کد خبر: 1041254
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۹
در ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۱۸ اسفند و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۳۱۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که ۷۲۵ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۶۹۸ هزار و ۵ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: سه ماه پس از شهادت شهید شهید فخری‌زاده، واکسن طراحی شده توسط این دانشمند شهید با ادامه مسیر پژوهش از سوی همکاران وی به عنوان سومین واکسن کرونای وطنی مجوز تست انسانی گرفت. این واکسن از نوع ویروس کشته شده‌است و در فاز نخست روی ۱۳۵ نفر از داوطلبان تست خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود این واکسن پس از طی مراحل بالینی، مرداد ۱۴۰۰ به تولید انبوه برسد. تست انسانی واکسن «کووپارس» هم بر ۱۳ داوطلب اول موفقیت‌آمیز بوده و حالا مسئول اپیدمیولوژیک کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس از داوطلبان ۱۸ تا ۵۵ ساله و سالم خواست که برای فاز‌های بعدی تست انسانی این واکسن ثبت‌نام کنند.

روز گذشته گزارش وزارت بهداشت از آخرین آمار شیوع کرونا در کشور از افزایش بیماران با وضعیت وخیم و رسیدن تعداد فوتی‌ها به مرز سه رقمی یعنی ۹۹ نفر حکایت داشت. بر اساس این گزارش در ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۱۸ اسفند و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۳۱۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که ۷۲۵ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۶۹۸ هزار و ۵ نفر رسید. در همین زمان، ۹۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۰ هزار و ۷۸۶ نفر رسید. تا کنون یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۳۵۰ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۳ هزار و ۸۰۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. از سوی دیگر، اما تلاش‌ها برای تولید واکسن وطنی در سطح گستر‌ه همچنان ادامه دارد تا با اجرای واکسیناسیون سراسری بتوان تا حدودی تاخت و تاز ویروس تاجدار را مهار کرد. حالا سومین واکسن کرونای وطنی هم به مرحله تست انسانی رسیده و برای این مرحله مجوز سازمان غذا و دارو را گرفته‌است.

صدور مجوز تست انسانی سومین واکسن کرونای وطنی

نخستین واکسن ایرانی کرونا که وارد فاز تست انسانی شد، واکسن «کوو ایران برکت» بود که در پلتفرم ویروس غیرفعال ساخته‌شده و فاز اول تست انسانی خود را با موفقیت پشت‌سر گذاشته و در آستانه ورود به فاز‌های بعدی مطالعه بالینی است؛ فاز دوم و سوم تست انسانی نخستین واکسن ایرانی کرونا با مجوز و موافقت وزارت بهداشت، به‌طور همزمان در روز ۲۳ یا ۲۴ اسفند آغاز خواهد شد و تا نیمه خرداد ۱۴۰۰ تولید انبوه واکسن کوو ایران برکت به سرانجام خواهد رسید.

دومین واکسن ایرانی کرونا که اخیراً به مرحله تست انسانی رسیده‌است، واکسن «کووپارس» مؤسسه سرم و واکسن‌سازی رازی است که مطالعه فاز اول بالینی خود را آغاز کرده است و به ۱۳۳ داوطلب تزریق خواهد شد؛ این واکسن از نوع نوترکیب است و به‌گفته محقق این پروژه، یکی از ایمن‌ترین پلت‌فرم‌های ساخت واکسن کروناست. سومین واکسن ایرانی کرونا که به‌تازگی مجوز تست بالینی را کسب کرده‌است، واکسن کرونای شهید فخری‌زاده است.

تولید انبوه واکسن شهید فخری‌زاده از مرداد

محمد کریمی‌نیا، معاون قرارگاه پدافند زیستی کشور درباره واکسن کرونای شهید فخری‌زاده به فارس گفت: «دانشمندان و همکاران این شهید عزیز در ادامه راه ایشان و در کمتر از یکسال موفق به ساخت واکسن کووید ۱۹ شده‌اند و سه ماه پس از شهادت ایشان مجوز کمیته ملی اخلاق پزشکی را هم دریافت کردند و آماده انجام فاز اول کلینیکال تریال شده‌است.»

به گفته وی در فاز نخست این واکسن روی ۱۳۵ نفر از داوطلبان تست خواهد شد. این واکسن از نوع ویروس کشته شده‌است. این فرایند با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه علوم پزشکی ارتش انجام شده‌است و طی دو الی سه روز آینده تست انسانی آن آغاز می‌شود.

کریمی نیا درخصوص تولید انبوه این واکسن گفت: «همزمان در کنار طی‌شدن این مراحل زیرساخت‌های تولید انبوه واکسن شهید فخری‌زاده فراهم شده‌است و خط تولید واکسن به صورت دقیق و حرفه‌ای توسط وزارت دفاع طراحی شد تا این واکسن به تولید انبوه برسد. پس از طی کردن سه فاز آزمایشی محصول، و با توجه به روند اضطراری که WHO پیش گرفته‌است تولید انبوه این واکسن از مرداد آغاز می‌شود.»

فراخوان داوطلب برای تست انسانی کووپارس.

اما واکسن کووپارس هم که در مرحله نخست تست انسانی روی ۱۳ نفر پیشقراول موفقیت بوده حالا برای آزمایش مراحل بعدی خود نیازمند داوطلبان ۱۸ تا ۵۵ ساله است.

سعید کلانتری، محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس با تأکید بر اینکه نخستین مرحله آزمایش انسانی کوو پارس با تزریق به ۱۳ نفر به عنوان پیشقراول تا اینجای کار هیچ عارضه و واکنش نامطلوبی به جز چند مورد درد مختصر محل تزریق نداشته‌اند، افزود: «درباره اثربخشی یا عوارض طولانی مدت طبیعتاً به زمان بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم درباره آن قضاوت کنیم. بعد از این مرحله، وارد مرحله دوم مطالعه فاز اول می‌شویم که طی آن ۱۲۰ داوطلب خواهیم داشت که آن‌ها را به چهار گروه ۳۰ تایی تقسیم می‌کنیم.»

کلانتری ادامه داد: «این فاز هم برای بررسی ایمنی واکسن است که واکسن بی‌خطر باشد و هم قصد داریم که دوز مناسب واکسن را پیدا کنیم. در این چهار گروه یک گروه چیزی را که ماده مؤثره واکسن را ندارد، دریافت می‌کنند. یک گروه واکسن را در دوز ۵ و گروهی در دوز ۱۰ و گروه آخر در دوز ۲۰ دریافت می‌کنند.» به گفته وی اگر همه چیز خوب پیش رود، فاز اول تا اردیبهشت ماه تمام می‌شود. وی از افراد ۱۸ تا ۵۵ ساله سلامت به ویژه کسانی که نزدیک سایت کارآزمایی واقع در بیمارستان رسول اکرم (ص) تهران هستند، برای شرکت در مطالعه دعوت کرد. داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت اینترنتی ما به آدرس covid. rvsri. ac. ir مراجعه و ثبت‌نام کنند و اگر شرایط ورود به مطالعه را داشته باشند، از آن‌ها برای شرکت در مطالعه دعوت می‌شود. شرکت در مطالعه اختیاری است و هر زمان که داوطلبین تمایل داشته باشند می‌توانند خارج شوند.

بیمه و چکاپ پزشکی داوطلبان دریافت کووپارس

کلانتری با تأکید بر اینکه داوطلبین حتماً بیمه می‌شوند، افزود: «در عین حال ما تیم پزشکی داریم که هر زمان نیاز باشد، داوطلبین را از نظر عوارض چک می‌کنند. از متخصصینی اعم از مغز و اعصاب و داخلی استفاده می‌کنیم تا در صورت لزوم بیماران ما را ویزیت کنند.»

قرار است اولین نفر مرحله دوم که شامل ۱۲۰ داوطلب است، امروز واکسن را تزریق کند.

کلانتری در پاسخ به سؤالی درباره زمان شروع فاز دوم کارآزمایی بالینی کووپارس گفت: «احتمالاً می‌توانیم اردیبهشت ماه فاز اول را تمام کنیم و بعد باید اطلاعات مطالعه را به مراجع بالاتر در سازمان غذا و دارو ارائه دهیم و بعد تأیید هم فاز دوم را که روی ۵۰۰ داوطلب خواهد بود و روی دو گروه ۲۵۰ تایی انجام‌می‌شود، دریافت کنیم. احتمالاً همان حدود اردیبهشت ماه خواهد بود.»

مسعود سلیمانی دودران، مسئول اپیدمیولوژیک کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس هم درباره فاز جدید آزمایش انسانی این واکسن گفت: «آنچه در این مطالعه پیش‌بینی شده‌است، ارزیابی بینابینی است که بعد از اینکه آخرین نفری که از این ۱۲۰ نفر وارد مطالعه می‌شود، از روز ۳۵ عبور کند، ارزیابی‌هایی انجام شده و نتایج آن به ما اطلاعات زیادی درباره بی‌خطری و اثربخش بودن واکسن می‌دهد.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۲
0
0
انشاءالله هرچه زودتر واکسیناسیون عمومی در سراسر کشور انجام شود و اوضاع و احوال زندگی مردم به حالت عادی برگردد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار