کد خبر: 1041414
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۰
مسئول بسیج سازندگی کرمانشاه در گفتگو با «جوان»:
کرمانشاه رتبه دوم حاشیه‌نشینی در کشور را دارد. این استان بیش از ۲میلیون نفر جمعیت و ۳۲۵ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد. با وجود ظرفیت‌های بالای کرمانشاه از جمله داشتن چهار بازارچه مرزی، اما از نظر حاشیه‌نشینی دومین استان کشور است و آمار بیکاری بالایی دارد.
سيداحمد هاشمی اشكا

سرویس ایران جوان آنلاین: کرمانشاه از جمله استان‌هایی است که ظرفیت‌های ویژه‌ای دارد. داشتن چهار بازارچه مرزی یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های استانی است که در کمال تأسف باید گفت از نظر حاشیه‌نشینی دومین استان ایران به شمار می‌آید. اما طی سال‌های اخیر بسیج با تعریف برنامه و اجرای طرح‌های جامع درصدد بهبود شرایط و ایجاد اشتغال در این منطقه است. با کامران هزارخانی، مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه درباره عملکرد این سازمان در محرومیت‌زدایی از استان گفتگو کرده‌ایم.

اگر قرار باشد از مشکلات کرمانشاه بگویید اولویت شما برای رسیدگی و رفع کدامیک از آنهاست؟


کرمانشاه رتبه دوم حاشیه‌نشینی در کشور را دارد. این استان بیش از ۲میلیون نفر جمعیت و ۳۲۵ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد. با وجود ظرفیت‌های بالای کرمانشاه از جمله داشتن چهار بازارچه مرزی، اما از نظر حاشیه‌نشینی دومین استان کشور است و آمار بیکاری بالایی دارد.


آیا بسیج برای رفع این معضل یا کمک به حاشیه‌نشین‌ها کاری کرده است؟


بسیج سازندگی استان کرمانشاه در بخش صندوق‌های قرض‌الحسنه قدم‌های خوبی برداشته است. این نهاد با فعالیت در بخش مذکور در زمینه ایجاد اشتغال رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است به طوری که در بحث کشاورزی، از لحاظ تنوع محصولات زیتون، روغن حیوانی و محصولات لبنی ظرفیت‌های خوبی در استان کرمانشاه وجود دارد. جالب است بدانید کشت زیتون در این استان با رودبار برابری می‌کند. با توجه به اهمیت اشتغالزایی، هزار و ۵۰۰ شغل جدید در استان کرمانشاه ایجاد شده است، اما پایین آمدن آمار بیکاری به یک همت همگانی نیاز دارد.


آیا با سازمان‌ها و نهاد‌های دیگر نیز برنامه یا کار‌های مشترکی دارید؟


بله. طی روز‌های اخیر تفاهمنامه همکاری بین کمیته امداد و بسیج سازندگی امضا شد. این تفاهمنامه به منظور اشتغالزایی برای محرومان و نیازمندان منعقد شد که براساس آن ۲ هزار طرح اشتغال و فرصت شغلی برای مددجویان و محرومان کرمانشاهی ایجاد می‌شود. همچنین در این تفاهمنامه مقرر شد ۲ هزار و ۵۰۰ نفر نیز از آموزش‌های فنی و مهارتی برای ورود به بازار کار بهره‌مند شوند. سازمان‌ها و نهاد‌هایی مثل کمیته امداد گام‌های خوبی در جهت رفع محرومیت از استان برمی‌دارند. مثلاً کمیته امداد استان کرمانشاه در سال جاری بیش از ۱۱هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم مددجویی ایجاد کرده است. از این تعداد ۶ هزار و ۴۲۵ فرصت شغلی مستقیم با پرداخت ۲۲۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان وام اشتغال و هزار و ۴۹۰ شغل غیرمستقیم نیز از طریق کاریابی و تعامل با کارفرمایان ایجاد شده است. ما خبر داریم کمیته امداد استان کرمانشاه در ۹ماهه امسال رتبه دوم کشوری را در ایجاد اشتغال پایدار مددجویی کسب کرده است.


در مسیر عملی کردن برنامه‌هایتان به چه کمک یا حمایت‌هایی نیاز دارید؟


بسیج یک نیروی مردمی است و با حمایت آحاد مردم همه طرح‌هایش را به سرانجام می‌رساند. در بسیج سازندگی کار سلیقه‌ای نیست و چند موضوع و طرح مطرح است. ابتدا صندوق‌های قرض‌الحسنه‌ای که باید در پنج سال، بستر بانکداری اسلامی شوند. صندوق‌های اشتغالزا که تاکنون ۵۰ میلیارد تومان به این صندوق‌ها توسط خیرین کمک شده است. لازم است پیوند‌ها را با صندوق‌های قرض‌الحسنه و تعاونی‌ها محکم و به صندوق‌ها برای بازاریابی، برند‌سازی و تسهیل‌گری کمک کنیم. درباره قطب‌های صنایع تبدیلی نیز باید گفت پنج قطب در استان کرمانشاه وجود دارد که باید به این عرصه کمک کرد. بسیج ظرفیت‌رسان و به هم رسان است و بزرگ‌ترین ظرفیت‌رسانی را می‌تواند انجام دهد. به این منظور طرح‌های بسیج در حوزه اشتغال مثل طرح صنعت یار، فدک جامعه زنان یا بوم‌گردی و تعالی‌بخشی گردشگری را باید به جامعه معرفی کرد.


طرح‌های محرومیت‌زدایی شما در چه حوزه‌هایی تعریف می‌شود؟


طرح جامع محرومیت‌زدایی، هدفمند و برای هر منطقه مختص خودش تعریف می‌شود، اما در روستا‌ها بحث آبرسانی را مدنظر قرار داده‌ایم. مسکن محرومان و کارگاه‌های زیرساخت اشتغال و هم‌افزایی نهادی را نیز ایجاد کرده و در این مسیر مشاغل زیادی تعریف شده است.


عملکرد بسیج سازندگی کرمانشاه در رزمایش کمک مؤمنانه و همدلی و مواسات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


در طول سال جاری و تا قبل از بهمن ماه بالغ بر ۲۵۰‌هزار بسته مواد غذایی در قالب رزمایش کمک مؤمنانه از سوی مجموع سپاه نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه بین نیازمندان استان توزیع شده که این بسته‌های معیشتی تقریباً ۷۵ میلیارد تومان ارزش داشته است. این جدا از کمک‌های دیگر و جهیزیه و بسته‌های نوشت‌افزار است که به دست دانش‌آموزان نیازمند رسانده‌ایم. در دهه فجر نیز توزیع ۱۴ هزار بسته معیشتی را در قالب رزمایش کمک مؤمنانه داشتیم. این بسته‌ها شامل اقلامی مثل برنج، روغن، رب گوجه فرنگی و ماکارونی بوده و هر بسته حدود ۳۰۰ هزار تومان ارزش دارد. ضمن اینکه یک بانک اطلاعاتی از نیازمندان و آسیب‌دیدگان از کرونا در استان از طریق پایگاه‌های مقاومت بسیج تهیه شده است. سعی می‌کنیم با همراهی پایگاه‌های مقاومت بسیج این بسته‌های معیشتی به دست نیازمندان واقعی و آسیب‌دیدگان از کرونا برسد تا شاید التیامی برای زخم‌های نیازمندان و خانواده‌های آسیب‌دیده از کرونا در شرایط سخت اقتصادی کنونی باشد. یکی از اهداف پیروزی انقلاب اسلامی دستگیری از نیازمندان بوده که امیدواریم اجرای رزمایش‌های اینچنینی بتواند در ایجاد روحیه امید و امیدواری بین نیازمندان اثرگذار باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار