کد خبر: 1042506
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۳
عجب ویروسی شده این کرونا! تا کم محلی مردم را می‌بیند باز سرو کله اش بیشتر نمایان می‌شود. انگار مهمان دل نازکی است که طاقت کم توجهی میزبان را ندارد!
سرویس جامعه جوان آنلاین: عجب ویروسی شده این کرونا! تا کم محلی مردم را می‌بیند باز سرو کله اش بیشتر نمایان می‌شود. انگار مهمان دل نازکی است که طاقت بی مهری و کم توجهی میزبان را ندارد!

چند وقتی بود که حال و هوای کرونایی کشور در حال تلطیف و به سمت آرام شدن پیش می‌رفت، اما با نزدیک شدن به نوروز و انجام سفر‌های نوروزی چند روزی است که کرونا مجدد جولان بیشتری می‌دهد و در این میان مهمترین مجوز و جرات دادن به عرض اندام کرونا، کم توجهی بخشی از مردم و انجام سفرهاست؛ با توجه به اینکه سه عامل مهم عدم فاصله گذاری اجتماعی، تجمع در مکان‌های سربسته و محدود و دور همی‌های خانگی مهمترین عوامل افزایش ابتلا هستند.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در کشور، اظهار داشت: همانطور که پیش بینی می‌کردیم و قبل از تعطیلات نیز از مردم خواستیم که مسافرت نروند، اما شاهد بودیم در بسیاری از استان‌ها مسافرت صورت گرفت و اکنون هم تعداد شهر‌های قرمز رو به افزایش است.

وی ادامه داد: البته ۷ تا ۱۰ روز بعد از تعطیلات نوروز افزایش شدید تری از نظر میزان ابتلا خواهیم داشت؛ ضمن اینکه تعداد شهر‌های قرمز و نارنجی کشور اکنون ۱۱۷ شهرستان شهر است و تقریباً دو برابر شده و شاهد تعداد بیشتری نیز خواهیم بود

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا یادآور شد: اگر رعایت نشود، موجب خواهد شد وضعیت ابتلا به بیماری شدیدتر شود؛ برنامه همه دنیا نیز پیشگیری است.

*مسافرت ۱۵ هزار بیمار کرونایی!

وی با اشاره به اینکه بسیاری از شهر‌های زرد در آستانه نارنجی شدن قرار دارند یادآور شد: بیش از ۱۵ هزار نفر افراد دارای تست مثبت کرونا در ایام تعطیلات نوروز علی‌رغم اینکه از بیماری خود باخبر بودند متاسفانه به مسافرت رفتند؛ اگرچه کد ملی آن‌ها را داشته و رهگیری خواهیم کرد؛ چرا که این کار تضییع حقوق دیگران است.

*کرونای انگلیسی سوش قالب کشور

رئیسی با بیان اینکه سوش غالب کشور در حال تبدیل شدن به کرونای جهش یافته انگلیسی است، یادآور شد: ویژگی این ویروس جهش یافته این است که افراد بیشتری را مبتلا می‌کند.

سخنگوی ستاد ملی کرونا با اشاره به روز طبیعت، گفت: همه پروتکل‌های که رعایت شده تاکنون چند جانبه است؛ یکسری پروتکل‌ها باید به جریمه و زور متوسل شویم؛ البته بسیاری مردم رعایت می‌کنند.

وی تاکید کرد: در همه شهر‌های قرمز و نارنجی حضور در تفرجگاه‌ها و پارک ممنوع است و جریمه و برخورد پلیس با آن وجود دارد.

*۶ ماه دیگر پرونده کرونا بسته خواهد شد

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه پنج تا شش ماه دیگر چشم انداز ما این است که نسخه کرونا با توجه به انجام واکسیناسیون در کشور پیچیده خواهد شد، بیان داشت: البته باید به شدت رعایت کنیم تا عزیزان ما را در این مدت از دست ندهیم.

رئیسی با اشاره به ورود مسافران به سفر کرده به ترکیه در تعطیلات نوروز به کشور، خاطرنشان کرد:دو مرحله کنترلی در این خصوص وجود دارد؛ یکی از افرادی که بیش از سه روز در ترکیه ماندن باید با تست منفی وارد کشور شوند.

تاکنون مجموع جان باختگان این بیماری از مرز ۶۲ هزار نفر عبور کرده است؛ ضمن اینکه سه هزار و ۹۸۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

*۱۱۷ شهر در وضعیت قرمز و نارنجی

در حال حاضر ۳۲ شهرستان قرمز و ۸۵ شهرستان نارنجی هستند؛ یعنی ۱۱۷ شهر کشور در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند. همچنین ۲۷۲ شهرستان در وضعیت زرد و تنها ۵۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت "از" و "به" شهر‌های با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.

ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در کشور، اظهار داشت بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت‌های تردد شبانه در کشور از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد برقرار است و متخلفان جریمه می‌شوند.

*ملاک رنگ بندی شهر‌ها

وی با اشاره به ملاک بندی رنگ‌های شهر‌های کشور، گفت: اگر هر شهری کمتر از دو بستری روزانه در صد هزار نفر داشته باشد آن شهر آبی است؛ بین ۲ تا ۴ بستری روزانه درصد هزار نفر شهر زرد؛ بین ۴ تا ۶ بستری در صد هزار نفر نارنجی و اگر تعداد بستری ۶ بستری در روز یا بیشتر از آن در صد هزار نفر جمعیت باشد، آن شهر قرمز اعلام می‌شود.

معاون کل وزیر بهداشت با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، خاطرنشان کرد: اگر شهری ۶۰ بستری در ده روز داشته باشد این تبدیل به ۶۰۰ بیمار می‌شود که معادل سه بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی خواهد بود.

حریرچی ابراز داشته است تعداد بستری‌ها از یکی دو هفته دیگر مشخص خواهد شد؛ ضمن اینکه وضعیت مراجعان سرپایی نیز هفته آینده مشخص می‌شود.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه نتیجه عملکرد شهروندان تهران را در دو و سه هفته آخر اسفند را اکنون می‌بینیم، یادآور شد: بر اساس پیش‌بینی‌ها مردم در سال ۹۸ و ۹۹ در سفر کاهش مواجه بودیم، اما لایه‌ای از اجتماع ایران سفر می‌کنند که این حضور در رستوران‌ها و دورهمی‌ها عامل افزایش شروع کروناست

*مواظب باشیم مرگ و میر‌ها ۳ رقمی نشود!

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به صحبت‌های وزیر بهداشت بر این اساس که بیشترین نگرانی ما از افزایش قابل توجه مبتلایان تا ۱۰ تا ۱۵ روز آینده خواهد بود، یادآور شد: امیدواریم تا چند ماه باقی مانده به واکسیناسیون عمومی مرگ‌ومیر‌های ما سه رقمی نشود.

*مهمترین اقدام برای ایمنی ۷۰ درصدی کرونا در ایران

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به میزان واکسیناسیون عمومی در کشور‌های دیگر دنیا ابراز داشت: در خصوص اعطای مجوز به بخش خصوصی برای وارد کردن واکسن کرونا این اقدام ورود زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت خواهد بود و واکسن‌هایی که مورد تایید قرار گرفته‌اند وارد می‌شوند و به زودی ضوابط آن نیز اعلام خواهد شد.

در خصوص تعداد بستری‌ها از یکی دو هفته دیگر مشخص خواهد شد؛ وضعیت مراجعان سرپایی نیز هفته آینده مشخص می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم واکسیناسیون را بر اساس تولید داخل به ۷۰ درصد برسانیم و شرایط آرام می‌شود.

* بیشتر کشور‌های مطرح جهان تنها ۱۰ درصد مردم را واکسینه کردند

حریرچی با بیان اینکه ما نیز تلاش‌های زیادی می‌کنیم تا این کار صورت گیرد، متذکر شد: کشور‌های تولید کننده واکسن کرونا در جهان مانند هند چین و روسیه زیر ۱۰ درصد جمعیت خود را واکسینه کردند؛ ضمن اینکه آلمان و سایر کشور‌های اروپایی نیز ۱۰ درصد جمعیت خود را واکسینه کردند.

***استان تهران به عنوان بزرگترین استان کشور و به عنوان شاهرراه اصلی ورود و خروج مسافران و جابجایی و حمل و نقل بسیار زیاد همواره به عنوان استانی دغدغه ساز در مدیریت کرونا در کشور قرار دارد و یکی از شاخص‌های مهم آرام بودن یا عدم آرامش در سنجش وضعیت کرونایی در کشور است.

علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از به صدا در آمدن زنگ خطر افزایش بار بیماری کرونا در استان تهران خبر داده و اظهار کرده است: وضعیت افزایش شیوع بیماری تهران با توجه به افزایش ترددها، تراکم جمعیت و کاهش رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی قابل پیش بینی بود.

تاثیرات مسافرت‌های درون شهری و برون شهری عید نوروز در هفته دوم تعطیلات مشخص خواهد شد

وی با اشاره به روند رو به افزایش مراجعان سرپایی در کلانشهر تهران، افزود: معمولا فراز و فرود و افزایش بار بیماری به عنوان اولین شاخص هشدار پیشروی کرونا در تهران بیش از پیش پدیدار می‌شود.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: با افزایش تست‌های pcr مثبت طبیعتا باید منتظر بالارفتن میزان بستری و در ادامه افزایش حجم بیماران در بخش‌های مراقبت ویژه باشیم.

وی تاکید کرد: روندی افزایش بیماری کووید که امروز در تهران شاهد آن هستیم از نظر زمان مربوط به هفته‌های آخر اسفندماه است.

باید منتظر بالارفتن میزان بستری و در ادامه افزایش حجم بیماران در بخش‌های مراقبت ویژه باشیم

زالی با بیان اینکه روند بار بیماری کرونا رو به افزایش است، گفت: این در حالی است که هنوز آثار سفر‌های نوروزی به لحاظ شیوع اپیدمی در تهران نمایان نشده است.

به گفته زالی یکی از اصلی ترین دلایل تغییر رنگ اپیدمی در تهران از زرد به نارنجی، ویروس جهش یافته انگلیسی کووید ۱۹ است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: با توجه به ماهیت بیماری کرونا تاثیرات مسافرت‌های درون شهری و برون شهری عید نوروز در هفته دوم تعطیلات مشخص خواهد شد.

* ۲۵ درصد از مراجعان با شرایط سخت دست و پنجه نرم می‌کنند

زالی خاطرنشان کرد: این موضوع که از هرسه بیمار مبتلا به کووید یک نفر با علائم حاد به بخش مراقبت ویژه منتقل می‌شود بسیار نگران کننده است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران تصریح کرد: ۲۵ درصد از مراجعان با شرایط سخت بیماری کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند.

این موضوع که از هرسه بیمار مبتلا به کووید یک نفر با علائم حاد به بخش مراقبت ویژه منتقل می‌شود، بسیار نگران کننده است

رئیس ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد شکل گیری خوشه‌های جدید بیماری که مهم‌ترین ره آورد ازدحام‌ها و تردد‌های هفته‌های واپسین اسفند ماه است یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش بار پاندمی کروناست.

*فاصله زیاد بین تعداد بستری شدگان و ترخیص شدگان

زالی ادامه داد: کماکان میزان فاصله بین بستری شدگان و ترخیص شدگان عدد قابل توجهی است و این موضوع خبر از افزایش بار بیماری می‌دهد.

***در این میان، وضعیت کرونایی اغلب استان‌های کشور نیز نگران کننده است؛ به طوری که برخی رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌های مختلف نسبت به فراگیر شدن و آغاز موج‌های جدید کرونا در استان‌های خود هشدار داده و اعلام کردند: درصد تست‌های مثبت کرونا در مناطق تحت پوشش آن‌ها افزایش داشته است.

به گفته سیدعباس موسوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ویروس انگلیسی تمام شهرستان‌های مازندران را در برگرفته است.

وی گفته است: اگر این وضعیت کنترل نشود، شهر‌های دیگر استان به سمت رنگ‌های پررنگ‌تر مثل نارنجی و قرمز حرکت خواهند کرد.

حجت‌الله غلامی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان اصفهان از افزایش بار بیماری کرونا در این استان خبر داده است.

وی افزود:روند رشد بیماری کرونا در اکثر شهرستان‌های استان اصفهان فزاینده بوده و ناشی از سفرها، دید و بازدیدها، دورهمی‌ها و حضور در مراکز فروش و گردشگری و تفرجگاه‌ها است.

غلامی اعلام کرد: تعداد بستری‌های کرونا در روز‌های پایانی سال گذشته ۴۰۰ نفر بود که امروز به ۸۰۰ نفر افزایش یافته است.

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا افزود: تعداد تست‌های مثبت در این هفته به ۵۰ درصد افزایش یافته است.

ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در گیلان، اظهار کرد: وضعیت شیوع ویروس کرونا در گیلان به مرز هشدار رسیده و این نشان می‌دهد مراقبت‌ها در رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید افزایش پیدا کند.

سالاری گفت: از مسافران محترم تقاضا داریم هر چه سریع‌تر نسبت به ترک استان اقدام کرده تا ناخواسته شاهد افزایش بار بیماری و انتقال بیشتر آن نباشیم.

در نهایت اینکه؛ اکنون کرونا باز سرعت گرفته و جولان مجدد و قدرتمندی را آغاز کرده، اما متاسفانه با بی توجهی بسیاری از افراد مواجه شده و استنباط برخی بر این است که شرایط عادی شده؛ در حالی که آژیر خطر تهدید کرونا چند روزی به صدا در آمده و موضوع بسیار جدی است؛ در نتیجه ضرورت اعمال تدابیر جدی و جدید احساس شده و لازم است؛ چراکه در صورت شروع مجدد و طوفانی کرونا با توجه به تقلیل توان کادر درمانی کشور، می‌توان شاهد روز‌های سخت‌تر کرونایی در کشور بود.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار