کد خبر: 1041733
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به آخرین وضعیت بارندگی‌ها در تهران گفت: از ابتدای سال آبی یعنی از اول مهر ماه تا روز گذشته بر اساس ۱۲۰‌ایستگاه سنجش، ۶/ ۲۲۶ میلی‌متر بارندگی داشته‌ایم که این عدد نسبت به سال گذشته ۱۱‌درصد کاهش داشته‌است، اما نسبت به متوسط بلندمدت ۲۷‌درصد مثبت بوده است.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش ایسنا، یوسف رضاپور در نشستی خبری افزود: متأسفانه به دلیل تغییر اقلیم و افزایش دما نوع بارش‌ها از برف به باران تغییر کرده و پوشش برفی چندین سال است که وضعیت خوبی ندارد. به ویژه در دو سال اخیر شاهد کاهش پوشش برفی هستیم. در شرق تهران وضعیت بارش‌ها چندان مطلوب نبوده، اما در غرب استان کیفیت بارش‌های نسبتاً خوب بوده است. وی با اشاره به حجم مخازن ذخیره سد‌های پنج‌گانه تهران گفت: ۵۶۶‌میلیون متر مکعب تا روز گذشته حجم مخازن ذخیره سد‌های تهران بوده که این میزان نسبت به سال قبل ۶۹‌میلیون متر مکعب کمتر است.

وی با بیان اینکه برای سال‌۱۴۰۰ نگران چگونگی تأمین آب شرب و برداشت مردم به ویژه در شهر تهران هستیم، اظهار کرد: با جلساتی که از یک‌ماه قبل داشتیم تلاش شده تا برنامه‌ریزی برای جلوگیری از جیره‌بندی و قطعی آب صورت بگیرد تا بدون هیچ مشکلی آب بهداشتی در اختیار مردم قرار دهیم، اما انتظار ما نیز این است که مردم در مصرف درست ما را همراهی کنند. وی با اشاره به افزایش مصرف آب در تهران گفت: مصرف ما از مصارف استاندارد جهانی فاصله دارد، سرانه تأمین آب برای استان تهران برای هر نفر ۳۴۸‌لیتر در شبانه روز است که این عدد در کشور‌های پیشرفته که حتی دو تا سه برابر بیشتر از ما بارندگی دارند بسیار بیشتر است. به‌طوری‌که این عدد در این کشور‌ها ۱۷۰ تا ۲۲۰‌لیتر در شبانه روز است؛ لذا انتظار‌ها این است که تا جایی که می‌توانیم اصلاح الگوی مصرف را داشته باشیم.

به گفته وی منابع آبی که در اختیار ما قرار دارد یا به صورت سطحی یا به‌طور زیرزمینی تأمین می‌شود. استاندارد مصرف جهانی در کلان بدین گونه است که در شرایط مطلوب ۲۰‌درصد این منابع در حوزه‌های مختلف مورد مصرف قرار گیرد. اگر ۲۰‌درصد این منابع را مصرف کنیم شاهد پایداری سرزمین و محیط‌زیست مطلوب هستیم. از ۲۰ تا ۴۰ درصد اگر مصرف صورت گیرد شرایط قابل تحمل خواهد بود. اگر از ۴۰‌درصد عبور کند وارد تنش آبی می‌شویم و اگر از ۶۰ درصد مصرف افزایش یابد اصطلاحاً بحران آب نامیده می‌شود و این در شرایطی است که در ایران مصرف بیش از ۶۰‌درصد است و متوسط مصرف منابع در اختیار ما در کشور ۷/ ۸۶ درصد تخمین زده می‌شود.

وی با بیان اینکه بعد از ما کشور مصر با ۵۳‌درصد مصرف قرار دارد و سپس کشور‌هایی همچون پاکستان، عربستان و کشور‌های اطراف میزان مصرف‌شان ۴۳ تا ۴۵‌درصد است؛ لذا ما از نظر استاندارد‌های مصرف جهانی فاصله‌های زیادی داریم.

به گفته وی منابع و مصارف را محاسبه کردیم و نتیجه حاصل اینگونه شد که ۵/ ۸۶ درصد منابع آبی استان تهران را مصرف می‌کنیم که اگر بخواهیم این مسئله را اصلاح کنیم باید ابتدا به عدد ۵۰‌درصد برسیم که حدود یک میلیارد و ۲۸۸ میلیون متر مکعب باید از میزان مصرف فعلی کاهش دهیم که یک برنامه ۲۰ ساله است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار