کد خبر: 1040799
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۱
عده‌ای فرصت‌طلب در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی با شناسایی افرادی که به دنبال دارو‌های خاص و مکمل‌های ارزان قیمتند، یکه‌تازی می‌کنند. هنوز زیرساخت‌های ایجاد و تبلیغ داروخانه‌های اینترنتی به‌صورت مجاز و قانونی از سوی وزارت بهداشت فراهم نشده و این اقدام غیر‌قانونی و ممنوع است، همین مسئله امکان بروز سوء‌استفاده در شبکه‌های اجتماعی را برای عده‌ای فراهم کرده‌است.
علیرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: در کنار فروش مکمل‌های غذایی، دارو‌های تقلبی هم بدون هیچ‌گونه مجوز قانونی خرید و فروش می‌شوند که نمی‌توان از کیفیت و سطح ایمنی آن‌ها اطمینان داشت و چالشی مهم برای مسئولان حوزه سلامت است.

درآمد‌های نجومی فروش دارو در فضای مجازی موجب شده تا تبلیغات گسترده دارو‌های قاچاق موجب ترغیب خریداران بدون کسب اطلاع و آگاهی لازم شود. اتفاقی که موجب‌شده تا خریداران حتی به تبلیغات دروغین و غیرواقعی دارو‌های مجازی نیز اعتماد کنند.

افراد سودجو، برخی عطاری‌ها و به تازگی خرازی‌ها هم تبلیغات زیادی را برای فروش محصولات دارویی خود انجام می‌دهند. آن‌ها می‌دانند که اغلب افراد روش‌های اصولی همانند ورزش کردن و رژیم گرفتن را برای کاهش وزن خود، کار دشواری می‌دانند.

بسیاری از افراد به دنبال مکمل‌هایی برای تنومند‌شدن یکشبه و به دست آوردن دارو بدون نسخه هستند و به دنبال راه‌های سریع برای رسیدن هدف خود می‌گردند، اتفاقی که بازار پر سودی به برخی در شبکه‌های اجتماعی داده و به همین دلیل حالا خرازی‌ها هم هوس عرضه محصولات آرایشى و بهداشتى کرده‌اند؛ موضوعی که صدای انجمن دارو‌سازان را هم درآورده‌است.

در همین رابطه مشاور هیئت رئیسه انجمن داروسازان ایران روز گذشته اظهار داشت: «متأسفانه این روز‌ها شاهد هجمه یکپارچه هماهنگ و معنا‌دارى علیه جایگاه داروساز و داروسازى در عرصه ارائه خدمات بهداشتى و درمانى کشور هستیم که شاهد این ادعا طرح دعاوى مختلف در هیئت نظارت بر فضاى کسب و کار، شوراى رقابت و برگزارى جلساتى در معاونت حقوقى نهاد ریاست جمهوری است.»

محمد بقایى گفت: «دعاوى اى که در آن بدیهیاتى همچون عرضه محصولات آرایشى و بهداشتى در سطح داروخانه‌هاى کشور مورد ادعاى صنفى تازه‌وارد و البته بسیار محترم خرازى قرار می‌گیرد و جالب اینکه مورد استقبال عزیزان تصمیم‌ساز در این حوزه نیز قرار گرفته و به قولى اکثر اعضاى حاضر در چنین جلساتى نیز نظر بر قبول دعوا و سلب امتیازى را دارند که صراحتاً در قانون به آن اشاره شده‌است.»

وی افزود: «متأسفانه یکى دیگر از موارد مطروحه موضوع عرضه محصولات مکمل دارویی یا همان شبه‌دارو‌ها در پلت‌فرم‌هایى همچون ایکس و ایگرگ است. موضوعى که در صورت تصویب صراحتاً با قوانین موجود کشور تعارض داشته، به شدت سلامت جامعه را به خطر انداخته و سیستم توزیع یکپارچه دارویی کشور را نیز با مشکل مواجه کرده است و می‌تواند زمینه‌ساز بروز مفسده‌هایى فراوان شود.»

عضو انجمن داروسازان ایران افزود: «جالب‌تر اینکه تقریباً در تمامى موارد فوق‌الذکر بر خلاف نص صریح قانون تسهیل فضاى کسب و کار که صراحتاً به الزام دولت در اخذ نظر صنف یا انجمن‌ها و نهادهاى مردم نهاد مربوطه اشاره دارد، متصدیان امور در جلسات فوق‌الذکر نه نماینده قانونى داروسازان کشور را دعوت می‌نمایند و نه نظر کارشناسى از آن‌ها می‌خواهند. ولى در مقابل شاهد حضور حداکثرى نمایندگان صنوف مدعى در این جلسات هستیم.»

دارو‌های مجاز فقط می‌تواند توسط پزشک یا متخصص تغذیه تجویز شود و عرضه هر نوع دارو، خارج از داروخانه و بدون تجویز پزشک غیر قانونی بوده و ممکن است نتایج ناگواری را به دنبال داشته باشد.

طبق قانون هر گونه تبلیغات خرید و فروش داروی قاچاق و غیر‌مجاز در فضای مجازی جرم تلقی می‌شود و این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد. پلیس فتا هم بار‌ها اعلام کرده که فضای مجازی را رصد می‌کند و افرادی که به صورت غیر قانونی نسبت به تبلیغ دارو‌های سنتی یا پزشکی اقدام می‌کنند، شناسایی و پس از تشکیل پرونده، به مراجع قضایی معرفی می‌شوند. با این حال زایش فروشنده‌های غیرمجاز دارویی همچنان ادامه دارد.

فروش دارو‌هایی که با دفترچه بیمه باید تهیه کرد، به عنوان مثال برخی پماد‌ها یا دارو‌های جلو‌گیری از پوکی استخوان در فضای مجازی زیان بزرگی به بیماران وارد ساخته‌است. اگر این فروشنده‌ها غیرمجازند، چرا تکلیف آن‌ها را زودتر مشخص نمی‌کنید تا بساط این اقدامات غیر‌قانونی برچیده شود؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار