کد خبر: 1041391
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۵
بخش دوم و پایانی گفت‌وگوی مدیرمسئول «جوان» با تلویزیون اینترنتی جدال
انتشار آماری در خصوص میزان نقدینگی کشور و رشد آن در سال‌های اخیر و از سوی دیگر انتقادات به بودجه ۱۴۰۰ برای خلق نقدینگی موجب موجی از توئیت‌ها در این حوزه شد. کاربران از خلق نقدینگی در سال‌های گذشته و رسیدن سرعت رشد نقدینگی ماهانه به میانگین ۲ تا ۵/ ۲ درصد گلایه‌مند بودند و آن را از اصلی‌ترین دلایل افزایش تورم به حساب می‌آورند.
جوان آنلاین: انتشار آماری در خصوص میزان نقدینگی کشور و رشد آن در سال‌های اخیر و از سوی دیگر انتقادات به بودجه ۱۴۰۰ برای خلق نقدینگی موجب موجی از توئیت‌ها در این حوزه شد. کاربران از خلق نقدینگی در سال‌های گذشته و رسیدن سرعت رشد نقدینگی ماهانه به میانگین ۲ تا ۵/ ۲ درصد گلایه‌مند بودند و آن را از اصلی‌ترین دلایل افزایش تورم به حساب می‌آورند. همچنین برخی کاربران با نقد عملکرد بانک مرکزی در این خصوص خواستار تعیین سیاست‌هایی از سوی این نهاد برای مقابله با خلق نقدینگی شدند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را در این خصوص می‌خوانید.


فرشید فرزان:

نقدینگی را عزم توقف نیست. آخرین آمار منتشر شده نشان می‌دهد حجم نقدینگی در بهمن ماه به بیش از ۳۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و رشدی معادل ۳۹ درصد به صورت نقطه به نقطه و ۹/۲ درصد به صورت ماهانه را به ثبت رسانده است!

نوید ایزدپناه:

افزایش دوباره رشد نقطه به نقطه نقدینگی نشان از افزایش تقاضا و رونق دارد که البته منجر به انتظارات تورمی در بازار می‌شود.

سیدامیر سیاح:

کسانی که می‌گویند باید دست دلال‌ها قطع شود تا میوه به قیمت باغ به مصرف‌کننده برسد، ذهنیت نفتی دارند. تصور می‌کنند دولت، پترودلار دارد و با آن باید هزینه خرید، حمل، نگهداری و ضایعات میوه را بپردازد! مسئولان عزیز، ذهنیت‌های کهنه و نفتی را دور بریزید؛ عامل اصلی تورم جهش نقدینگی است نه دلال.
سیاوش مهدی‌پور:
میزان نقدینگی باید به اندازه‌ای باشه که با کالا و خدمات موجود برابری کنه، افزایش نقدینگی باعث افزایش تقاضا برای خرید کالا و خدمات میشه و، چون میزان کالا و خدمات در جامعه محدوده برای ایجاد این برابری قیمت همون کالا‌های موجود افزایش پیدا میکنه= تورم!

مهدی مهرپور:

آیا می‌دانید از نقدینگی حدود ۳ هزار میلیارد تومانی اقتصاد ایران از ابتدای خلقت تا الان، ۵۰ درصدش در دوران ریاست کلی عبدالناصر همتی در بانک مرکزی ایجاد شده است؟! پس چرا ادای رئیس‌کل‌های موفق را درمیاره؟!

رضا کربلایی:

همتی، با تأکید بر اینکه هشدار‌های لازم را در خصوص روند بازار سرمایه داده بود گفته در حد توان خود از بازار سرمایه حمایت کرده که بخشی از تشدید رشد نقدینگی هم از آن سرچشمه گرفته است و حتی در سیاست‌های پولی خود به دلیل برخی ملاحظات ازجمله بازار سرمایه از افزایش نرخ سود پرهیز کرده است.

فاطمه نجفی:

لگاریتم نقدینگی تقریباً در ۴۲ سال گذشته ثابت بوده، یعنی تقریباً هر چهار سال حجم نقدینگی دو برابر شده. به دکتر همتی «نقد» وارده، اما حتماً این صحبت نقد نیست.

سعید درخشانی:

شاید مردم عادی ندونند، ولی کسانی که دو تا کتاب اقتصاد خونده باشن می‌دونند که عامل اصلی تورم نه گرانفروشان و افراد بلکه همین رشد بیش از اندازه نقدینگی (پول) در جامعه است. اما رشد نقدینگی چرا در چهار دولت اخیر همیشه ثابت بوده و نمیشه کنترلش کرد؟ مهم‌ترین دلیل برمی‌گرده به ساختار بودجه و رابطه بانک مرکزی با دولت.

سلیمان کرمی:

سرعت رشد نقدینگی ماهانه به میانگین حدود ۲ تا ۵/ ۲ رسیده (تقریباً دو برابر سال‌های قبل) اگه بخواد همین رویه ادامه پیدا کنه امکان فرارسیدن موج تورمی جدید «میتونه» به مراتب کوتاه‌تر بشه. آماری که از نقدینگی کشور در بهمن منتشر شده گرچه بخشی به خاطر رویه فصلی و فشار تأمین نقدینگی پایان سال هست، ولی داره وخامت بودجه‌ای دولت و وضعیت معیوب بانکی رو نشون میده. واقعاً اگه فکری برای کسری بودجه شدید و سیستم بانک نشه سیکل تورمی خیلی زودتر از تصوراتشون بر سر مردم آوار میشه.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار