کد خبر: 1041991
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۹
روز گذشته یکی از روز‌های پرخبر حوزه سلامت و کرونایی بود؛ از سه رقمی شدن دوباره آمار جانباختگان کرونا گرفته تا اعلام فهرست نهایی رنگبندی شهر‌ها برای سفر‌های نوروزی و آغاز فاز دوم و سوم مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: با موفقیت فاز نخست اولین واکسن ایرانی کرونا و تأیید سلامت همه ۵۶ نفری که در مرحله نخست آزمایش انسانی این واکسن را دریافت کرده‌اند، روز گذشته فاز دو و سه مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت، با مجوز کمیته اخلاق وزارت بهداشت آغاز شد. مهرناز رسولی‌نژاد، استاد تمام بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم تهران و سینا مرادمند، متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران دو نفر نخستی بودند که در این مرحله واکسن روی آن‌ها تزریق شد. حالا آنطور که رئیس ستاد اجرایی فرمان خبر داده همزمان با آزمایش فاز دو و سه مطالعات انسانی کووایران، فاز نخست خط تولید انبوه این واکسن با ظرفیت تولید ۳ میلیون دوز واکسن در ماه هم آغاز به کار کرد. در فاز دوم تولید ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز واکسن در ماه تا پایان خرداد ۱۴۰۰ برنامه‌ریزی شده و تا پایان بهار ظرفیت ماهانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون دوز در ماه فراهم می‌شود. با این حجم از تولید واکسن ایرانی می‌توان امیدوار بود سال آینده واکسیناسیون مردم طبق سند ملی واکسیناسیون سریع‌تر انجام شود و بتوانیم در ۱۴۰۰ بر کرونا غلبه کنیم.

روز گذشته یکی از روز‌های پرخبر حوزه سلامت و کرونایی بود؛ از سه رقمی شدن دوباره آمار جانباختگان کرونا گرفته تا اعلام فهرست نهایی رنگبندی شهر‌ها برای سفر‌های نوروزی و آغاز فاز دوم و سوم مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت.

سفر به شمال آزاد

۲۵ اسفند زمان اعلام نهایی رنگبندی شهر‌ها برای مشخص شدن تکلیف افرادی است که با تمام هشدار‌ها باز هم بنا دارند سفر بروند. حالا علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در مجموع ۳۱ شهر نارنجی و حدود ۸ تا ۹ شهر قرمز در خوزستان داریم، گفت: «به جز ارومیه (نارنجی) اهواز (قرمز)، تمام مراکز استان‌ها در وضعیت زرد هستند، اما تأکید می‌کنیم با توجه به گردش ویروس جهش‌یافته انگلیسی در ۲۹ استان کشور، مردم از سفر‌های غیر‌ضروری پرهیز کنند؛ چراکه سفر‌ها می‌تواند به شدت جامعه را درگیر کند.» در فهرست رنگبندی شهر‌های اعلام شده در اطلاعیه شماره ۵ ستاد ملی مقابله با کرونا هم هیچ‌یک از شهر‌های شمالی کشور و مقاصد گردشگری همچون شیراز و مشهد، جزو شهر‌های قرمز و نارنجی نیستند و این یعنی سفر به شمال به عنوان یکی از اصلی‌ترین مقاصد گردشگری و سفر‌های نوروزی آزاد است! این در حالی است که شهر‌های شمالی کشور تا همین چند وقت پیش در وضعیت قرمز و نارنجی قرار داشت و با آزاد شدن سفر‌های نوروزی به این مناطق، شعله‌ور شدن دوباره کرونا و موج چهارم این بیماری آن هم از نوع انگلیسی‌اش محتمل خواهد بود.

رئیسی با اشاره به تنوع قومیتی و ژنتیکی در کشور تصریح کرد: «گردش ویروس در قومیت‌های مختلف می‌تواند باعث جهش شود. بر این اساس در خود کشور ما نیز می‌تواند جهش ویروس جدید صورت گیرد که می‌تواند خطرناک باشد. رئیسی با پیش‌بینی افزایش واکسن‌ها برای واکسیناسیون از تیر ماه به بعد و احتمال واکسیناسیون گروه‌های هدف تا آذر ماه ابراز امیدواری کرد، سال آینده بتوانیم کرونا را مغلوب کنیم. روز گذشته با اعلام مرگ ۱۰۰ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت، دوباره آمار فوتی‌ها سه رقمی شد. در عین حال با آغاز فاز دو و سه آزمایش انسانی واکسن کووایران خبر‌های خوبی در حوزه تولید واکسن وطنی را شاهد بودیم.

مطالعه روی ۲۰ هزار داوطلب از ۶ شهر

روز گذشته فاز دو و سه مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت و پس از تأیید نتایج فاز اول کارآزمایی بالینی و صدور مجوز، با تزریق روی داوطلبان آغاز شد. حامد حسینی، مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا و مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) درباره روند انجام مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت در فاز دو و سه گفت: «برنامه‌ریزی کردیم در این فاز ۳۰۰ داوطلب را وارد مطالعه کنیم که امروز روی ۲۰ نفر انجام شد. به صورت متوالی در شش شهر تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد و بوشهر ۲۰ هزار نفر را وارد مطالعه می‌کنیم.»

حسینی در نشستی با خبرنگاران در حاشیه مراسم آغاز مطالعات بالینی فاز دو و سه واکسن کووایران برکت با بیان اینکه در فاز دوم می‌خواهیم مطمئن شویم آنتی‌بادی‌های تولید‌شده بالاتر از حد دلخواه ماست، گفت: «وضعیت تمام داوطلبان به مدت یکسال دنبال می‌شود، اما بعد از دو ماه پیگیری، این اجازه را داریم که اگر نتایج خوب بود به طور اورژانسی واکسن را به طور گسترده وارد بازار کنیم. انتظار ما این است که اگر این روند روی داوطلبان با سرعت ادامه پیدا کند انتهای اردیبهشت خیال ما از انجام فاز دو و سه آسوده‌است و می‌توانیم داده‌ها را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار دهیم.»

حسینی درباره تلفیق فاز دو و سه هم اینگونه توضیح داد: «در تلفیق جمعیت، فاز دو زیرمجموعه کوچکی از جمعیت فاز سه هستند که آزمایشات بیشتری روی آن‌ها انجام می‌شود. اینطور نیست که فازی تمام شود و به فاز دیگر برویم ما همزمان هم دیتای ایمنی‌زایی افراد بالای ۵۰ سال را جمع می‌کنیم و هم در دراز‌مدت داده‌های فاز سه را به لحاظ اثربخشی پایش می‌کنیم.»

۷۵ درصد مردم آماده تزریق واکسن کووایران برکت

جمشیدی، مشاور وزیر بهداشت هم با بیان اینکه در نظرسنجی‌ها ۷۵ درصد مردم گفته‌اند آماده تزریق واکسن کووایران برکت هستند، از تحقیقات برای تولید واکسن‌هایی بر پایه «دی‌ان‌ای» و «ام‌آر‌ان‌ای» خبر داد.
وی با بیان اینکه نهایتاً یک کار خوب دیگری در کشور ما اتفاق افتاد که تهیه واکسن از سلول بنیادین است، گفت: «این کار در دنیا کمتر انجام شده‌است، اما، چون در ایران تجربه خوبی روی سلول درمانی داشتیم، این پروژه را هم روی موش و هم میمون انجام دادیم که نتایج خوبی داشته و امید است بتوانیم این کار جدید را هم انجام دهیم.»

آغاز تولید واکسن ایرانی کرونا با ظرفیت ماهانه ۳ میلیون دوز

محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام هم در حاشیه این مراسم با اشاره به تولید انبوه و صنعتی واکسن گفت: «در ستاد همزمان با گام تحقیقاتی امکانات تولید انبوه را در دو فاز شروع کردیم. فاز اول با ظرفیت تولید ۳ میلیون دوز در ماه آغاز می‌شود و تولید را شروع خواهیم کرد.»

به گفته وی فاز دوم با ظرفیت ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز در ماه قبل از پایان خرداد به اتمام می‌رسد و در آخر بهار تشکیلات ستاد اجرایی ظرفیت تولید ماهانه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون دوز در ماه را فراهم می‌کند. مخبر تصریح کرد: «ما سختگیرانه‌ترین پروتکل‌های بین‌المللی را در این مطالعات رعایت کردیم و ذره‌ای از آن کوتاه نیامدیم و عجله‌ای نکردیم و در همین فرایند موفق شدیم واکسنی که کمترین عارضه را داشته است، تولید کنیم.»

حالا هر چند آهنگ ابتلا، بستری و حتی مرگ‌های کرونایی تندتر شده‌است، اما موفقیت در تولید واکسن وطنی کرونا می‌تواند روزنه امیدی برای غلبه بر ویروس تاجدار باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار