کد خبر: 1041741
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۴
بررسی شرایط برگزاری مسابقات ورزشی در سال ۹۹ در گفت‌وگوی «جوان» با دکتر ملک محمدی رئیس کمیته پزشکی مسابقات فدراسیون پزشکی ورزشی
مسابقات کشتی که در این مدت برگزار شده است را ببینید، کسی اطراف تشک کشتی حضور نداشت و همان تعداد محدود نیز تست PCR داده و معاینه شده‌اند. حتی مربیان، داوران و فیلمبرداران نیز تست می‌دهند. در رشته جودو نیز مقررات بهداشتی به خوبی اجرا می‌شود و اکثر رشته‌ها در حد توان خود به این مسائل توجه دارند. فدراسیون‌ها با فدراسیون پزشکی ورزشی تعامل دارند
شيوا نوروزی

سرویس ورزش جوان آنلاین: سال ۱۳۹۹ برای همه سخت گذشت و برای ورزشی‌ها سخت‌تر. در شرایطی که پاندمی کرونا کره زمین را تحت تأثیر قرار داد دیگر راهی جز لغو همه مسابقات ورزشی، تمرینات و اردو‌ها باقی نماند. اگرچه لیگ فوتبال به صورت محدود با گذشت چند ماه از سرگرفته شد، اما سایر رشته‌ها با توجه به شرایط کرونایی کشور همچنان تعطیل ماندند و ملی‌پوشان و ورزشکاران آن‌ها چاره‌ای جز انجام برخی تمرینات در منزل نداشتند. با این حال و با در نظر گرفتن میزان شیوع و ابتلای مردم فدراسیون پزشکی ورزشی و ستاد مبارزه با کرونا در ورزش بعد از انجام بررسی‌های لازم و تدوین پروتکل‌های بهداشتی به تدریج اجازه از سرگرفتن تمرینات و مسابقات را صادر کرد. اگرچه تعطیلی اجباری آسیب‌های اقتصادی زیادی به ورزش زد ولی دکتر تورج ملک محمدی، رئیس کمیته پزشکی مسابقات فدراسیون پزشکی ورزشی و رئیس کمیته پزشکی فدراسیون‌های کشتی و جودو، درگفت‌وگو با «جوان» سلامت ورزشکاران را اولویت اصلی تصمیم‌گیری‌ها عنوان کرد.

برگزاری مسابقات و تمرینات ورزشی در سال کرونا چطور مدیریت شد؟


کرونا بیماری است که ورزش در سال‌های آتی نیز با آن دست به گریبان خواهد بود. با مدیریت این بیماری و همکاری و تعامل دو طرفه وزارت ورزش و وزارت بهداشت آسیب‌های این بیماری در ورزش را به حداقل رسانده‌ایم. ورزش به بهبودیافتگان کرونا کمک می‌کند. ورزش در پیشگیری از کرونا مؤثر است و همچنین یکی از درمان‌های این بیماری نیز به شمار می‌رود. با پروتکل‌هایی که ستاد کرونا در ورزش در نظر گرفته از شیوع ویروس در بین اهالی ورزش پیشگیری شده است. خوشبختانه ورزش در این اوضاع به حال خود رها نشده و این موضوع ارزشمند است. کرونا همچنان با ماست و شاید در سال‌های آینده نیز با ما باشد. بالاخره باید فعالیت‌های اجتماعی از سر گرفته می‌شد و ورزش هم که در ابتدای پاندمی متوقف شده بود دوباره با رعایت موارد بهداشتی از سر گرفته شد. در این بین انتظار داریم مردم رعایت کنند و به توصیه‌های بهداشتی به ویژه توصیه‌های فدراسیون پزشکی ورزشی توجه کنند. هیئت‌های این فدراسیون هم در استان‌ها آمادگی پاسخگویی به مردم را دارند.


ورزشکاران حرفه‌ای چطور باید با کرونا کنار بیایند؟


مسئول کمیته پزشکی فدراسیون‌های کشتی و جودو هستم و خوشبختانه در این دو رشته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کار به خوبی پیش رفته است. نه تنها مشکلی پیش نیامده است بلکه حداقل آسیب از این بیماری را تجربه کردند. کرونا ورزشکار و غیر ورزشکار نمی‌شناسد. اِعمال محدودیت‌ها باعث شده است مشکلات به حداقل برسد. موضوع قرنطینه برای ورزشکاران جدی گرفته شد؛ در کشتی این موضوع کاملاً رعایت می‌شود. افراد با آزمایش منفی PCR به اردو می‌آیند و تمرینات و اردو‌ها به صورت ایزوله برگزار می‌شوند.

باید به این نکته اشاره داشت که کرونا و انجام تست‌ها و رعایت پروتکل‌ها یک بار مالی سنگینی را روی دوش ورزش گذاشته است. از طرفی زندگی در قرنطینه برای ورزشکاران سخت است. در برخی موارد کشتی‌گیران چند ماه در خانه کشتی هستند و اجازه خروج و ارتباط با دیگران را ندارند. با این حال ورزشکاران به خاطر حرفه‌شان این شرایط را تحمل می‌کنند. خدا را شکر تاکنون مشکل و حادثه جدی را در مورد ورزشکاران نداشته‌ایم و امیدواریم از این به بعد نیز شرایط به همین منوال پیش برود تا ورزشکاران به اهدافشان در بازی‌های جهانی و المپیک برسند. کرونا به رغم اینکه بیماری خطرناکی است ولی به نظر من در ورزش کار به خوبی پیش می‌رود. پیش‌بینی‌های لازم برای بازی‌های المپیک و حضور ملی‌پوشان انجام شده است تا ان‌شاءالله ورزشکارانمان بدون مشکل در مسابقات حضور یابند.


برخی رشته‌ها در خصوص شروع دیرهنگام تمرینات و مسابقات و عدم صدور مجوز‌های لازم اعتراض داشتند. آیا اعتراض آن‌ها با توجه به شرایط کرونا قابل قبول بود؟


در فدراسیون پزشکی ورزشی ستادی به نام مبارزه با کرونا وجود دارد. این ستاد مبارزه با کرونا متشکل از متخصصان وزارت بهداشت و فدراسیون پزشکی است. نفرات حاضر در این ستاد درخواست رشته‌های مختلف را بررسی می‌کنند و حسب شرایط موجود نتیجه اعلام می‌شود. اگر امکان شروع تمرینات و مسابقات وجود داشته باشد پروتکل‌های بهداشتی مختص آن رشته اعلام و کار شروع می‌شود. نفرات حرفه‌ای از نظر تجربه ستاد کرونا در ورزش را تشکیل می‌دهند. تصمیمات آن‌ها بر مبنای کمترین آسیب برای ورزشکاران گرفته می‌شود. چون سلامت آن‌ها اصلی‌ترین هدف ما و خط قرمز ماست. ضمناً برای هر رشته نیز ضوابط خاصی تعیین می‌کنند و آمار‌ها حاکی از موفقیت آمیز بودن فعالیت و تصمیمات این ستاد است.


میزان رعایت پروتکل‌های اعلام شده برای رشته‌های مختلف رضایتبخش بوده است؟


خوشبختانه رشته‌های مختلف پروتکل‌ها را به خوبی رعایت می‌کنند و فدراسیون پزشکی ورزشی نیز برای زیر نظر داشتن اوضاع بازرسی‌های خاص و ویژه‌ای را در دستور کار دارد. برای ما رشته‌ها فرقی ندارد، اینکه فلان ورزش پرطرفدار است یا کم طرفدار. سرکشی از تمرینات و باشگاه‌ها به صورت مرتب و دائمی انجام می‌شود. همکاران ما سر زده از امکان ورزشی که تجمع در آنهاست بازرسی می‌کنند.


شواهد نشان می‌دهد فوتبالی‌ها زیاد به رعایت مقررات اعلام شده ستاد مقابله با کرونا در ورزش اهمیتی نمی‌دهند، این انتقاد را قبول دارید؟


درباره رشته فوتبال اطلاعات کافی ندارم و نمی‌توانم نظر دهم ولی این مسئله باید برای رؤسای فدراسیون‌ها در اولویت باشد. در مورد فدراسیون کشتی می‌دانم که علیرضا دبیر تا چه اندازه روی این مسئله حساس است. شاید خیلی‌ها هم بابت سختگیری‌های رئیس فدراسیون کشتی دلگیر شوند و بخواهند ورزشکار حرفه‌ای را از نزدیک ببینند، اما به هر حال این سختگیری‌ها نتایج مثبتی داشته است. محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی نیز به همان اندازه نسبت به رعایت پروتکل‌ها حساس است و ایزوله ماندن ملی‌پوشان ازجمله مسائلی است که سرمربی تیم ملی به شدت روی آن تأکید دارد. مسابقات کشتی که در این مدت برگزار شده است را ببینید، کسی اطراف تشک کشتی حضور نداشت و همان تعداد محدود نیز تست PCR داده و معاینه شده‌اند. حتی مربیان، داوران و فیلمبرداران نیز تست می‌دهند. در رشته جودو نیز مقررات بهداشتی به خوبی اجرا می‌شود و اکثر رشته‌ها در حد توان خود به این مسائل توجه دارند. فدراسیون‌ها با فدراسیون پزشکی ورزشی تعامل دارند.


ترس از ابتلای ورزشکاران حرفه‌ای به کرونا وجود دارد. در صورت ابتلا آیا آن‌ها باز هم می‌توانند به ورزش قهرمانی ادامه دهند؟


حسین نوری کشتی‌گیر تیم ملی که به کرونا مبتلا شد و بیماری‌اش هم شدید بود خوشبختانه بهبود یافت و همچون گذشته تمرین می‌کند و مسابقه می‌دهد. کرونا بیماری نوظهور است و هنوز ابهام‌های زیادی درباره آن وجود دارد. محمد بنا سرمربی تیم ملی و حمید سوریان هر دو کرونا گرفتند ولی بعد از پشت سرگذاشتن بیماری ورزش هم می‌کنند. اینگونه نیست که ورزشکاران بعد از ابتلا به کرونا مجبور به کنار گذاشتن ورزش شوند ولی باید رعایت کنند و اگر تحت نظر پزشک نباشند احتمال دارد عوارض کرونا آن‌ها را با مشکلاتی روبه‌رو کند.


در سال آینده و تداوم شیوع کرونا چه شرایطی در انتظار ورزش خواهد بود؟


احساسم این است که با ادامه همکاری با فدراسیون پزشکی ورزشی بتوانیم بیماری را کنترل کنیم به ویژه که امسال کادر پزشکی ورزشی تجربه خوبی کسب کرده و رؤسای فدراسیون‌ها همکاری خوبی داشته‌اند. در بحث ورزش و به خصوص در رشته کشتی با پزشکان سایر کشور‌ها در ارتباط هستم و فکر می‌کنم کشورمان در بعد ورزش عملکرد خوبی داشته است. امیدواریم سال آینده همین تعداد اندک ورزشکاران که کرونا گرفته‌اند را هم نداشته باشیم. شرایط ورزش تابعی از درگیری کل جامعه با کرونا خواهد بود. اگر در کشور کرونا کم شود و از بین رود قطعاً اوضاع ورزش هم بهتر خواهد شد. این دیگر به رعایت مردم بستگی دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار