کد خبر: 1040796
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۴
فیاض زاهد، تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب ظریف را در صورتی رئیس جمهور موفقی می‌داند که از تیم تکراری دولت روحانی بهره ببرد و ضمن نام بردن از محمدجواد آذری جهرمی، می‌گوید جوانگرایی کلاهی بود که بر سر دولت گذاشتند. او که در مورد کاندیداتوری ظریف در انتخابات ۱۴۰۰ با روزنامه شرق مصاحبه کرده، گرچه می‌گوید که «ظریف محبوب است و شانس بالایی در انتخابات ۱۴۰۰ دارد.»، اما در عین حال مجموعه‌ای از پرسش‌های جدی را نیز درباره ظریف مطرح می‌کند که معتقد است ابتدا باید به آن‌ها پاسخ گفت. زاهد به مواردی که زمزمه‌هایی از استعفای ظریف به گوش رسید اشاره کرده و می‌پرسد: «باتوجه به اینکه دست به استعفای ظریف خوب است، چگونه می‌تواند مقابل تندرو‌های داخلی مقاومت کند!» او از تیم نداشتن ظریف می‌گوید: «وقتی فردی اینگونه، تنها با اتکا به سرمایه اجتماعی خود رئیس‌جمهور شود، در واقع یا فاقد تیم و گروه همکاران است یا خود را نسبت به تیمی که از او حمایت کردند، متعهد نمی‌داند... باید سؤال کرد که آقای ظریف بالانس با نیرو‌های مختلف، نهادها، عناصر سیاسی، نیرو‌های ملی، گروه‌ها و نهاد‌های حاکمیتی را چگونه برقرار می‌کند!»

او همچنین توان مدیریتی ظریف را زیر سؤال می‌برد و می‌گوید: «بسیاری آقای ظریف را کاندیدای رأی‌آور می‌دانند ولی او را شخصیت توانایی در اداره کشور نمی‌دانند و می‌گویند که به هر حال او یک هندوانه نگشوده است و تجربه مدیریت داخلی مثل استانداری یا وزارت داخلی را ندارد.»

زاهد در عین حال می‌گوید: «معتقدم با همه ابهاماتی که درباره او در مباحث غیردیپلماسی و سیاست خارجی وجود دارد، اما اگر محمدجواد ظریف بیاید و رأی بیاورد، می‌تواند با تقویت کادر‌هایی که کنار او قرار می‌گیرند از خود نتایجی مثبت و موفق به جا بگذارد. چنانکه شخصیت‌هایی مثل محمد شریعتمداری، بیژن زنگنه، اسحاق جهانگیری که توان مدیریتی بالایی دارند و می‌توانند به عنوان معاون اول یا اعضای کابینه کنار او قرار بگیرند و مؤثر باشند.» او البته نگفته توان مدیریتی بالای جهانگیری و زنگنه و شریعتمداری چرا در این هشت سال حس نشد! زاهد سپس در پاسخ به این پرسش که آیا چنین تیمی تکرار هشت سال گذشته نیست، می‌گوید: «مدیریت کشور که شوخی نیست... شما می‌توانید تجربه محمدجواد آذری‌جهرمی را تکرار کنید، اما یادتان باشد براساس مطالعات معتبر بین‌المللی، بازده مدیریتی در سطوح عالی بین ۵۰ تا ۷۰ سال است. متأسفانه این کلاه گشادی بود که سر برخی دوستان ما در مجلس گذاشتند. طرح بازنشستگی را با شعار جوان‌گرایی مطرح کردند و دیدیم که این اتفاق فقط برای دولت افتاد. نه در صداوسیما، نه در بنیاد مستضعفان و نه در دیگر نهاد‌ها و حوزه‌ها به هیچ عنوان جوان‌گرایی صورت نگرفت. اما بهترین نیرو‌ها و مدیران با سابقه دولت که می‌توانستند آثار خوبی از خود به‌جا بگذارند از صحنه خارج و خانه‌نشین شدند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار