کد خبر: 1042583
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۳
بررسی عملکرد سازمان بسیج ورزشکاران در گفت‌وگوی «جوان» با مهدی میرجلیلی
هرچه بیشتر سیره شهدا و روحیه مردم‌داری و مردم‌یاری را در جامعه ورزش جاری کنیم موفق‌تر خواهیم بود و تکلیف‌مان را انجام داده‌ایم
شيوا نوروزي

سرویس ورزش جوان آنلاین: ورزش سال سختی را پشت سر گذاشت؛ شیوع کرونا رشته‌های مختلف و مسابقات‌شان را به تعطیلی کشاند و پس از وقفه‌ای طولانی تمرینات و بازی‌ها به صورت محدود از سر گرفته شد. به‌رغم این سختی‌ها و چالش‌های اقتصادی موجود، جامعه ورزش عرصه را ترک نکرد و مسئولیت اجتماعی‌اش را از یاد نبرد. سازمان بسیج ورزشکاران در سال ۹۹ همچون گذشته برنامه‌های فرهنگی و معنوی زیادی را اجرا کرد. این سازمان با اولویت قرار دادن منویات مقام معظم رهبری رزمایش کمک‌های مؤمنانه را با همکاری فدراسیون‌ها و هیئت‌های استانی به سرانجام رساند. همکاری و تعامل اهالی ورزش و قهرمانان کشور در این رزمایش نقطه عطف ورزش ایران محسوب می‌شود. برگزاری گلریزان، پویش نذر رهایی و اهدای خون دیگر برنامه‌های سازمان بسیج ورزشکاران بوده است. به گفته مهدی میرجلیلی رئیس این سازمان، برگزاری دومین کنگره شهدای ورزش کشور اصلی‌ترین برنامه سازمان بسیج ورزشکاران در سال ۱۴۰۰ خواهد بود.

سازمان بسیج ورزشکاران در سال گذشته چه برنامه‌هایی را به سرانجام رساند؟


در این مدت با توجه به شرایط خاص کشور و شیوع ویروس منحوس کرونا، فرمایشات حضرت آقا به صورت ویژه در دستور کار سازمان بسیج ورزشکاران قرار گرفت و بیشتر فعالیت‌های‌مان به سمت رزمایش کمک‌های مؤمنانه و پویش نذر رهایی و خون رفت. از طرفی در کنار این فعالیت‌ها به مناسبت‌های مختلف برنامه‌های دیگری نیز داشته‌ایم؛ مراسم گرامیداشت چهل سالگی دفاع مقدس، تجلیل از خانواده‌های شهدا و حضور ورزشکاران و جانبازان در فدراسیون جانبازان و معلولین و استماع فرمایشات حضرت آقا در خصوص چهل سالگی دفاع مقدس از جمله این برنامه‌ها بوده است. حوزه بعدی برگزاری مراسم خاص ویژه خانواده‌های شهدا یا در حوزه ورزش همگانی بود؛ پیاده‌روی فدراسیون همگانی، برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی که منجر شد به حضور دوچرخه‌سواران از استان‌های اصفهان و مازندران و کاروان اتومبیلرانی از استان قزوین برای تجدید بیعت با شهدا و سردار شهید سلیمانی که بازتاب زیادی داشت. در ایام‌الله دهه فجر حضور ورزشکاران و معاونت فرهنگی وزارت ورزش در باغ موزه دفاع مقدس و موزه عبرت را داشتیم. در تمامی مراسم‌های برگزار شده به ترویج فرهنگ مقاومت، ایستادگی و استکبارستیزی توجه ویژه شده است. همزمان با ولادت حضرت زهرا (س) از خانواده شهیده ورزشکار تجلیل شد، همان‌طور که می‌دانید جامعه ورزش ۱۷ شهیده ورزشکار دارد.


استقبال جامعه ورزش از رزمایش کمک‌های مؤمنانه چطور بود؟


جامعه ورزش حضوری پررنگ و فعال در رزمایش کمک‌های مؤمنانه داشته است؛ بیش از ۲۹ فدراسیون با همکاری هیئت‌های ورزشی در سراسر کشور در جهت کمک به نیازمندان رزمایش کمک‌های مؤمنانه و همت پهلوانانه را برگزار کرده‌اند. این رزمایش یکی از اقدامات خوب ورزش بود و حس همدلی، نوع دوستی و انسان‌دوستی جامعه ورزش به معرض نمایش گذاشته شد. ورزشی‌ها همواره همراه هموطنان خود بوده‌اند، چه در سیل، چه در زلزله و چه در روز‌های کرونایی. حتی زمانی که سازمان انتقال خون خبر کمبود ذخایر خونی را منتشر کرد ورزشکاران و مدیران ورزشی در کل کشور بحث اهدای خون را داشتند.


در مورد پویش نذر رهایی هم توضیح می‌دهید؟


اخیراً هم پویش نذر رهایی برای آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد را در دستور کار داشتیم. در این بحث هموطنانی که توانایی پرداخت خسارت و بدهی‌های خود را نداشتند مد نظر ما قرار گرفتند. در این پویش بسیج حقوقدانان نیز با ما همکاری داشت. این مراسم با روز پدر و تولد حضرت علی (ع) مقارن بود. در این زمینه جشن‌های گلریزان زیادی برگزار و کمک‌های زیادی از سوی ورزشکاران و پیشکسوتان جمع‌آوری شد. با همین کمک‌های جمع‌آوری شده توانستیم ۲۲۱ زندانی را از ۲۴ استان آزاد کنیم و لبخند را به خانواده‌هایشان هدیه دهیم. حضور جامعه ورزش در فعالیت‌هایی از این دست اهمیت زیادی دارد. تلاش‌مان بر این است که نذر رهایی کماکان ادامه داشته باشد و برنامه‌های هفت استان دیگر در ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد.


چه برنامه‌هایی را برای سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته‌اید؟


اصلی‌ترین برنامه‌ای که در دست اجرا و برگزاری داریم دومین کنگره شهدای ورزش کشور است که ان‌شاءالله اسفندماه امسال برگزار خواهد شد. فدراسیون‌ها، ادارات کل ورزش استان‌ها و هیئت‌های ورزشی یادواره‌های اختصاصی رشته‌ای خود را برگزار خواهند کرد. تجلیل از مروجین اخلاق و مرام پهلوانی یکی دیگر از برنامه‌ها خواهد بود، یکی از فاکتور‌هایی که همواره برای ترویج آن تلاش کرده‌ایم موضوع اخلاق، معنویت و منش پهلوانی در حوزه ورزش بوده است. فدراسیون هندبال درخواست تشییع و دفن یکی از شهدای گمنام را داشته و در تلاش هستیم که ان‌شاءالله این درخواست را محقق سازیم تا مقبرالشهدایی در فدراسیون هندبال داشته باشیم.

 

همکاری فدراسیون‌ها و جامعه ورزش با سازمان بسیج ورزشکاران چطور بوده است؟


خوشبختانه تعامل و هم‌افزایی بسیار خوبی بین سازمان بسیج ورزشکاران با وزارت ورزش و فدراسیون‌ها وجود دارد. همه ۲۹ فدراسیونی که اشاره کردم با تعامل و همکاری رزمایش مؤمنانه را برگزار کردند. حضرت آقا فرموده‌اند «بسیج پاره تن ملت است.» اکثر ورشکاران، قهرمانان و رؤسای فدراسیون‌ها همواره در جهت خدمت به مردم و ترویج فرهنگ بسیج و تفکر جهادی در ورزش قدم برداشته‌اند. برخی فدراسیون‌ها هم به دلایلی از جمله بلاتکلیفی مدیریتی و نداشتن توان لازم نتوانستند برنامه‌های خود را عملی کنند. مشکل خاصی نداشتیم و امیدواریم با همکاری و یاری این عزیزان برای اعتلای ورزش به ویژه موضوع معنویت و اخلاق تلاش کنیم. ان‌شاءالله بتوانیم مکتب شهید سلیمانی را در ورزش جاری سازیم.


سال گذشته سند راهبردی ورزش کشور رونمایی شد. در این سند چه فاکتور‌هایی بیش از همه مد نظر قرار گرفته‌اند؟


رونمایی از سند راهبردی تربیت بدنی و ورزش کشور مبتنی بر بیانیه گام دوم است. کارگروهی با همکاری وزارت ورزش، فدراسیون‌ها و دستگاه‌های مختلف تشکیل شد و نزدیک به دو سال جلسات مختلف کارشناسی را در خصوص این سند برگزار کردیم. در ۲۷ بهمن از این سند رونمایی شد و چهار راهبرد اساسی برای مسائل فرهنگی ورزش کشور در این سند دیده شده است؛ بحث اخلاق، منش پهلوانی، تفکر بسیجی و ترویج سیره شهدا به عنوان راهبرد‌های اساسی در حوزه فرهنگی ورزش مد نظر قرار دارند. هرچه بیشتر سیره شهدا و روحیه مردم‌داری و مردم‌یاری را در جامعه ورزش جاری کنیم موفق‌تر خواهیم بود و تکلیف‌مان را انجام داده‌ایم. ۵ هزار شهید ورزشکار تحویل انقلاب شده و ۱۳۰ شهید ورزشکار مدافع حرم داشته‌ایم. این‌ها همه برگرفته از یک باور و اعتقاد است. حضرت آقا نیز روی این مورد تأکید دارند؛ ایشان در سال ۹۷ در جمع ورزشکاران به این موضوع اشاره کردند که در اوج قهرمانی، متواضع، متدین، انقلابی پیشرو و خانواده‌دوست باشید.


جدا از بحث برگزاری مراسم مختلف معنوی، تأثیر فعالیت‌های فرهنگی تا چه اندازه در ورزش نمود پیدا کرده است؟


با کار‌های فرهنگی تاکنون انجام شده اتفاقات خوبی رخ داده است، اگر رزمایش مؤمنانه، پویش نذر رهایی، پویش نذر خون و حضور گروه‌های ورزشکاران جهادی در مناطق محروم بی‌تأثیر بودند قهرمان ما مدالش را به شهدا تقدیم نمی‌کرد یا مدالش را برای کمک‌های مؤمنانه و آزادسازی زندانیان به مزایده نمی‌گذاشت. وقتی مدالی که ورزشکار برای رسیدن به آن سال‌ها تلاش کرده با عشق به خانواده شهدا تقدیم کرده یعنی تأثیرات اخلاقی و معنوی. نکته بعدی اینکه دوستان در فدراسیون‌ها، صدا و سیما و رسانه‌ها باید در برجسته‌سازی این مسائل و الگوسازی بیشتر کار می‌کردند. متأسفانه در بحث الگوسازی در ورزش عملکرد خوبی نداشتیم. با توجه به بیانیه گام دوم حضرت آقا می‌توان به جبران کم‌کاری‌های گذشته امیدوار بود.


ایشان تأکید زیادی روی جوانان، معنویت، اخلاق و مبارزه با فساد داشتند. جوانان خوب و پاکی داریم و باید بیشتر به آن‌ها بها دهیم. مدیریت فدراسیون‌ها باید در این مسیر محکم‌تر گام بردارند و از آن نگاه نتیجه‌گرایی خارج شویم. برای موفقیت هم مهارت و رسیدن به سکو را نیاز داریم و هم اخلاق و معنویت را. این دو بال پرواز هستند و به یکدیگر نیاز دارند. حضرت امام (ره) به ورزشکاران فرمودند شما هم ورزش روح را انجام دهید و هم ورزش جسمانی. با داشتن تنها یکی از این دو فاکتور به نتیجه نخواهیم رسید.


رسانه‌ها چه نقشی در اشاعه اخلاق در ورزش دارند؟


نقش رسانه‌ها در جهت‌دهی و ترویج باور‌های و اعتقادات دینی برای انتقال به جوانان بسیار مهم است. جوانان ایرانی در مقابل هجمه فرهنگی دشمنان تمام‌قد ایستاده‌اند. اما این رسانه‌ها هستند که باید به آن‌ها محتوا و جهت بدهند. کار‌های خوب و ارشمند را باید برجسته و به جامعه ورزش معرفی کرد.


سال آینده بازی‌های المپیک توکیو را در پیش داریم. برنامه‌تان برای اعزام ورزشکاران به این بازی‌ها چیست؟


متولی کار کمیته ملی المپیک است به همین خاطر برنامه‌هایمان را مکتوب به دکتر صالحی امیری ارائه داده‌ایم. بسیج برای انجام برنامه‌های فرهنگی و معنوی مختص کاروان اعزامی ورزش کشور به توکیو اعلام آمادگی کرده است. ورزشکاران اعزامی در واقع سفیران انقلاب محسوب می‌شوند و برای اعتلا و معرفی نظام هر جا لازم باشد پای کار خواهیم بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار