کد خبر: 1041504
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۴
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه ۱۴۰۰ متمرکز شدیم که مشکل همه روستا‌هایی که تنش آبی و از راه مناسب بی‌بهره هستند را حل کنیم.

سرویس سیاسی جوان آنلاین: محمدباقر قالیباف ظهر امروز در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی خود از استان کردستان با تبریک عید مبعث پیامبر (ص)، هدف از سفر به کردستان را نظارتی میدانی بر روند اجرای پروژه‌ها در استان عنوان کرد.

وی افزود: همه ما مسؤولان، به برکت انقلاب اسلامی و مجاهدت‌های حضرت امام راحل و شهدا و مردم عزیزی که این سختی‌ها را در چند دهه گذشته تحمل کرده‌اند مسئولیت گرفته‌ایم، اولین وظیفه ما این است که تلاش کنیم گره‌ای از مشکلات مردم باز کنیم.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: خدمت به مردم فقط از مسیر خود مردم ممکن است چرا که پیامبر نور و رحمت در حالی که از منبع لایزال الهی و قدرت و معجزه وحی برخوردار بود، ولی هیچ وقت خود را از مشورت و همراهی با مردم مبرا ندید، امروز باورمان باشد که راه حل مشکلات مردم واگذاری کار‌ها به مردم است و نباید از این مهم غفلت کنیم.

قالیباف تصریح کرد: هرجا موفق بوده‌ایم جایی بوده که مردم ورود کرده‌اند و هر کاری که گره خورده و بر زمین مانده است جایی بوده که مسئولان مردم را رها کرده و فکر کرده‌اند خودشان می‌توانند آن بار را به تنهایی به دوش بکشند.

وی عنوان کرد: در مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان مردم یکی از سیاست‌های قطعی و رویکردمان این است که این مسیر باور به مردم را به عنوان اصل مهم مورد توجه قرار داده‌ایم.

قالیباف اذعان داشت: ما باید به سمت یک اقتصاد مردمی حرکت کنیم و در سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری و حوزه اجرا باید این اصل مهم را مد نظر قرار دهیم، باید بر مشکلات با کمک خود مردم فائق آییم چراکه زحمات زیادی می‌کشیم اعتبار را می‌آوریم، ولی متاسفانه خوب هزینه نمی‌کنیم، نظارت باید به سمتی برود که موجب اصلاح شود و اصلاح بدون واگذاری کار مردم به دست مردم ممکن نمی‌شود.

به گفته رئیس مجلس، نظام اداری و بروکراسی بسیار متمرکز و سنگین که واقعا زنجیری به دست و پای مردم به ویژه در حوزه اقتصاد شده است که این هم نیازمند بازنگری است چراکه این بروکراسی بسیار سنگین موجب شده مردم برای یک مجوز فرایند و چرخه‌ای طولانی طی کنند. این نظام متمرکز غیرقابل قبول باید بازنگری شود که این نیاز به این دارد که در قانون‌گذاری و حوزه اجرا هم بازنگری صورت بگیرد.

قالیباف خاطرنشان کرد: ما اصلا در حوزه‌های نظارتی در مجلس به دنبال مچگیری و چوب لای چرخ گذاشتن نیستیم ما خودمان سختی کار اجرایی را لمس کرده‌ایم و هرگز دنبال این نیستیم که شجاعت را از یک مدیر لایق بگیریم، دنبال این نیستیم که دیوان محاسبات مزاحمت برای اجرای یک کار ایجاد کند بلکه به تمام معنا پشتیبان مدیران امین هستیم و می‌خواهیم این‌ها با جرات تصمیم‌گیری و کار کنند، بخش نظارت در زمان کم‌کاری‌ها باید به وظیفه ذاتی خود رسیدگی کند و لذا انتظار داریم دوستان ما را در کنار خود ببینند.

وی با بیان اینکه تنظیم برنامه هفتم را در دستور کار قرار داده‌ایم گفت: در بودجه ۱۴۰۰ متمرکز شدیم که مشکل همه روستا‌هایی که تنش آبی و از راه مناسب بی‌بهره هستند را حل کنیم.

قالیباف اضافه کرد: اینکه مردم در کنار سد باشند و رنج بی‌آبی داشته باشند حاصل نامناسب بودن مدیریت و تدبیر و بروکراسی و نظام اداری است. ۱۲۰۰ روستا در کشور تنش آبی دارند این در حالی است که همین روستا‌ها در شبه جزیره محاصره‌ای از سد‌ها قرار دارند.

رئیس مجلس با بیان اینکه در موضوعات محرومیت‌زدایی و حاشیه‌نشینی با خرد جمعی و کار مطالعاتی باید اقدامات اساسی انجام بگیرد، گفت: ما یک هزار و ۲۰۰ نقطه در کشور داریم که در حوزه حاشیه‌نشینی و محرومیت‌زدایی نیاز به رسیدگی فوری دارند.

وی اضافه کرد: در بودجه ۱۴۰۰ برای این نقاط اعتبار و بودجه اختصاص یافته که برای کردستان در همین حوزه یک هزار میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است. در موضوعات مهم دیگر مانند نهاده‌ها و سلامت و ... ورود و ساماندهی در این حوزه را در دستور کار قرار خواهیم داد.

وی خاطرنشان کرد: گرانی و بی‌ثباتی اقتصادی کمر مردم را شکسته است باید با تدبیر مناسب زمینه رفع این مشکلات را فراهم سازیم. این غصه بزرگی است که درآمد سرانه مردم این استان ۵۰ درصد کمتر از میانگین کشوری است.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: هرکار خوبی انجام بدهیم وقتی مردم آن را در زندگی خود احساس نکنند یعنی یک گوشه کار اشکال ندارند.

وی افزود: در دوران جوانی و دفاع مقدس در کردستان بودم انصافا آنقدر مردم این استان خونگرم، باوفا و صادق هستند که وقتی انسان با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کند، اگر دور شود احساس دلتنگی می‌کند. چرا باید سرانه درآمد مردم این استان با تمام این ویژگی‌های خوب پایین باشد، همه ما باید از دولت و مجلس در راستای اصلاح این مشکل گام برداریم.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های لازم برای اصلاح این مشکل وجود دارد، گفت: کردستان در حوزه کشاورزی که به صورت مستقیم با امنیت غذایی مردم ارتباط دارد ظرفیت‌های بالایی دارد که باید به خوبی دیده شود. در حوزه غذا و امنیت غذایی این زنجیره تولید را باید با توجه به قابلیت‌هایی که در کشور وجود دارد تکمیل کنیم. همه اتفاق‌نظر داریم استان کردستان در حوزه کشاورزی و تکمیل زنجیره تولید می‌تواند یکی از مهمترین تولیدکنندگان کشور باشد. حتما در سیاست‌ها تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام را به عنوان یک اولویت مهم مورد توجه قرار خواهیم داد.

قالیباف با انتقاد از رهاکردن برخی پروژه‌ها با اختصاص اعتبارات قطره چکانی گفت: یکی از رویکرد‌ها و سیاست‌گذاری‌هایی که در مجلس به صورت جدی دنبال خواهیم کرد اتمام این پروژه‌ها و خودداری از شروع پروژه جدید است.

منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار