها از ایران به دلیل بی‌تفاوتی بروکراسی اداری دولتی در جذب نخبگان و استفاده‌ها از این مغز‌ها برای بهره‌ور‌سازی دولت تأسفبارتر است. به هر روی امروز هزینه‌های یک دولت ناکارآمد در حالی جهش می‌کند که با استقراض و سرمایه فروشی باید این دولت را تأمین مالی کرد و به موازات این رویداد سرمایه‌ها نیز از کشور خارج شود. بخش جالب ماجرای خروج سرمایه آن است که چطور بدون اتصال به سوئیفت این حجم از سرمایه از ایران خارج می‌شود.


کارآفرین خارجی ستاره و کارآفرین داخلی تکفیر می‌شود


خوانساری که ریاست پارلمان بخش خصوصی تهران را عهده‌دار است در «پنجمین دوره اهدای نشان و تندیس کارآفرینی امین‌الضرب» اظهار داشت: «هر اندازه که کارآفرینان خارجی در کشور ما تبدیل به ستاره شده‌اند، اما کارآفرینان ایرانی این جایگاه را ندارند؛ اگرچه بخش خصوصی تاریخ بلندی در ایران دارد، اما به همان نسبت مورد احترام نبوده و گاهی به سبب خطا‌های دیگران تکفیر شده است.» رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: «در ۲۰ سال گذشته و طی افزایش درآمد‌های نفتی و حیف و میل اموال، تکفیر کارآفرینان کشور به اوج خود رسیده، در حالی که کشور نیازمند حضور فعالان اقتصادی است؛ چراکه فعالان اقتصادی می‌توانند هم به اشتغالزایی و هم به بهبود معیشت مردم کمک کنند؛ آن هم در شرایطی که پای تحریم روی گلوی اقتصاد کشور قرار گرفته است.» وی ادامه داد: «در این دوران پیچیده، بخش خصوصی ایستاده است و اجازه نداده چرخ کارخانه‌ها از کار بیفتد و بیکاری و ناامنی در جامعه افزایش یابد، در حالی که بسیاری از نوآوران به سبب فساد ارزی، ثروتی به دست آورده‌اند که آن را به خارج از کشور برده و تبدیل به خانه و ویلا کرده‌اند.»


رئیس اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد: «دست‌اندازی به بیت‌المال در حالی است که در این لیست بلند بالای مفسدان اقتصادی، کمتر نامی از کارآفرینان شناسنامه‌دار آمده، اما در پس فضای پوپولیستی که در اظهارات مسئولان به گوش می‌رسد،‌تر و خشک را با هم سوزانده و به ریز و درشت اتهام می‌بندند.»


آدرس خانه فساد اقتصادی


وی تصریح کرد: «فساد ناشی از سیاستگذاری‌های غلط دولتی، توزیع ارز رانتی، صدور بخشنامه‌های متعدد، اصرار به توزیع یارانه غیرهدفمند، برهم زدن رقابت، افزایش واگذاری‌های غیرکارشناسی و بازپس‌گیری غیرکارشناسی اموال واگذار شده به بازتوزیع چرخه فساد در کشور کمک کرده است.»


خوانساری افزود: «حاصل این وضعیت، ظهور افراد و شرکت‌های جعلی بوده که در حال ماهی گرفتن از آب گل‌آلود هستند.»


هشدار به سیاستگذاران


خوانساری اظهار داشت: «باید به سیاستگذاران هشدار دهیم که امروز زمان آن نیست برای پیروزی یک جناح سیاسی از هیچ بی‌اخلاقی دریغ نکنیم، در یک مبارزه انتخاباتی دیگران و نظام را تخریب کنیم و برای منفعت شخصی، مصلحت یک ملت را نادیده بگیریم.»


رئیس اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: «از تجاری که در شرایط فعلی مشغول به کار هستند، باید به عنوان تجار تاریخی ایران یاد شود؛ اگر ۱۰۰ سال قبل قحطی بود، امروز تحریم است و اگر وبا بود، امروز کروناست و اگر بی‌ثباتی سیاسی بود، امروز بی‌برنامگی اقتصادی است و اگر دیوان‌سالاری بود، امروز بروکراسی دائم و گسترده است.»


خوانساری گفت: «امروز شکل‌گیری اعتماد بین دولت و بخش خصوصی و تبدیل تعارض منافع به تعامل سازنده، به مسیر توسعه ایران سرعت می‌بخشد. از شرق تا غرب زمین، هیچ اقتصادی بدون توجه به بخش خصوصی توسعه نمی‌یابد.»


وی یادآور شد: «برگزاری مراسم امین‌الضرب با این هدف بود که الگو‌های واقعی در اختیار نسل جوان کشور قرار گیرد. همچنین کارآفرینانی که با ناامیدی پایه کار خود را گذاشته و با میهن‌دوستی موانع را پشت‌سر گذاشته‌اند، مورد تقدیر قرار گیرند. بخش خصوصی، مولد، ملی و بالنده می‌تواند در فراز اقتصاد ایران برای دستیابی به توسعه پایدار قرار گیرد و این مهم با همت جمعی و احیای اعتماد عمومی امکان‌پذیر است.»

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۳
0
0
اگر میخواهید اقتصاد ایران به یک اقتصاد پیشرفته و پویا تبدیل شود باید تمام تراکنش های بانکی به ویژه تراکنش های کلان بانکی توسط یک سیستم شفاف و صادق بومی دنبال و رصد شوند و مبدأ و مقصد و منشأ آن شناسایی و در صورت خروج بی دلیل آن از کشور سریعا مسدود شوند ... همان کاری که در کشورهای پیشرفته دنیا مثل آمریکا و ژاپن و ... انجام میشود و عجیب اینجاست که چرا ما در نظام پولی کشورمان حد و مرزی را در تعریف نکرده ایم ؟!....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۳
0
0
اگر به اندیشه های علمی اقتصادی و خلاقیت و نبوغ شهروندان ایرانی توجه و بها داده شود و جلوی خروج سرمایه ها گرفته شود ایران ظرف پنج سال دیگر به جامعه ای فوق پیشرفته و اقتصادی خلاق و غول اقتصادی در تولید و عرضه کالاهای صنعتی با برندهای ایرانی تبدیل خواهد شد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار