کد خبر: 1042011
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۹
در سایه اختلاف نظر‌ها درباره طرحی که دولت جدید امریکا برای صلح افغانستان ارائه کرده است، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان اعلام کرد که این طرح را که در ادامه طرح قبلی واشنگتن است در دست بررسی دارد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین:  امریکا در تلاش برای به نتیجه رساندن مذاکرات صلح در افغانستان، با ارسال نامه‌ای به محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهور این کشور خواستار استقرار دولتی موقت در این کشور شده است. در طرح امریکایی‌ها، این دولت موقت تا زمانی که قانون اساسی جدید در افغانستان تدوین شود و انتخابات جدید برگزار شود، باقی خواهد ماند. در پی انتشار طرح یاد شده، اخباری درباره اینکه گروه طالبان آن را رد کرده است، مطرح شد. محمد نعیم وردک، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، ضمن رد این گمانه‌زنی‌ها، در توئیتر نوشت: «طرح پیشنهادی امریکا را که چند روز پیش دریافت کردیم همچنان بررسی می‌کنیم. ما موضع خود را پس از بررسی اعلام خواهیم کرد.» طرح اخیر در هشت صفحه تدوین شده و زلمای خلیل‌زاد، نماینده امریکا در امور افغانستان، در جریان سفر به کابل آن را به اطلاع اشرف غنی رسانده است. زلمای خلیل‌زاد یک شنبه شب هم با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر و ملا عبدالغنی برادر، رئیس دفتر سیاسی طالبان درباره روند‌های سیاسی و امنیتی مذاکرات افغانستان در دوحه گفتگو کرد. یکی از موارد ذکر شده در طرحی که خلیل‌زاد به غنی ارائه داده این است که با روی کار آمدن دولت موقت در افغانستان ترکیب اعضای مجلس این کشور نیز تغییر می‌کند و اعضای طالبان نیز به عضویت مجلس افغانستان درخواهند آمد، در غیر این صورت مجلس تا زمان مشخص شدن نتایج انتخابات، تعطیل می‌شود. در این راستا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا نیز نامه‌ای برای اشرف غنی فرستاده است. کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی افغانستان نیز روز یک شنبه جلسه‌ای برای بررسی پیش‌‎نویس طرح توافقنامه پیشنهادی امریکا برای صلح افغانستان برگزار کرد.

اعمال فشار برای دستیابی به توافق در سایه اختلاف

شبکه خبری الجزیره اعلام کرد که طرف‌های افغان در مورد جزئیات خواسته امریکا اختلافات اساسی دارند. روزنامه امریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی به همین موضوع پرداخت و نوشت که حتی در موضع دو طرف حاضر در دولت افغانستان نیز نشانی از حرکت به سمت اجماع به چشم نمی‌خورد. به طوری که سخنگویان اشرف غنی با پیشنهاد امریکا مخالفت کرده‌اند، اما عبدالله عبدالله به عنوان رئیس شورای عالی مصالحه ملی از آن استقبال کرده است.

سیاست امریکا درباره افغانستان در حال تغییر است به طوری که تمرکز دولت قبلی امریکا به ریاست ترامپ بر خروج نیرو‌های امریکایی از افغانستان بود، اما تیم بایدن فشار بیشتری در جبهه دیپلماتیک وارد کرده است و خلیل‌زاد ماه گذشته در جریان سفر منطقه‌ای به آن اشاره کرد. در گزارش واشنگتن‌پست آمده است که این رویکرد جدید در تلاش است با اعمال فشار بی‌سابقه بر تیم‌های مذاکراتی هر دو طرف یعنی طالبان و دولت کابل، ظرف چند هفته به توافق صلح برسد.

احتمال به بن‌بست کشیده شدن مذاکرات

واشنگتن پست به نقل از مقام‌های افغانستانی که نام‌شان ذکر نشد هشدار داد که چنین رویکردی ممکن است مذاکرات را به بن‌بست بکشاند، دولت منتخب را مخدوش کند و خشونت را افزایش دهد و به این ترتیب نتیجه عکس داشته باشد. ضمن اینکه سطح جاری خشونت و بن‌بست سیاسی در دوحه بی‌سابقه است، اما با این وجود، آن‌ها با تلاش دولت بایدن برای تنظیم مجدد روابط مخالف هستند.

با این حال، یک سخنگوی دفتر اشرف غنی این حرف را که رئیس‌جمهور تحت فشار بیشتری از سوی واشنگتن برای رسیدن به توافق صلح است، رد کرد. محمد نعیم نیز با اعلام اینکه فشار از سوی امریکا هیچ‌گاه جواب نمی‌دهد. تصریح کرد که طالبان انتظار ندارد امریکا از توافق سال ۲۰۲۰ خارج شود، اما اگر مرتکب این اقدام شود، مشکلاتی ایجاد خواهد شد و امریکا مسئول آن خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار