کد خبر: 1041728
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۲
حوادث نفتی در سواحل خلیج‌فارس بار‌ها رخ داده و محیط‌زیست دریایی را دچار بحران کرده‌است. جزیره خارگ، اما تنها جزیره‌ای است که معمولاً سالی یک بحران نفتی را تجربه می‌کند. در تازه‌ترین مورد، از اواخر هفته گذشته تاکنون نشت حجم فراوانی از نفت در ساحل جزیره خارگ موجب آلودگی نفتی در دریا شده‌است.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: جزیره خارگ زیستگاه مرجان‌های بسیار با ارزشی به نام آبسنگی است و یک اکوسیستم منحصر به فرد دارد. از آنجایی که جزیره خارگ پایگاه اصلی شرکت نفت برای صادرات است، آلودگی‌های نفتی مهم‌ترین تهدید این زیست‌بوم محسوب می‌شود. بنابراین هم سازمان حفاظت از محیط‌زیست و هم شرکت‌های نفتی باید آلودگی اخیر را به سرعت پاکسازی و اقدامات پیشگیرانه را با دقت اجرایی کنند.

آلودگی‌های نفتی از منابع مختلفی پخش می‌شود. دکل‌ها، سکو‌های بهره‌برداری نفت، کشتی‌ها، چاه‌های نفت، تأسیسات ساحلی و خط لوله مهم‌ترین منابع نشت نفت در جزیره خارگ هستند.

خوشبختانه دریا از نظر زیست‌محیطی توانایی ترمیم و تصفیه خود را دارد، اما این توان محدود است و در آلودگی‌های نفتی بزرگ باید وزارت نفت دست به اقدام بزند. نتایج مطالعات سازمان محیط‌زیست درباره سرنوشت آلودگی نفتی دریا‌ها و روند خودپالایی دریا نشان داده مواد سبک نفتی تبخیر شده و مواد آروماتیک (مواد شیمیایی چند حلقه‌ای) تا حدی به شکل محلول درمی‌آیند. ترکیبات سنگین نفتی در آب هم به صورت گلوله‌های نفتی (Tarball) به ساحل می‌آید یا در بستر دریا ته‌نشین‌شده و سایر ترکیبات نیز به شکل ذرات معلق در آب دریا مخلوط می‌شوند. به این ترتیب سمیت نفت یا گذشت زمان و تغییرات فیزیکی و شیمیایی اعمال شده بر آن کاهش پیدا می‌کند.

روز گذشته مدیر کل حفاظت محیط‌زیست استان بوشهر درباره حادثه نفتی خارگ به ایسنا گفت: «وقوع آلودگی نفتی اخیر به دلیل نشت نفت از شکستگی خط انتقال نفت از دریا به خشکی بوده که موجب ایجاد آلودگی گسترده نفتی در ساحل جزیره خارگ شده است.»

فرهاد قلی‌نژاد، همچنین گفته‌است: «حوادث آلودگی نفتی دریا ناشی از نشت نفت از خطوط انتقال از مهم‌ترین علت آلودگی‌های نفتی در خلیج‌فارس در سال‌های اخیر بوده که نیاز است شرکت‌های نفتی اقدامات پیشگیرانه را در جهت جلوگیری از اینگونه آلودگی‌ها انجام دهند. متأسفانه اقدامات فعلی کافی نیست و سازمان محیط زیست وفق قوانین و مقررات در اینگونه موارد پیگیری و خسارت‌های وارده به اکوسیستم دریایی در راستای اعمال قانون و همچنین احیای زیستگاه را محاسبه و مطالبه می‌نماید و مسئولان شرکت‌های نفتی باید بر اساس قوانین و مقررات اقدامات لازم را به عمل آورند.»

به گفته این مقام محیط‌زیست، شرکت نفت فلات قاره و شرکت پایانه‌های نفتی و اداره کل بنادر و دریانوردی در حال بررسی و همچنین اقدام در جهت مهار و پاکسازی آلودگی دریا هستند.

آلودگی‌های نفتی در اطراف ساحل به طور غیرمستقیم پرندگان و پستانداران دریا را هم هدف قرار می‌دهد. آلودگی‌های نفتی موجب گرسنه ماندن و در نهایت مرگ آن‌ها می‌شود. این آلودگی‌ها همچنین اثرات مخرب دیگری مثل آسیب به پوشش بدن پرندگان و پستانداران دریایی، مسموم شدن ارگانیسم‌ها، کاهش منابع ماهیگیری، کاهش تنوع و زادآوری گونه‌های جانوری و تغییر زیستگاه ماهیان را هم به محیط‌زیست تحمیل می‌کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
سید فروزان
|
Switzerland
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۴
0
0
مقصر اصلی ترامپ و تحریم است ،
باید تحریم‌ها برداشته شود ، تا وزیر نفت بتواند توتال را بیاورد ایران وگرنه تا زمانی که فرانسویان نیایند ،وزیر محترم !!!!!کاری نمیتواند انجام بدهد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار