کد خبر: 1041868
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۷
معاون اول رئیس‌جمهوری معتقد است با صادرات یک میلیون بشکه نفت هم می‌شود کشور را اداره کرد؛ البته باید بپذیریم مردم در شرایط سخت و دشواری هستند و باید به آنان حق داد که نگران و گلایه داشته باشند و حتی از گله هم بالاتر، از مسئولان ناراحت باشند. به هر حال، زندگی مردم در شرایط بسیار سخت است.
بهناز قاسمی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: دولت تدبیر و امید در ماه‌های پایانی خود به سر می‌برد با این حال معاون اول رئیس‌جمهور به جای اینکه پاسخگوی عملکرد هشت ساله دولت باشد همچنان از کاستی‌های دولت قبل و رقبا می‌گوید.

اسحاق جهانگیری در گفتگو با ایرنا در پاسخ به سؤالی در خصوص انتقادات منتقدین و اینکه معمولاً بخش اعظم مشکلات را ناشی از ناکارآمدی و نه تحریم ارزیابی می‌کنند و نقش کارشکنی‌های داخلی در عدم پیشبرد برنامه‌های دولت گفت: دوره دو سال و نیم اول دولت آقای دکتر روحانی را با دوره دو سال و نیم آخر دولت آقای احمدی‌نژاد که در هر دو دوره یک گونه تحریم حاکم بود، پیش‌روی ماست. در آن دو سال و نیم، میزان اشتغال ۱۴ هزار نفر، رشد اقتصادی منفی ۷ درصد و نرخ تورم ۴۰ درصد بود، اما در دو سال و نیم آغاز دولت یازدهم، رشد اقتصادی ما مثبت، اشتغال ما حدود ۴۰۰ هزار شغل سالانه بود و همه شاخص‌های اقتصادی مثبت شد.
معاون اول رئیس‌جمهور افزود: دو سال و نیم ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم اصلاً قابل مقایسه با آن دو سال و نیم آخر دولت دهم نیست در حالی که آن‌ها هشت سال تجربه اداره کشور را هم داشتند. این‌ها قابل مقایسه است و می‌توان با عدد و رقم بیان کرد.

وی با بیان اینکه ما در بودجه خیلی تلاش کردیم اتکا به نفت را کم کنیم، ابراز داشت: دولت قبل از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت تولیدی ایران در تحریم دوره قبل، اجازه صادرات یک میلیون بشکه را در روز داشت. من فکر می‌کنم با یک میلیون بشکه هم می‌شد بودجه کشور را اداره کرد و ما هم اداره کردیم. حتی در سال ۹۳ نفت ۱۰۰ دلاری به بشکه‌ای ۳۰ دلار رسید، اما در رشد وقفه‌ای به وجود نیامد و مسیر اقتصاد کشور ادامه پیدا کرد.
وی اظهار داشت: باید بپذیریم مردم در شرایط سخت و دشواری هستند و باید به آنان حق داد که نگران و گلایه داشته باشند و حتی از گله هم بالاتر، از مسئولان ناراحت باشند. به هر حال، زندگی مردم در شرایطی بسیار سخت است.

وی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی را با شروع دوباره تحریم‌ها برای چگونگی کمک‌رسانی به اقشار مختلف مردم بررسی کردیم، اظهار داشت: در این سه سال به‌رغم فروش بسیار کم نفت، آسیب‌دیدن وضعیت درآمد‌های دولت و کاهش یافتن میزان درآمد‌های ارزی دولت، سعی کردیم از اینکه فشار بیشتری بر مردم وارد شود، جلوگیری کنیم. همین میزان کالایی که صادر می‌کنیم، قیمتش کمتر شد و هزینه واردات بسیار بالا رفت یعنی اگر کالایی را ۱۰۰ دلار می‌فروختیم با این شرایط ۸۰ دلار می‌فروختیم و اگر کالایی را ۱۰۰ دلار وارد می‌کردیم، اکنون ۱۲۰ تا ۱۳۰ دلار آن را می‌خریم.

برخی از کشور‌ها مانع وارد شدن دلار به ایران شدند

جهانگیری در بخش دیگری از این گفتگو به ماجرای ارز۴هزارو۲۰۰ تومانی اشاره کرد و در خصوص اظهارات مطرح شده درباره تبعات این ارز گفت: از اواخر سال ۹۶ فشار‌های ترامپ علیه اقتصاد کشور شروع و کشور با یک تلاطم جدی در بازار سکه و ارز مواجه شد. سال ۹۵ هم دوره کوتاهی تلاطمی داشتیم. در آن زمان همه سیاست‌های اقتصادی درباره نرخ سود بانکی و افزایش آن اتخاذ شد تا مردم به جای خرید دلار، پول خود را به بانک‌ها ببرند. بعد گفتند این همه هزینه به کشور تحمیل شد در حالی که هیچ اتفاقی نیفتاد و دلار مسیر رشد خود را طی کرد.

وی اضافه کرد: در سال ۹۶، کشور‌هایی که ما از آن‌ها دلار وارد کشور می‌کردیم، مانع از ورود آن به کشور شدند در این مقطع قیمت ارز در بازار افزایشی شد. رئیس‌جمهور به بانک مرکزی اعلام کرد برای اینکه قیمت ارز بالا رفته کاری بکند. بانک مرکزی گفت که دستش بسته است. زمانی که چند میلیارد دلار اسکناس داشتیم، بانک مرکزی روزی بیش از ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار در بازار مداخله می‌کرد و به اندازه آن ارز ذخیره داشت، اما در این مقطع کشور‌ها واردات ارز را روی کشور ما بستند.

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: دستگاه‌های امنیتی هم گزارش دادند جریانی توسط برخی کشور‌های منطقه می‌خواهد با اعلام خروج ترامپ از برجام به بازار ارز هجوم بیاورد و قیمت وحشتناکی ایجاد کند. قیمت ارز ۶هزار تومان شد در حالی که دلار در شب عید ۳هزارو۸۰۰ و ۴هزارو۲۰۰ تومان بود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
Babak Amirazodi
|
Germany
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۷
0
0
ندانم کاری،نابلدی،و..به جای خود، خوب بود "مسئولین" دیگر به فهم و شعور مردم توهین نمی‌کردند. توجیهاتی از قبیل:این دولت بهتر از آن دولت است، برجام مشکل گشای کشور است،ما اف ‌ای اتی اف میخواهیم،...به این دلائل وضع مردم خراب است وگرنه من کارم را درست انجام دادم" گویای خیلی‌ چیز هاست، از جمله اینکه مملکت ارث پدری (که بذل و بخششش میکنند) و مردم رعیت هستند و. .. کو گوش شنوا ؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار